luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Maserati Ghibli 3.0 Diesel  2015

Maserati Ghibli 3.0 Diesel 2015

KOKONAISARVIO: 75 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 75 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 75 pistettä

Omistamisen hinta: 75 pistettä

Urheilullisuus: 60 pistettä

Mukavuus: 75 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  85 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 85 pistettä

Imagoarvo: 92 pistettä

Symppispisteet: 85 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2013-

Moottori: 3.0L V6 Diesel

Huipputeho: 266 hv   199kW

Huippuvääntömomentti:  570 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 6.3 s

7Huippunopeus: 250km/h

Hintahaitari: 53.000€ -95.000€

Puolesta: Brandi, design 

Vastaan: Moottori, äänimaailma, viimeistely, tilat, ajoasento, kovuus, vaihteiston ja moottorin toiminta

Vaihtoehto: BMW M5

Yhteenveto: Kuten moni lukijoistani tietää, rakastan Maserateja. Niiden äänimaailmaa, designia, herkkyyttä ja tasapainoista kokonaisuutta. Kahdeksantoista Maseratin jälkeen ajattelin nyt hankkia Ghiblin ja vieläpä dieselin. En hankkinut. Petyin ja vieläpä pahanpäiväisesti.

Ghibli on neliovinen, urheilullinen, yli kaksi tonnia painava loistoauto. Ghibli on tärkeä Maseratille sillä sen pitäisi luoda perustan Maseratin suunnitelmalle valmistaa vuosittain 75.000 autoa vuoteen 2020 mennessä. Tavoite on erittäin haastava, sillä vuonna 2013  Maserati valmisti vain hiukan yli 15.000 autoa, tosin myynti on jo nyt siitä kolminkertaistunut.

Ghiblissä on mahdollisuuksia menestyjäksi, vaikken siitä itse pidäkään. Ghiblin filosofia on fokusoituneemmin urheilullinen kuin suuremmalla Quattroportella, ja sarjan tehokkaimmassa mallissa Ghibli S:ssä on 410hv tehoa, joka siivittää sen 0-100km/h viidessä sekunnissa ja se yltää aina 284km/h huippunopeuteen. Vaihteistona on 8-vaihteinen automaatti, jolta voima menee takapyörille, mutta myös Q4-neliveto on saatavana lisävarusteena. 

Ghibli on astunut rohkeasti korkealuokkaisten urheiluautojen E-segmentille markkinavaltteinaan sisätilojen käsityö sekä panostus sellaisiin yksityiskohtiin kuten Maserati Touch Control screen, säädettävät polkimet, Poltrona Frau -nahkasisustus ja 15 kaiutinta sisältävä Bowers & Wilkes -audiosysteemi, sekä myös WLAN-pohjainen WiFi ja sen yhteensopivuus useimpien nykyaikaisten matkapuhelimien kanssa. 

Valitettavasti Maserati ja Diesel - sanat jotka eivät vain sovi yhteen, eivät paperilla eivätkä liikenteessä. Diesel Ghibli on liikenteessä laiskan ja vaivaantuneet oloinen. Äänimaailmasta, jota on keinotekoisesti yritetty paranella, ei kannata edes puhua, sillä niin kaukana se on Maseratille ominaisesta luonnollisesta, sävykkäästä murinasta. Myös sisustus on pettymys. Aistikkuus ja herkkyys ovat poissa ja tilalla on kovahko, muovinen ja sähköinen tunnelma. Kuljettajan penkki ei ole millään mittarilla hyvä ja takana jalkatila loppuu jo aikuisuuden kynnyksellä. Kun vielä muistaa että nyt on kysymys noin 60.000 euron käytetystä autosta, on syy Maserati Ghibli Dieselin hankintaan ainoastaan tuon ensimmäisen sanan viehetysvoimassa. Paljonko on valmis maksamaan Maseratin nimestä, ilman että tuote vastaa sitä? 

BMW 640d 2012

BMW 640d 2012

Maserati GranTurismo 2007

Maserati GranTurismo 2007