luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Ferrari Daytona Spyder Rowley Replica  1972

Ferrari Daytona Spyder Rowley Replica 1972

KOKONAISARVIO: 85 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 75 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 92 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 70 pistettä

Omistamisen hinta: 70 pistettä

Urheilullisuus: 85 pistettä

Mukavuus: 75 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  80 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 75 pistettä

Imagoarvo: 85 pistettä

Symppispisteet: 95 pistettä

 

Valmistusvuodet: 1978 -

Moottori: 5.7L V8

Huipputeho:   350 hv  261kW

Kiihtyvyys 1-100km: 5.7 s

Huippunopeus: 185 km/h

Hintahaitari: 16.000€ -33.000€

Puolesta: Äänimaailma, ajamisen hauskuus, hinta, replican laadukkuus, helppo huoltaa ja korjata, jälleenmyynnin helppous, auton mielenkiintoinen Miami Vice-historia

Vastaan: Ajo-ominaisuudet, jarrut

Vaihtoehto: Chervolet Corvette 1971

Yhteenveto: Tämä Daytona Replica on yksi parhaista ajamistani replikoista. Sen "äitiautona"  käytettiin vuoden 1971 Corvettea ja LT46-moottoria. Alustaa on parannettu Rowleyn-koripajan toimesta sekä koria vahvistettu. Rowleyn replika nyt yli 40 vuotta myöhemmin tuntuu yhä autona tasapainoiselta ja sen ajo-ominaisuudet, vaikkeivat olekaan kummoiset, selkeästi napakammilta kuin vastaavilla Corveteilla. Se on myös mielestäni paremman näköinen.

Idea Daytona replikoihin syntyi Miami Vice tv-sarjan myötä. Sarjan alussa tuottaja Michael Mann rakennuttu kaksi Daytona replikaa. Replikoista tuli niin onnistuneita, että vielä vuonna 2005, kun sarjan ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin DVD:nä, kerrottiin takakannen esittelytekstissä Sonny Crocketin ajavan sarjassa Ferrari Daytonalla, ei replikalla. Ferrari ei pitänyt replikoiden saamasta suuresta huomiosta ja toimitti niiden tilalle sarjan toisen tuotantokauden lopussa kaksi aitoa Ferrari Testarossaa. 

Daytona replikoiden suuri suosio sai aikaan pienen replikabuumin ja syntyi koripajoja jotka erikoistuivat niiden rakentamiseen. Rowley on yksi tunnetuimmista ja parhaimmista. Sen Daytona replikat perustuvat aikakautensa Corvetteihin ja niistä tuli hyvin suosittuja. Yhä tänään voit tilata Daytona replikan Rowleylta. Valmiiksi rakennettu auto maksaa 69.000 dollaria + verot.

Kotimaamme teillä liikkuu ainakin kaksi Daytona replikaa. Toinen niistä on todella huonokuntoinen. Kuvissa esiintyvä yksilö sen sijaan oli hyväkuntoinen ja toimi moitteetta. Erityisesti auton äänimaailma oli huikaisevan hieno. Pidin autoa itselläni yhden kesän ja vaihdoin sen syksyllä Maserati Ghibliin. Daytona replika oli hauska kesäauto, myös kanssamatkustajien mielestä. Se sai enemmän hyväksyviä katseita ja positiivisiä kommentteja kuin mikään muu omistamani auto. Moni muisti sen Miami Vice sarjasta ja huoltoasemilla sain useita ostotarjouksia siitä. Noin vuosi sitten se oli myynnissä autoliikkeessä 16.000 euron hintaan. Yhtä hauskaa ja mieleenpainuvaa autoa on vaikea löytää samalla rahalla. 

Nyt on myynnissä hieno yksilö:https://www.nettiauto.com/chevrolet/corvette/10496903

Volvo XC90 V8  2006

Volvo XC90 V8 2006

Cadillac Eldorado Touring Coupe 4.6  1995

Cadillac Eldorado Touring Coupe 4.6 1995