luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Ford Mustang GT 2019

Ford Mustang GT 2019

KOKONAISARVIO: 84 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 75 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 91 pistettä

Omistamisen hinta: 75 pistettä

Urheilullisuus: 89 pistettä

Mukavuus: 84 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  85 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 75 pistettä

Imago-arvo: 90 pistettä

Symppispisteet: 88 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2015-

Moottori: 5.0L V8

Huipputeho: 450 hv 331 kW

Kiihtyvyys 1-100km:6.3 s

Huippunopeus: 250 km/h

Hintahaitari: 72.000€-94.000€

Puolesta: Ulkonäkö, äänimaailma, ajotuntuma, V8-moottori, mukavuus varauksin, sopivuus arkikäyttöön, tunnelma, ominaisuuksien monipuolinen säädettävyys

Vastaan: Hinta, vaatimattomat turvavarusteet

Vaihtoehto: Bentley GT

Yhteenveto: Nyt testattu Ford Mustang GT 2019 on paras koskaan ajamani Mustang. Ensimmäistä kertaa Mustang tuntuu laadukkaalta ja sen ajo-ominaisuudet ovat vähintäänkin hyvät. Kiehtovalta Mustang on aina tuntunut, mutta auton laadukkuus ja muut ominaisuudet ovat aina tuottaneet pettymyksen. Erityisesti auton sisusta on vihdoinkin sitä tasoa mitä ulkomuoto antaa odottaa - tuntuma on laadukas ja edistyksellinen. Myöskin moottorin äänimaailma, joka on sisältä säädettävissä, on mielialaa kohottava, kuten myös lukuisat muut auton ajettavuuteen vaikuttavat säätömahdollisuudet. 

Henkilökohtaisen vaikutuksen minuun teki GT:n pakoäänet ja niiden hallittavuus. Muutamalla napin painalluksella pystyi valitsemaan monia eri vaihtoehtoja lähes äänettömän Silent ja hurjan Nascar -äänimaailman väliltä. Mustangissa on myös äänettömän käynnistämisen mahdollisuus – 450 hevosvoimainen V8 käynnistyy lähes kuin sähköauto. Myös mittariston näkymää ja auton sisätilojen valaistusta pystyy muuttamaan monipuolisesti. Voisin jatkaa auton ominaisuuksien kehumista pitkään, sillä se on omassa hintaluokassaan erityisen hyvä auto - Amerikassa.

Siellä ajamattoman 2019 GT-Mustangin saa itselleen tänään 28.000 eurolla, jolloin se kilpailee uusien Toyota Camryn, Volvo S60 ja Volkswagen Beetlen kanssa. Suomessa tilanne on aivan toinen. Nyt testatun, käytetyn yksilön hintapyyntö on yli 80.000 euroa – kolme kertaa enemmän kuin mitä vastaava uusi maksaa sen valmistusmaassa.

Tärkeä kysymys kuuluukin - miksi maksaa kolminkertainen hinta alle 30.000 euron hintaluokan autosta? Ainuttakaan järkevää syytä ei mielestäni ole. Mikään muu myynnissä olevista autoista ei ole näin valitettavan ylihinnoiteltu, paitsi tietenkin Corvette.

Ylihinnoittelu tekee Mustangille myös vääryyttä mediassa. Kotimaamme autolehdet vertaavat sitä luonnollisesti saman hintaluokan autoihin, vaikka sitä kuuluisi ominaisuuksiensa puolesta verrata lähes kolme kertaa edullisempiin autoihin. Useimmiten nuo arviot eivät ole kovinkaan mairittelevia Mustangille. 

Jos uusi Mustang maksaisi Suomessa perusvarusteisen Avensiksen verran, se vietäisiin käsistä. Sen verran hyvännäköinen ja -oloinen paketti se on.

Mustangille antamani arvosana ei ole oikeudenmukainen - 84 pistettä. Se johtuu suurelta osin auton erityisen huonosta hinta-laatusuhteesta. Jos hintalappu olisi puolta pienempi, olisi auton ansaitsema pistemäärä 92. 

Tuntuu kohtuuttomalta, että perusvarusteinen, käytetty Mustang GT ja kaikilla herkuilla varustettu, 25.000tkm ajettu Bentley GT, maksavat Suomessa saman verran, vaikka Bentley on kuusi kertaa kalliimpi auto Mustangin kotimaassa.

Suomessa voi vähän ajetun Mustang GT hinnalla ostaa myös Aston Martin DB9:n, Bentley GT:n, Maserati Granturismon tai vaikka Mercedes Benz SL:n.

Mikä olisi sinun valintasi?

 Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 10

Kori 10

Sisusta 10

Huoltokirja 10

Hinta-laatusuhde 7

Kilometrilukema testin päättyessä: 19.444km

Omistettu: -

Koeajettu: 2x

Testattu (3-7 päivää) : 2x (Viimeksi 4/2023)

 

Mercedes Benz S500 Coupe 4Matic 2015

Mercedes Benz S500 Coupe 4Matic 2015

Bentley Continental Flying Spur 2007

Bentley Continental Flying Spur 2007