luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Lamborghini Aventador  2012

Lamborghini Aventador 2012

KOKONAISARVIO: 92 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 96 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikon jälkeen: 100 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuoden jälkeen: 95 pistettä

Omistamisen hinta: 55 pistettä

Urheilullisuus: 99 pistettä

Mukavuus: 70 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  95 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 85 pistettä

Imago-arvo: 100 pistettä

Symppispisteet: 75 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2011 -

Moottori: 6.5L  V12

Huipputeho: 690hv  510 kW

Kiihtyvyys 1-100km:  2.9s

Huippunopeus: 250km/h 

Hintahaitari: 560.000€-670.000€

Puolesta: Muotoilu, ajo-ominaisuudet, jarrut, äänimaailma, ohjaamo, V12-moottori, eksotiikka, neliveto

Vastaan: Hinta, fysiikan lait, julkisuus 

Vaihtoehto: LaFerrari

Yhteenveto: Aventador näyttää pysäköitynäkin maanpinnalla kiitävältä Stealth-hävittäjältä. Sen agressiivinen muotoilu ja härskiä itsevarmuutta huokuva olemus ei jätä ketään kylmäksi, korkeintaan pelokkaaksi. Aventador onkin yksi niitä harvoja autoja johon olen istahtanut pelonsekaisin tuntein. Useimpien superautojen ratin takana tietää mitä odottaa, Aventadorin ei. Toisin kuin sulavalinjainen Huracan, joka sopii jopa arkikäyttöön, Aventador tuntuu kömpelöltä, vaikeasti hallittavalta raskaalta muinaisjäänteeltä - aina siihen asti kunnes painaa kaasun pohjaan. Silloin auto muuttuu tyrannosauruksesta terävähampaiseksi lentoliskoksi.

Aventador on esteettisesti vaikuttava näky. Lamborghinille muotoilu on aggressiivisen voiman kauneutta ja henkeäsalpaavan dynamiikan eleganssia. Jo ensimmäisellä vilkaisulla huomaa selvästi, että uusi Aventador on Lamborghini, puettuna omaperäiseen ja brändille ominaiseen, terävään muotokieleen. Sillä on äärimmäisen voimakkaat mittasuhteet, täsmälliset linjat ja huolitellut pinnat, ja jokaista sen yksityiskohtaa määrittelee tiukka jäntevyys. Se on avantgardistinen taideteos, uskomattoman dynaaminen veistos alkaen teräväksi hiotusta etuosastaan pitkin erittäin matalaa kattolinjaa aina omaperäiseen takaosaan. Jokaisella linjalla on selkeä funktio, jokainen muoto on vauhdin tarpeen sanelema, ja kokonaisuutena ulkomuoto on vaikuttava. En pysty vastustamaan houkutusta vaan laskeudun Aventadorin sisään.

Aventador on yllättävän tilava. Toisin kuin ensimmäisessä Lambossani, Gallardossa, olen nyt korkealuokkaisten materiaalien ja kauniisti viimeistellyn italialaisen käsityötaidon sekä viimeisimmän teknologian ympäröimänä. Se tärkein katkaisija on piilotettu punaisen läpän alle – start-nappi, joka herättää tämän kaikkien aikojen rohkeimman härän nimeä kantavan auton V12-moottorin välittömästi elämään. Käynnistäessä ympäristön valtaa kauaksi kantava matala jylinä. Samalla sisustaa hallitseva futuristinen kojelauta herää henkiin – mittarit syttyvät innovatiivista näyttötekniikkaa käyttävällä TFT-LCD-näytöllä, aivan kuten nykyaikaisessa lentokoneessakin. Vaihde turvallisesti automaattiasetukselle ja matkaan. Äänimaailma on moniuloitteinen ja huokuu itsevarmuutta. Tuntuu kuin ääniaallot tulisivat suoraan sen 6,5L V12-moottorin kuumuudesta väreillen sen kaikkia 700:a hevosvoimaa. Automaatti-ilmastoiniti pitää huolen ettei niiden polttava hehku häiritse tällä kertaa kuljettajan keskittymistä. Aventador on kaikilta osa-alueiltaan enemmän kuin Countach, mutta silti Countach tuntuu nopeammalta vaikka Aventadorin kiihtyvyysluvut ovat aivan toista – 0-100km/h 2,9 sekunnissa ja huiput yli 350km tunnissa. Toisaalta se ei ole ihme, sillä ilman Countachia, ei olisi Aventadoria.

Jokainen Lamborghini on puristin unelma, pelkistetty perusolemukseensa. Countach on sen ääri-ilmentymä, Aventador edustaa samaa ääripäätä tämän päivän ehdoilla. Sen myötä Lamborghinin suunnittelijat ovat vieneet tämän vannoutuneen filosofian uudelle tasolle – sen partaveitsenterävät linjat edustavat tarkkuutta, ja tarkoituksenmukaisuutta, jollaista ei muualta autosuunnittelusta löydä. 

Aventadoreita on aina useita yksilöitä maailmalla myynnissä, nyt jopa Suomessakin - verottomat hinnat alkavat noin 450.000 eurosta. Yhteistä useimmille Aventadoreille on niiden lähes uutta vastaava kunto ja erittäin vähäinen kilometrimäärä mittarissa. Se on vain harvoin yli 20 000km, mikä kertoo jo paljon Aventadorin jokapäiväisestä käytettävyydestä. Aventador on auto, joka pitää käytettynä hyvin arvonsa. Kokemuksena se on puhdas 100-pisteen auto, mutta jotta siitä voi estottomasti nauttia, pitää tallista löytyä myös muutama inhimillisempi kulkuväline.

BMW 850 CiA 1991

BMW 850 CiA 1991

Citroen SM 1972

Citroen SM 1972