luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Bentley Coupe GT Mulliner 2007

Bentley Coupe GT Mulliner 2007

KOKONAISARVIO: 95 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 96 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 90 pistettä

Omistamisen hinta: 60 pistettä

Urheilullisuus: 90 pistettä

Mukavuus: 90 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  90 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 95 pistettä

Imagoarvo: 100 pistettä

Symppispisteet: 85 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2003 - 

Moottori: 6.0 L V12

Huipputeho: 560 hv 412 kW

Kiihtyvyys 1-100km: 4.8 s

Huippunopeus: 323 km/h

Hintahaitari: 66.000€-89.000€

Puolesta: Käsityön laadukkuus, saksalainen tekniikka, imago, tehokkuus, jälleenmyyntiarvo, ylellisyys, hinta-laatusuhde

Vastaan: kulutus

Vaihtoehto: Mercedes Benz CL63 AMG 2007

Yhteenveto: Vaikka olen aikaisemmin arvioinut omistamani, hiukan nuoremman yksilön, on pakko muistuttaa itseäni ja lukijoitani Bentley GT:n erinomaisesta hinta-laatusuhteesta. Erityisesti alle 70.000 euron hintaluokassa se on poikkeuksellisen hyvä. Harvassa autossa yhdistyy urheilullisuus ylellisyyteen, perinteikkyys nykyaikaan sekä käsityö teknologiaan. Bentley GT:ssä kaikki nuo asiat yhdistyvät sekä tukevat toisiaan. Kuvissa esiintyvä auto on loistava esimerkki täydellisestä vaihtoautosta. Se oli käytössäni lähes viikon päivät. Se on ulkoisesti uutta vastaavassa kunnossa, sisälläkään käytön ja iän myötä syntyviä jälkiä ei oikeastaan ole. Se on huollettu pilkuntarkasti ja kilometrejä on mittarissa vasta hiukan yli 70 000. Mikä parasta sen hinta on alle 70 000€, mikä on vain neljännes siitä uutena maksetusta hinnasta. 

Vastaavalla summalla saa toki monia autoja, mutta on vaikea keksiä yhtään autoa, joka olisi yhtä tehokas, ylellinen ja laadukas, nelivedosta ja imagosta puhumattakaan. Bentley GT pitää myös käytettynä hyvin arvonsa, uutena ei niinkään. Siitäkin kuvan auto on hyvä esimerkki. Koska Bentleyn tekniikka tulee lähes kokonaan Saksasta, ei sen kanssa yleensä esiinny ongelmia. Bentley on nykyään myös mahdollista huoltaa kotimaassa. Bentley GT onkin yksi niistä harvoista käytetyistä autoista, jonka kanssa itselläni ei esiintynyt ainuttakaan ongelmaa, ei edes talvella.

Bentley GT on haluttu ja kallis auto käytettynä. Ainoastaan saman ikäiset Ferrarit ovat kalliimpia, joten sitä ostaessa pitää olla erityisen huolellinen. Vältä paljon, yli 150 000km, ajettuja yksilöitä, kuten myös Viron kautta tulleita ja siellä korjattuja autoja. Täydellinen huoltokirja on Bentleytä hankittaessa must. Osta käytetty Bentley erikoisautoihin keskittyneestä liikkeestä. He tietävät mitä myyvät. Vaikka Bentleyssä on paljon tehoa ja pitoa, niillä harvemmin ajetaan rata-ajoa taikka yleensäkään niiden omistajilla ei ole tarvetta raskaaseen kaasujalkaan.

Jos on riittävästi aitoa itsevarmuutta ja sosiaalisia kykyjä, on käytetty Bentley GT huippuostos. Samalla hinnalla saa halutessaan esim. MB CLA AMG45 2015, Audi A7 2014, BMW 550d 2014, Jaguar XF Sport 2016 - autoja, joita ei voi verrata Benleyhin muuten kuin hinnaltaan. Silti niitä myydään kymmenen kertaa enemmän.

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 8

Kori 8

Sisusta 7

Ferrari 355 Berlinetta 1998

Ferrari 355 Berlinetta 1998

Porsche 911 Turbo  2009

Porsche 911 Turbo 2009