luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Renault Avantime 3.0  2002

Renault Avantime 3.0 2002

KOKONAISARVIO: 90 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikon jälkeen: 92 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuoden jälkeen: 85 pistettä

Omistamisen hinta: 65 pistettä

Urheilullisuus: 70 pistettä

Mukavuus: 92 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  75 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 75 pistettä

Imago-arvo: 90 pistettä

Symppispisteet: 92 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2001 - 2003

Moottori: 3.0L  V6

Huipputeho: 210hv  152 kW

Kiihtyvyys 1-100km:  8.5s

Huippunopeus: 220km/h 

Hintahaitari: 9.900€-14.900€

Puolesta: Rohkea, aikaansa edellä oleva muotoilu, tilan tuntu, hallittavuus, hinta käytettynä, harvinaisuus, kookkaat lasipinnat, tekniset oivallukset, alumiinikori, Matra-laatu

Vastaan: Sähkölaitteiden epäluotettavuus, raskaat ovet, takatilat, epäkäytännöllisyys, korin osien saatavuus

Vaihtoehto: Valitettavasti ei ole

Yhteenveto: Kun hankkii lähes 20 vuotiaan ranskalaisen auton, on varauduttava naapurin virnistelyjen lisäksi merkittäviin korjaustoimenpiteisiin, korin ja sisustan lukuisiin sivuääniin, ruosteen ja sähkövikojen arkisuuteen sekä jälleenmyyntiarvon voimakkaaseen laskuun. Tämän kaiken hyvin tietäen päätin kuitenkin hankkia käytetyn, 18-vuotiaan, lähes 200 000 kilometriä ajetun Renault Avantimen. Onneksi, sillä se muutti käsityksiäni ranskalaisesta laadusta kertaheitolla.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun halusin Avantimen, eikä edes toinen. Kun Avantime tuli vuonna 2001 markkinoille, otin heti maahantuojaan yhteyttä ja tein tilauksen.  Ei onnistunut, maahantuoja ei tuolloin kokenut että Suomessa olisi markkinoita Avantimen kaltaiselle autolle. 10 vuotta myöhemmin onnistuin hankkimaan pikkukuvissa esiintyvän yksilön. Olin autoon erittäin tyytyväinen. Hinta-laatusuhde oli mielestäni huikea. Tuolloin 12.500 eurolla sain modernin, hyvin toimivan ja erityiseltä tuntuvan auton, joka käänsi päitä siinä missä moninverroin kalliimmat erikoisautot. Avantime käyttäytyi esimerkillisesti, kunnes kuvausmatkalla trukki ajoi sen takaikkunasta sisään ja auton lunasti vakuutusyhtiö.

Avantime oli aikanaan uskalias yritys, joka lopulta johti sen valmistajan, Matran, konkurssiin. Avantime luotiin aikana, jolloin Renaultilla oli ehkä suurimmat luotettavuus ongelmat kuin koskaan. Vaikka Avantime onkin Matran valmistama, sitä hankittaessa pitää kuitenkin ensimmäiseksi varmistaa sähkölaitteiden kunto ja isojen erikoisovien toimivuus. Ruosteongelmia alumiini/komposiittikorisen Avantimen kanssa ei ole ja kumpikin moottorivaihtoehdoista on riittävän luotettava sekä helppohoitoinen. Avantime on isoin Coupe mitä markkinoilla on. Sen suuret lasipinnat aukeavat yhdellä napin painalluksella, jolloin auto muuttuu lähes avoautoksi. Varmista autoa ostaessa että tuo nappi toimii.

Nyt viimeiset neljä vuotta olen etsinyt itselleni automaattivaihteista Avantimea testiin. Hiukan yli kolme vuotta sitten ilmestyi juuri haluamani kaltainen yksilö myyntiin ja neuvottelut auton ostamisesta alkoivat. Vasta nyt, yli kolme vuotta myöhemmin ja kymmenien sähköpostien ja lukuisten puheluiden jälkeen pääsin vihdoin yhteisymmärrykseen myyjän kanssa ja auto on ollut nyt ajossani toista viikkoa. Ehkä hiukan yllättäen autossa toimii kaikki, navigaattori ja kaikki sähkölaitteet mukaanlukien. Alustasta eikä sisustuksesta kuulu ainuttakaan ylimääräistä ääntä, moottori on edelleen voimissaan ja vaihdelaatikko vaihtaa nätisti. Avantimen kyyti on jättimäisten lasipintojen ansiosta valoisaa ja muutenkin pehmeän ylellistä ja mukavaa. Ohjaamossa vallitsee voimakas tilan tunne ja näkyvyys kaikkialle on esteetön.

Euroopassa myytävänä olevien Avantimien keskikilometrimäärä on yli 240 000km, joten Avantime kestää aikaa ja kilometrejä hyvin. Avantimen myyntiaika kotimaassamme on arvoitus, koska niitä on erittäin harvoin myytävänä. Euroopassa sen sijaan on aina toistakymmentä Avantime myytävänä. Halutuimalla mallilla - automaatilla ja kolmen litran V6 moottorilla hyväkuntoisesta, alle 150 000km ajetusta yksilöstä joutuu maksamaan Euroopassa 12-15.000€ ja loistokuntoisesta jo yli 20 000€. Avantimen hinnat ovat olleet jo hetken aikaa maailmalla nousussa ja autosta veikataankin keräilijöiden suosikkia tulevaisuudessa, erityisesti ranskalaisten keräilyautojen vähälukuisessa joukossa.

Omistettu: 2x

Koeajettu: 6x

Testattu (3-7 päivää): -

 

Jaguar S-Type R  2005

Jaguar S-Type R 2005

Jaguar XK 2008

Jaguar XK 2008