luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Lamborghini Huracán LP 610-4 2014

Lamborghini Huracán LP 610-4 2014

KOKONAISARVIO: 94 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 75 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikon jälkeen: 100 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuoden jälkeen: 95 pistettä

Omistamisen hinta: 90 pistettä

Urheilullisuus: 100 pistettä

Mukavuus: 75 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  85 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 90 pistettä

Imago-arvo: 100 pistettä

Symppispisteet: 65 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2014 - 

Moottori: 5.2L V10

Huipputeho: 610hv  449 kW

Kiihtyvyys 1-100km:  3.2s

Huippunopeus: 346km/h 

Hintahaitari: 380. 000€-495. 000€

Puolesta: Ulkonäkö, tehokkuus, neliveto, laatu, jarrut, moottori, vaihteisto, persoonallisuus 

Vastaan: Hinta käytettynä, näkyvyys 

Vaihtoehto: Ferrari 465

Yhteenveto: Lamborghini Callardò on yksi tasapainoisimmista superautoista, jonka kanssa olen saanut jakaa arjen ilot. Callardo sopi ehkä hiukan yllättäenkin arkikäyttöön paremmin kuin moni tavallisempi urheiluauto. Kun Lamborgini esitteli Callardolle seuraajan, Huracánin, olivat odotukseni suuret ja se ylitti ne kaikki.

Tiivistetysti Huracán tarjoaa koko joukon lisää eksotiikkaa, voimaa, luotettavuutta ja käytettävyyttä, sen vaikuttavasta ulkonäöstä puhumattakaan. Keskimoottorinen Huracán on saanut nimensä Gallardòn ja useimpien muiden Lamborghini-mallien tavoin kuuluisien taisteluhärkien mukaan. Huracán oli rohkeudestaan tunnettu härkä, joka taisteli Barcelonan areenalla vuonna 1879. Tänään kadulla liikkuessaan Huracánin ei tarvitse enää taistella, ei kanssa-autoilijoiden kanssa, eikä jalankulkijoiden huomiosta, niin ylivoimainen ja kiehtova on sen voimaa uhkuva olemus. 

Nimensä mukaisesti Huracánin ostaminen vaatii paksun lompakon lisäksi rohkeutta. Huracán kerää enemmän huomiota ja katseita kuin presidentin poliisisaattue. Kun suomalaisen miljonäärin tunnistaa parhaiten siitä, että hän ei halua korostaa itseään superautoilla taikka jahdeilla, jääkiekkoilijat poislukien, ei kaduillamme tulla näkemään kuin muutama Huracán lähivuosina. Kymmenen vuoden kuluttua tilanne on toisin kun käytettyjen Huracánien tuonti alkaa ulkomailta ja hintapyyntö on alle 200 000 euroa. Odottavan aika on pitkä, sanotaan, mutta Huracánin tapauksessa se on sen arvoista.

Ferrari F430 2008

Ferrari F430 2008

Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series 2010

Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series 2010