luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Aston Martin DB 9 2008

Aston Martin DB 9 2008

Kokonaisarvio: 92 pistettä

Hinta-laatusuhde: 78 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 98 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 85 pistettä

Omistamisen hinta: 60 pistettä

Urheilullisuus: 95 pistettä

Mukavuus: 75 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  65 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 75 pistettä

Imagoarvo: 98 pistettä

Symppispisteet: 92 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2003 -

Moottori: 6.0L V12

Huipputeho: 450 hv 331 kW

Huippuvääntömomentti: 569 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 4,9 s

Huippunopeus: 299 km/h

Hintahaitari: 59.000€-79.000€

Puolesta: Muotoilu, ajettavuus, tyylikkyys, brändi, tehokkuus, äänimaailma, facelift

Vastaan: Ahtaus, Volvolta lainatut sisustan muoviosat, Volvon surkea navigaattori, kulutus, käsityön laatu, huollettava Suomen ulkopuolella

Vaihtoehto: Maserati GranTurismo S

Yhteenveto: Ilman James Bondinkin luomaa vetovoimaa, DB9 vetoaa kaikkiin aisteihin muotoilullaan, äänimaailmallaan ja V12 moottorillaan – vaikea vastustaa. Arkikäytössä se kuitenkin on ahdas, meluisa, muovinen, korjausherkkä, oikukas ja ohjaamon materiaalit ovat helposti kuluvia. Silti harva ostaja välittää noista "puutteista", sillä  DB9 on yksi automaailman kauneimmista ja kiehtovimmista autoista visuaalisesti, mikä riittää useimmille hankinnan syyksi. Loisto ostos käytettynä - kuukaudeksi!

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 8

Kori 9

Sisusta 8

Omistettu: 1x

Koeajettu: 4x

Testattu (3-10 päivää) : 3x (viimeksi 9/23)

Aston Martin DB9 on brittiläisen Aston Martinin valmistama huippuluokan urheiluauto, joka esiteltiin ensi kertaa vuonna 2004 Frankfurtin autonäyttelyssä. Se korvasi edeltäjänsä, DB7-mallin, ja jäi tuotantoon aina vuoteen 2016 saakka. DB9 oli merkittävä malli Aston Martinille monella tapaa. Se perustui Aston Martinin ensimmäiseen alumiinirunkoiseen rakenteeseen, mikä teki autosta kevyemmän ja samalla jäykemmän. Tämä vaikutti suoraan auton ajodynamiikkaan ja suorituskykyyn.

Moottori ja suorituskyky: DB9:ssä oli V12-moottori, joka tarjosi tehokkaan voimanlähteen. Vuoden 2004 versiossa moottorin tilavuus oli 5,9 litraa ja se tuotti 450 hevosvoimaa. Myöhemmissä vuosimalleissa tehoa lisättiin. Auton huippunopeus oli yli 300 km/h ja kiihtyvyys 0-100 km/h tapahtui noin 4,5 sekunnissa.

Vaihteisto: Useimmissa DB9-malleissa oli saatavilla perinteinen 6-vaihteinen manuaalivaihteisto tai automaattivaihteisto.

Jousitus ja ajodynamiikka: DB9:llä oli erinomainen jousitusasetus ja tarkka ohjaus, mikä teki siitä mukavan ja silti sporttisen ajokokemuksen tarjoavan auton. Jousitus säädettiin vastaamaan niin tietä kuin kuljettajan mieltymyksiä.

Aston Martin DB9:n muotoilu on yksi sen suurista vetonauloista. Se seurasi Aston Martinin perinnettä klassisen brittiläisestä tyylistä, mutta toi mukanaan modernia muotoilua ja aerodynamiikkaa. Autossa oli pitkä ja virtaviivainen keula, suuret etuvalot, ja kaunis etuosan jäähdyttimen säleikkö. Sivuprofiili oli elegantti, ja kaarrokset ja linjat saivat auton näyttämään nopealta paikallaankin. Takaosa oli lyhyt ja siinä oli piilossa oleva takaspoileri, joka nousi tarvittaessa lisäämään pitoa ja vakautta.

Sisätiloissa DB9 tarjosi luksusta ja mukavuutta. Laadukkaat materiaalit, nahkaistuimet, ja tarkka viimeistely loivat ylellisen tunnelman. Ohjaamo oli suunniteltu kuljettajakeskeisesti, ja siinä oli intuitiivinen ohjauspaneeli ja mittaristo.

Aston Martin DB9 oli monipuolinen ja hienostunut urheiluauto, joka yhdisti tehokkaan suorituskyvyn, upean muotoilun ja ylelliset sisätilat. Se oli tärkeä malli Aston Martinille ja jätti pysyvän jäljen ylellisten GT-autojen markkinoille. Vaikka DB9 ei enää ole tuotannossa, se on edelleen klassikko ja keräilijöiden arvostama malli, joka edustaa Aston Martinin perinnettä ja huippuluokan insinööritaitoa.

Jaguar E-Type 3.8 Roadster Series I  1962

Jaguar E-Type 3.8 Roadster Series I 1962

Mercedes Benz Maybach 2015

Mercedes Benz Maybach 2015