luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Jaguar XJ-S 4.0  1994

Jaguar XJ-S 4.0 1994

Kokonaisarvio: 92 pistettä

Hinta-laatusuhde: 85 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 92 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 85 pistettä

Omistamisen hinta: 75 pistettä

Urheilullisuus: 75 pistettä

Mukavuus: 85 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  70 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 85 pistettä

Imagoarvo: 85 pistettä

Symppispisteet: 92 pistettä

 

Valmistusvuodet: 1976 -1996

Moottori: 4.0L V6

Huipputeho:   226 hv  166kW

Kiihtyvyys 1-100km: 7.8 s

Huippunopeus: 239 km/h

Hintahaitari: 6.000€ -29.000€

Puolesta: Hinta, muotoilu, mukavuus, käytettävyys, moottorin vääntö, ajotuntuma, varusteet

Vastaan: Paino, kulutus. korjauskulut

Vaihtoehto: Vaikea löytää samasta hintaluokasta - paras vaihtoehto on ehkä BMW 840CIA

Yhteenveto:  XJ-S ei ehkä lunastanut niitä suuria odotuksia joita siltä odotettiin maineikkaan E-typen seuraajana vuonna 1976, mutta nyt, neljäkymmentä vuotta myöhemmin, se lunastaa kaikki ne odotukset mitä sen nykyisellä hinnalla voi siltä odottaa. Erityisesti viimeisen, 1991-1995 tuotantokauden, XJ-S:t ovat erinomaisia ostoksia tänään.

XJ-S on iso ja raskas auto. Urheilullisuus näkyy siinä lähinnä vain sen muotokielessä. Se on ajattoman kaunis coupe. Se onkin tänään yksi suosituimmista Jaguareista jälkimarkkinoilla, toki myös paljolti alhaisen hintapositionsa ansiosta. Hinnat alkavat noin 6.000 eurosta ja keskihinta noin 100 000km ajetuilla yksilöillä on 15.000 euroa. Tuolla rahalla saa rutkasti tyyliä, mukavuutta ja varusteita sekä oikean Jaguarin kotipihalleen. XJ-S on raskaalla ja kookkaalla V12-moottorilla varustettuna parhaimmillaan turvallinen hankinta, huonoimmillaan itse auton hinta on pienin kulu minkä siitä joutuu maksamaan. Vaikka XJ-S:n V12-moottori on yksi Jaguarin kaikkien aikojen hienoimmista, ovat sen kulutuslukemat ja korjausherkkyys erittäin korkeat. V12-moottorilla varustettua autoa hankittaessa täydellinen huoltokirja on kaikki kaikessa. Varmista myös ettei auto ole seisonut pitkään ajamattomana. Ajamattomuus on yleensäkin yksi erikoisauton pahimpia vihollisia.

Kevyemmällä ja modernimmalla V6-moottorilla tilanne ei ole yhtä riskialtis. Kulutuslukemat, korjauskulut ym. ovat paljon maltillisemmalla tasolla ja auto on teknisesti edistyksellisempi sekä kestävämpi. Myös ajettavuus on kevyemmän moottorin ja uudemman vaihdelaatikon myötä parempi. Jaguar on aina ollut herkkä ruostumaan eikä XJ-S tee siitä poikkeusta, tosin viimeisen sukupolven XJ-S:t ovat paremmin ruostesuojattu ja koripaneeleita on niissä vähemmän. Itselläni on ollut neljä XJ-S Jaggea ja selkeästi tasapainoisin sekä mielyttävin omistaa oli kuvissa esiintyvä V6-moottorilla varustettu viimeisen sukupolven auto. Hyvän yksilön sattuessa kohdalle, XJ-S on loisto-ostos, joka pitää myös hyvin arvonsa.

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 8

Kori 9

Sisusta 8

Chervolet Camaro RS 2014

Chervolet Camaro RS 2014

Mercedes Benz CL600 AMG 2003

Mercedes Benz CL600 AMG 2003