luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Bentley Continental Flying Spur 2007

Bentley Continental Flying Spur 2007

KOKONAISARVIO: 93 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 94 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 96 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 88 pistettä

Omistamisen hinta: 55 pistettä

Urheilullisuus: 65 pistettä

Mukavuus: 95 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  88 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 75 pistettä

Imago-arvo: 97 pistettä

Symppispisteet: 75 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2006 - 2011

Moottori: 6.0 L W12

Huipputeho: 560 hv 441 kW

Huippuvääntömomentti: 485 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 5.2 s

Huippunopeus: 304 km/h

Hintahaitari: 42.000€-89.000€

Puolesta: Laatu, tilat, äänettömyys, moottori, neliveto, tehokkuus, brandi

Vastaan: Huolto- ja korjauskustannukset, käsityön kuluvuus, polttoaineen kulutus (keskikulutus 8 vuoden ikäisellä noin 21L/100km), jälleenmyynnin vaikeus, naapurin kateus

Vaihtoehto: Maybach 57 2006 ( 119.000€)

Yhteenveto: Auto, jossa ajaja tuntee itsensä helposti autonkuljettajaksi -ei taksin, vaan kuninkaan. Käsityönä valmistetut autot, kuten tämä Bentley, ovat uutena erityisen hienoja, mutta monesti 10-15 vuoden ikäisinä mm. niiden sisusta alkaa elää omaa äänekästä elämäänsä ja korkeat käyttökulut helposti kaksinkertaistuvat. Osat ja huollot ovat Bentleyn hinnanluokan mukaisesti erityisen kalliita. Nykyään Suomessa Bentleyt ovat kuitenkin kohtuullisen helppoja huoltaa - vielä muutama vuosi sitten auton kanssa piti huollon takia matkustaa vähintäänkin lahden toiselle puolen. Halvimmillaan käytetyn Flying Spurin, kuten tämän jo kahteen kertaan testatun moitteettoman yksilön, saa alle 50 000 eurolla. Jos auto ja sen huoltohistoria ovat kunnossa, antaa se tuolloin valtavasti vastinetta rahalle ja huikean omistamisen kokemuksen. Parhaimmillaan huippuostos ja hankinta, huonoimmillaan loputon rahasyöppö ja mahdoton jälleenmyytävä. Käytetyn Bentleyn kohdalla auton historialla on aina ratkaiseva merkitys.

Tällä hetkellä on monia hienoja yksilöä myynnissä. Tämä tarkoittaa että nyt on ostajan markkinat. Koska Flying Spurilla on suhteellisen pitkä myyntiaika, ostaja saa todennäköisesti erityisen hyvän tarjouksen vaihdokistaan. Flying Spuria hankittaessa ei vuosimallilla taikka edes kilometreillä ole niinkään merkitystä, sen sijaan huoltokirjalla ja omistajien määrällä on. Vältä kuitenkin yli 200 000km ajettuja ja useamman kuin kolmen omistajan autoja. Varmista myös että kaikki huollot on tehty valtuutetuissa huoltopaikoissa ja ettei isohuolto odota sinua muutaman tuhannen kilometrin päässä. Älä myöskään hanki Bentleytä autoliikkeesta, joka ei ole niihin erikoistunut.

Hyvän yksilön kohdalla, saat perusmallisen Audi A4 hinnalla yhden maailman hienoimista autoista. Sen äänetön matkanteko ja voimakas W12 moottori palkitsevat kuljettajan moninkertaisesti mainittuun Audiin taikka vastaaviin verrattuna ja myös takapenkkiläiset kiittävät valinnasta - tilaa ja säätövaroja on ruhtinaallisesti - sananmukaisesti.

Käytetty Bentley Flying Spur omaan yhden parhaista hinta-laatusuhteista verrattuna mihinkään autoon, missään hintaluokassa. Se on myös yksi parhaiten valmistettuja autoja ja on yleensä katsastustilastojen vähiten vikoja-listan kärjessä. Alle 50 000 euron hintaluokassa ei ole myöskään ainuttakaan tehokkaampaa autoa myytävänä.

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka: 9

Kori: 9

Sisusta: 10

Huoltokirja: 10

Hinta laatu-suhde: 10

Auton kilometrilukema testin lopussa: 149.300km

Tämä yksilö löytyy täältä!

Maserati GranTurismo 2007

Maserati GranTurismo 2007

Fisker Karma  2012

Fisker Karma 2012