luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Lotus Excel 1984

Lotus Excel 1984

Lotus Excel 1984 on brittiläisen urheiluautovalmistajan Lotuksen tuote. Se on osa Lotuksen pitkää ja arvostettua historiaa urheiluautojen valmistajana. Lotus Excel oli osa Lotuksen yrityksen laajentumista ja pyrkimystä tuoda markkinoille urheiluauto, joka tarjoaisi suorituskykyä, tyyliä ja mukavuutta.

Lotus Excel 1984 perustui Lotus Eclat-malliin, mutta siihen oli tehty useita parannuksia, mukaan lukien uusi moottori ja muotoilullisia päivityksiä. Tämä Lotus-malli valmistettiin vuosina 1982-1992.

Moottori: Lotus Excel 1984:ssä käytettiin 2.2 litran nelisylinteristä moottoria. Tämä moottori tarjosi kohtuullista tehoa ja suorituskykyä, vaikka se ei kilpaillutkaan muiden Lotus-mallien, kuten Lotus Espritin, huippumoottorien kanssa. Teho riitti kuitenkin tarjoamaan nautinnollisen ajokokemuksen.

Suorituskyky: Vaikka Lotus Excel 1984 ei ollut huippunopeuksissa tai kiihtyvyydessä kilpa-auto, se tarjosi silti kohtuullisen suorituskyvyn ja hyvän ajettavuuden. Auton käsittely oli tarkkaa ja ohjaus tuntui välittömältä.

Vaihteisto: Excelissä käytettiin manuaalivaihteistoa, joka lisäsi kuljettajan hallintaa ja antoi mahdollisuuden nauttia auton suorituskyvystä täysimääräisesti.

Jousitus ja ajodynamiikka: Lotus oli tunnettu hyvästä jousitusasetuksestaan ja ajodynamiikastaan, ja Excel ei ollut poikkeus. Auton alhainen painopiste ja tasapaino paransivat sen käsiteltävyyttä ja vakautta kaarteissa.

Lotus Excel 1984:n muotoilu oli tyypillistä 1980-luvun urheiluautojen tyyliä. Autossa oli pitkä ja matala siluetti, ja sen pyöreät linjat ja viistoperä antoivat sille tyylikkään ulkonäön. Kaksiovinen korimalli ja virtaviivaiset muodot loivat visuaalisesti houkuttelevan ilmeen.

Excelin sisätiloissa oli suhteellisen tilava matkustamo, ja siellä oli laadukkaat materiaalit ja viimeistely. Istuimet tarjosivat mukavan ja tukemisen istuma-asennon, ja ohjaamo oli suunniteltu kuljettajakeskeisesti.

Lotus Excel 1984 oli kohtuuhintainen urheiluauto, joka tarjosi kohtuullisen suorituskyvyn ja tyylikkään muotoilun. Vaikka se ei ollut yhtä vaikuttava kuin jotkut muut Lotus-mallit, se oli silti hieno lisä Lotus-perheeseen ja tarjosi omistajilleen nautinnollisen ajokokemuksen. Excel 1984 on osa Lotuksen rikasta historiaa ja edustaa aikakautensa brittiläistä urheiluautojen valmistusta.


Dodge Charger 440 Magnum 1973

Dodge Charger 440 Magnum 1973

Facel Vega FV2B Convertible 1956

Facel Vega FV2B Convertible 1956