luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Rolls-Royce Wraith 2013

Rolls-Royce Wraith 2013

KOKONAISARVIO: 96 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 88 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikon jälkeen: 100 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuoden jälkeen: 95 pistettä

Omistamisen hinta: 45 pistettä

Urheilullisuus: 80 pistettä

Mukavuus: 97 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  95 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 75 pistettä

Imago-arvo: 101 pistettä

Symppispisteet: 75 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2013-

Moottori: 6.6L V 12 twin turbo

Huipputeho: 624 hv 465 kW

Kiihtyvyys 1-100km: 4.6 s

Huippunopeus: 250 km/h

Hintahaitari: 367.000€-528.000€

Puolesta: Laatu, historia, ohjaustuntuma, mukavuus, hiljaisuus, alusta, ohjaamo

Vastaan: Hinta

 Vaihtoehto: Bentley GT Speed

YhteenvetoRolls-Roycelta on pitkään puuttunut mallistostaan moderni, tehokas ja näyttävä Coupe. Yksi Rolls- Roycen pahimmista kilpailijoista on ollut Benley GT, joka on ollut niin taloudellinen kuin imagollinenkin menestys omistajilleen. Rolls-Roycen vastausta kilpailutilanteen korjaamiseksi saatiin odottaa pitkään, aina vuoden 2013 Geneven kansainväliseen autonäyttelyyn asti.

”Genevessä lanseerattu Rolls-Royce Wraith on herrasmiehen Gran Turismo, auto joka ilmentää täydellisesti Charles Stewart Rollsin henkeä”, kommentoi kysymykseeni Torsten Müller-Ötvös, Rolls-Royce Motor Carsin toimitusjohtaja. ”Kaikkien aikojen tehokkaimpana Rolls-Roycena Wraith lupaa juuri sen seikkailun ja vauhdin tunteen, joka ajoi yhtiömme perustajaa eteenpäin. Sen lähtökohtana on kuitenkin ylellisyys, loisto ja laatu – piirteitä, jotka ovat Rolls-Roycen asiakkaille tänä päivänä aivan yhtä tärkeitä kuin ne olivat yli vuosisata sitten.”

Vauhdikkaille herrasmiehille luodun Wraithin profiilia hallitseva, sen perään saakka laskeva kaareva fastback-katto, luo autolle sen yksilöllisen luonteen. Rohkeat linjat, voimaa uhkuvat muodot sekä voimakkaasti kalteva takaikkuna saavat aikaan mielikuvan maailmanluokan juoksijasta, joka on asettunut lähtötelineeseen. Lisäilmaus dynaamisesta aikomuksesta löytyy Wraithin massiivisesta etumaskista sekä dramaattisesta kahden värisävyn ulkomuodosta.

Wraithin taaksepäin avautuvat ovet paljastavat Rollsille tutun, ylellisen sisustuksen, joka on viimeistelty pehmeillä Phantom-luokan nahoilla ja runsaalla puun käytöllä. Tämä Canadel-puupanelointi on saanut nimensä kuuluisasta eteläranskalaisesta merenlahdesta, jonka alueella Sir Henry Royce sekä hänen suunnittelu- ja insinööritiiminsä viettivät talvensa. Nykyaikainen ja käsinkosketeltavan aistikas panelointi kaartuu kauniisti läpi sisätilan hemmotellen sen neljää matkustajaa valossa kylpevällä lämpimällä tilalla. Sisätilan tunnelma täydentyy vielä Starlight Headlinerilla, mittatilaustyönä tehdyllä erikoistoiminnalla, joka on nyt ensimmäistä kertaa saatavilla muussa kuin Phantom-sarjan autoissa. Sen 1340 pientä kuituvaloa on käsinommeltu katon verhoukseen antamaan vaikutelmaa tuikkivasta öisestä tähtitaivaasta.

Wraithin suorituskyky vastaa sen ulkomuotojen luomia odotuksia. Voiman tuotto on Roll-Roycelle tyypillisen vaivatonta, mutta vaihteeksi myös hiukan dramaattista. Kiitos tehokkaimman, koskaan valmistetun Rolls-Royce V12-moottorin, josta otetaan tehoa 624 hevosvoimaa ja kahdeksanportaisen ZF-automaattivaihteiston, joka toimii nyt ensi kertaa GPS-pohjaisesti huomioiden ympäristön ja katujen asettamia vaatimuksia. Lähes kahden ja puolen tuhannen kilon painostaan huolimatta Wrait kiihtyy sataan uskomattoman nopeasti 4,6 sekunnissa. Ensimmäistä kertaa tunnen vauhdin ja nopeuden huuman Rolls-Roycen ratin takana. Ajokokemuksena Wraith hipoo täydellisyyttä. Se on yksi tasapainoisimpia autoja joita olen ajanut. 

Rolls-Roycen puheenjohtaja ja BMW Groupin hallituksen jäsen Harald Krüger lisäsi samaan aiheeseen: ”Tämän päivän BMW Group vahvistaa täyden sitoutumisensa Rolls-Roycen tulevaisuuteen. Edessämme on kasvun aika ja tuottava tulevaisuus, kiitos jatkuvalle investoinnille, huolelliselle brändin hoitamiselle ja uusien, uraauurtavien mallien kuten Rolls-Royce Wraithin lanseeraamiselle. Wraith on todellakin suurenmoinen lisä tuotesarjaamme.”

 

BMW 730d TwinTurbo 2009

BMW 730d TwinTurbo 2009

Porsche 911 Carrera S Cabriolet  2005

Porsche 911 Carrera S Cabriolet 2005