luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Maserati Quattroporte 2008

Maserati Quattroporte 2008

Kokonaisarvio: 90 pistettä

Hinta-laatusuhde: 94 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 80 pistettä

Omistamisen hinta: 60 pistettä

Urheilullisuus: 92 pistettä

Mukavuus: 88 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  60 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 80 pistettä

Imagoarvo: 94 pistettä

Symppispisteet: 95 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2003 - 2012

Moottori: 4.2 L V8

Huipputeho: 400 hv 294 kW

Huippuvääntömomentti: 490 Nm

Kiihtyvyys 1-100km:  5.2s

Huippunopeus: 275km/h

Hintahaitari: 33.000€-49.000€

Puolesta: Brändi, äänimaailma, moottori, muotoilu, tyylitaju, käsityön laatu, ajettavuus

Vastaan: lyhyet huoltovälit, kallis ylläpitää, vikaherkkä, kotimaamme käytetyt ovat yleensä huonosti pidettyjä, pitkään seisoneita yksilöitä

Vaihtoehto: Porsche Panamera S

Yhteenveto: Maserati Quattroporte on yksi suosikki autoistani -edelleen. Minulla on ollut niitä kourallinen ja yhä vieläkin iskee kaipuu kun Quattroporten kuulee taikka näkee - yleensä kuulee ensin. Niin kävi taas kerran ja päätin hankkia Quattroporten “talvitestiin” - miten 100 000km ajettu herkkä, italialainen käsintehty Maserati selviää Suomen talvesta. Lähtökohta on hyvä - hankkimani Quattroporte on moitteettomassa kunnossa ja siinä on ZF-automaattivaihteisto vikaherkän Duo-Select vaihteiston sijaan. Myös putket on uusittu ja ne ovat nyt säädettävät. Tulevat kuukaudet ovat varmasti koettelemus Quattroportelle. Selviääkö se voittajana talvesta, se tiedetään huhtikuussa.

Quattroporte on tyylikäs ja persoonallinen, neliovinen urheiluauto Ferrarin moottorilla. Kaunis päältä sekä sisältä ja se äänimaailma -bravo!  Maseratin sävykäs äänimaailma on mielestäni parasta mitä on tarjolla, mutta kaikella hyvälläkin on aina kääntöpuolensa. Quattroportessa on italialaiseen tapaan hiukan outo ajoasento, hyvin vikaherkkä tekniikka ja se on erittäin kallis ylläpitää. Quattroportea harvemmin vaivaa mikään iso ongelma - moottori ja vaihteisto vikoja en ole kohdannut ainuttakaan, sen sijaan pieniä, mutta varsin kiusallisia sähkövikoja usein, aivan liian usein. Yksikään omistamistani autoista ei ole viettänyt yhtä paljon aikaa korjaamolla kuin Quattroporte.

 Quattroporte tarjoaakin omistajalleen elämyksellistä, inhimillistä kumppanuutta. Jokainen aamu Quattroporten seurassa on hiukan erillainen. On hyviä ja huonoja aamuja, kuten meillä kaikilla. Quattroportella on luonnetta, herkkyyttä ja päättäväisyyttä. Nyt kun käytettyjen Quattroportien hinnat alkavat jo 20.000 eurosta, on se useimpien erikoisautonostajien ulottuvilla. Tosin en suosittele hankkimaan paljon ajettua, 2005-2007 vuosien mallia millään hinnalla, sillä sen hinta tuplaantuu liian helposti korjaamoilla. Quattroporte on hyvä ostos, jos on valmis hyväksymään korjaamopäivät ja erittäin pitkän myyntiajan.

Paras hinta-laatusuhde on autoilla, joilla on ajettu säännöllisesti, korkeintaan 100 000km ja ne on huollettu Suomessa maahantuojalla sekä niissä on aito, normaali automaattivaihteisto. Vältä viimeiseen asti Duo-Select-manuaalivaihteistoa. Se on melko hidas, varsinkin talvella ja vikaherkkä sekä erityisen kallis uusia ja huoltaa. Vältä myös pitkään seisoneita yksilöitä. Paras tapa pitää Maseratit kunnossa on ajaa niillä. Suomessa on myytävänä myös ulkomailla kolaroituja autoja, jotka on Virossa uudelleen kasattu  - varo erityisesti näitä yksilöitä.

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 9

Kori 9

Sisusta 9

Omistettu: 7x

Koeajettu: 23x

Testattu (3-7 päivää) : 3x

Mittarilukema: 103.765km

Volvo XC90 Recharge 2021

Volvo XC90 Recharge 2021

Aston Martin DB9 2005

Aston Martin DB9 2005