luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Volkswagen Phaeton V10 TDi  2006

Volkswagen Phaeton V10 TDi 2006

KOKONAISARVIO: 88 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 85 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 85 pistettä

Omistamisen hinta: 80 pistettä

Urheilullisuus: 60 pistettä

Mukavuus: 90 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  85 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 75 pistettä

Imagoarvo: 80 pistettä

Symppispisteet: 60 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2002 - 2010

Moottori: 4.9L V10

Huipputeho: 313 hp  

Huippuvääntömomentti: 750 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 6.9 s

Huippunopeus: 250km/h

Hintahaitari: 10.000€ - 34.000€

Puolesta: Hinta, moottori, laatuvaikutelma, neliveto, äänettömyys, ajoasento, istuimet

Vastaan: Arkisuus, kulutus, muoviosien heikkous

Vaihtoehto: Audi A8 4.2TDi

Yhteenveto: "Phaeton on vanhahtavan näköinen", " Ei erotu massasta", "Phaeton on tylsä", "Phaeton on vain kallis Passat" ovat kommentteja, joita löysin autolehtien kymmenen vuotta sitten tekemistä Phaetonin koeajoista. Itse en ole koskaan ollut samaa mieltä. Phateoni on arvokkaan tyylikäs olematta kuintenkaan liian päällekäyvä. 

Autona käytetty Phaeton yksi hintaluokkansa parhaita. Se on myös todistetusti erityisen hyvin suunniteltu ja rakennettu. Saksan suurimman autokatsastajan GTÜ:n vuosittaisessa luotettavuustutkimuksessa Phaeton on ollut monesti edustusautojen listalla ykkösenä. Vaikka Phaeton ei ulkoisesti eroa juurikaan tavallisesta perusautosta, yllättää se positiivisilla ominaisuuksillaan, joita ovat erinomaisesti vääntävä, harvinainen V10 diesel-moottori, upeasti toimiva ilmajousitus, edistyksellinen neliveto ja laadukas, kauniisti viimeistelty ohjaamo, pitkästä varustelistasta puhumattakaan. 

Ajettaessa Phaeton on hiljainen ja vakaa - täysin vertailukelpoinen aikakautensa Audi A8 ja BMW 7-sarjan kanssa. Koriltaan se on mielestäni jopa ajattomimman oloinen. Ylläpitokulut ovat hyvin kohtuulliset auton kokoon ja hintaluokkaan nähden. Halvimmillaan hyväkuntoisen käytetyn Phaetonin saa noin 19.000 eurolla. Tuolloin auto on 2005 vuosimallia ja mittarissa on alle 100 000 kilometriä. Lista vastaavista samanhintaisista on lyhyt. Kun Phaeton on vielä tutkitusti kestävä ja luotettava, on se mielestäni yksi parhaista tällä sivustolla esitellyistä autoista alle 20 000 euron hintaluokassa. Jos haluaa liikkua huolettomasti, tilavasti, turvallisesti ja huomaamattomasti paikasta toiseen ilman kompromisseja mukavuuden ja tehokuuden osalta, on käytetty Phaeton loistohankinta!  

Jaguar F-Type Coupe S 2014

Jaguar F-Type Coupe S 2014

Maserati 4200 GT Coupe 2005

Maserati 4200 GT Coupe 2005