luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Volvo XC90 V8  2006

Volvo XC90 V8 2006

KOKONAISARVIO: 80 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 88 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikon jälkeen: 85 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuoden jälkeen: 78 pistettä

Omistamisen hinta: 55 pistettä

Urheilullisuus: 50 pistettä

Mukavuus: 85 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  75 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 55 pistettä

Imagoarvo: 80 pistettä

Symppispisteet: 65 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2002-2014

Moottori: 4.4L V8

Huipputeho: 215 hv 

Kiihtyvyys 1-100km: 7.0 s

Huippunopeus: 210 km/h

Hintahaitari: 19.000€-38.000€

Puolesta: Turvallisuus, luotettavuus, ergonomia, moottori, 7-paikkaisuus, soveltuvuus Suomen oloihin

Vastaan: Kulutus, penkkien materiaalit, matkustajien takatilat, lyhyehköt huoltovälit

Vaihtoehto: BMW X5

Yhteenveto: 2000-luvun vaihteessa silloinen mainostoimistoni vastasi vuosia Volvon markkinoinnista ja mainonnasta. Tämä tarkoitti mielenkiintoisen työn ohella myös sitä, että minulla ja perheelläni oli aina Volvo käytössä. Vuonna 2002 sain käyttööni yhden ensimmäisistä Suomeen saapuneista XC90 autoista. Se oli  tehokas tuplaturbolla varustettu T6-malli, joka vaihtui myöhemmin ensin D5-malliin ja lopulta V8-malliin. Uutena XC90 osoittautui edistykselliseksi ja turvalliseksi perheautoksi. Auto ei koskaan jättänyt pulaan, eikä uusille malleille tyypillisiä lastentauteja myöskään ilmaantunut. Oli siis hyvin myös luontevaa ja omakohtaisesti perusteltua edistää Volvo XC90:n myyntiä.

Kymmenen vuotta myöhemmin, kun muutimme kaupungista maalle hankin perheelleni "vanhasta tottumuksesta" käytetyn XC90 V-8 mallin. Käytimme sitä lähinnä lasten kuljetusvälineenä kouluun ja harrastuksiin. Aika oli selvästi kullannut muistot, sillä vaikka XC90 toimikin luotettavasti, oli aika myös ajanut sen ohi. Polttoaineen kulutus, verrattuna tänään myytäviin suuriin luksusmaastureihin, oli ja on valtava. Kesäkuukausina XC90:n keskikulutus ylittää 17l/100km ja talvella lukema on vielä suurempi. Myös hallintalaitteet ja varusteet ovat vanhentuneet nopeasti. Toisaalta XC90 käsiteltävyys on mielestäni aina ollut helppoa ja ulkomitat helposti hahmotettavissa. Tavaratila on suuri ja seitsenpaikkaisuus plussaa. Suurimmat moitteet auto on saanut sisätilojen muovisuudesta, vanhahtavasta ajoasennosta, onnettomasta navigaattorista ja penkkeihin käytetyn nahan huonosta laadusta ja liukkaudesta. 

Käytettyä XC90 Volvoa ostettaessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota nahkaverhoilun ja muoviosien kuntoon, mahdollisen navigaattorin toimivuuteen, alustan, ohjauslaitteiden, iskunvaimentimien ja pyörätuennan kuntoon sekä siihen että lukuisat takaisinkutsut on tehty. XC90 on kallis ylläpitää ja korjata. Toisaalta se on nykypäivänkin mittareilla turvallinen ja luotettava auto. V8-moottori antaa sille vielä pienen lisähohdokkuuden, joka saattaa kyllä himmetä autoa jatkuvasti tankatessa.

Mielestäni käytettynä XC90 on hyvä ostos perheen kakkosautoksi jolla ajetaan lyhyitä matkoja. Lapset ja heidän kaverinsa mahtuvat mukavasti ja turvallisesti kyytiin. Useimmille, kuten itselleni, tuo on jo riittävä syy XC90:n hankintaan. 

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 7

Kori 7

Sisusta 6

BMW i8  2014

BMW i8 2014

Ferrari Daytona Spyder Rowley Replica  1972

Ferrari Daytona Spyder Rowley Replica 1972