luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Aston Martin DB 9 Volante 2011

Aston Martin DB 9 Volante 2011

Kokonaisarvio: 92 pistettä

Hinta-laatusuhde: 80 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 96 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 88 pistettä

Omistamisen hinta: 60 pistettä

Urheilullisuus: 93 pistettä

Mukavuus: 75 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  65 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 75 pistettä

Imagoarvo: 99 pistettä

Symppispisteet: 93 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2003 -

Moottori: 6.0L V12

Huipputeho: 470 hv

Kiihtyvyys 1-100km: 4,6 s

Huippunopeus: 299 km/h

Hintahaitari 89.000€-134.000€

Puolesta: Muotoilu, ajettavuus, tyylikkyys, brändi, tehokkuus, äänimaailma, katottomuus

Vastaan: Ahtaus, Volvolta lainatut sisustan muoviosat, Volvon surkea navigaattori, kulutus, käsityön laatu, huollettava Suomen ulkopuolella

Vaihtoehto: Jaguar XK-R Cabriolet 2012

Yhteenveto: Vaikka Aston Martin DB9 Volanten hankkimista voi perustella loputtomiin paperilla, ostopäätökseen tarvitaan lopulta vain pieni pätkä tyhjää tietä. Vaihdan vaihdetta manuaalisesti käyttäen keveitä magnesiumisia vaihtosiipiä  ja annan kierrosten nousta yli 4000 rp, jolloin pakopuolelle sijoitetut ohitusventtiilit aukeavat. Moottori herää henkiin huutaen vaikuttavinta melodiaa mitä olen koskaan kuullut avoautossa istuessani. Ukkosmyrskyn tavoin pauhaava äänimaailma ottaa haltuunsa kaikki aistini, ja päätös auton hankinasta muuttui juuri hyvin yksinkertaiseksi. 

On monia superautoja joiden muotoilu ihastuttaa, laadukkuus vakuuttaa ja nopeus hämmästyttää, mutta tunnetasolla kokemus huokuu tyhjyyttä. Näin saattaisi käydä myös DB9:n kanssa, sillä auto on tavallaan liian täydellinen, aina siihen asti kunnes moottorin kierrokset ylittävät tuon 4000:n kierroksen rajan – sen jälkeen kaikki rationaaliset syyt menettävät merkityksen ja mielihyvä, joka kuuloaistin kautta ottaa kuljettajan valtaansa, on vertaansa vailla. Aston Martin on onnistunut luomaan aivan omanlaisen äänimaailman, joka poikkeaa vaikuttavasti edukseen niin Ferrarin hiukan kireästä kuin Lamborghinin matalasta äänimaailmastakin.

Pysäytän auton jyrkänteen reunalle ja sammutan moottorin. Kuuntelen täydellistä hiljaisuutta, mutta en pitkään. Siitä pitää huolen Start-napin hypnoottisena vilkkuva syvänpunainen valo ja siihen lankeamisen palkinto. Se on täydellinen yhteys autoon, joka aidosti stimuloi aisteja ja sytyttää aina uudelleen intohimon ajamiseen ja elämään.

Ilman James Bondinkin luomaa vetovoimaa, DB9 Volante vetoaa kaikkiin aisteihin muotoilullaan, äänimaailmallaan ja V12 moottorillaan – vaikea vastustaa. Arkikäytössä se kuitenkin on ahdas, meluisa, muovinen, korjausherkkä, oikukas ja ohjaamon materiaalit ovat helposti kuluvia. Silti harva ostaja välittää noista "puutteista", sillä  DB9 on yksi automaailman kauneimmista ja kiehtovimmista autoista visuaalisesti, mikä riittää useimmille hankinnan syyksi. Loisto ostos käytettynä - kesäkuukaudeksi!

 Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 9

Kori 9

Sisusta 9

Bentley GTC 2019

Bentley GTC 2019

Tesla Roadster S 2012

Tesla Roadster S 2012