luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Jaguar XKR Cabriolet 2004

Jaguar XKR Cabriolet 2004

KOKONAISARVIO: 90 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 92 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 85 pistettä

Omistamisen hinta: 65 pistettä

Urheilullisuus: 85 pistettä

Mukavuus: 90 pistettä

Luotettavuus käytettynä: 80 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 80 pistettä

Imagoarvo: 90 pistettä

Symppispisteet: 90 pistettä

 

Valmistusvuodet: 1996-2006

Moottori: 4.2 V8

Huipputeho: 390 hv 

Kiihtyvyys 1-100km: 5.6 s

Huippunopeus: 250 km/h

Arkikulutus: 13.9L/100km

Hintahaitari: 16.500€-29.000€

Puolesta: Ajaton design, moottori, äänettömyys, alustan pehmeys, kuljettajan istuin, hinta, brändi

Vastaan: Sisätilojen ahtaus ja vanhanaikaisuus, ajo-ominaisuudet, ylläpitokulut, kangaskaton toimivuus ja kestävyys

Vaihtoehto: Lexus SC430

Yhteenveto:  Jaguar XKR on erityinen urheiluauto - se on mukava ja nopea! 

Jaguar on tehnyt läpi historiansa hienoja edustus- ja urheiluautoja, mutta yksikään niistä ei ole ollut täydellinen. Lähimmäksi täydellisyyttä Jaguar on päässyt R-malleillaan, mutta niitäkin on aina leimannut inhimillinen tekijä. R-mallit ovat käsityöllä ja intohimolla syntyneitä tuotteita, jotka vasta yhdessä toisen inhimillisen tekijän, kuljettajan kanssa, muodostavat täydellisen liiton.

Moottoriurheilun lehdistö otti ensimmäisen XKR:n vastaan hurmioituneena vuonna 1998, ja malli pysyi tuotannossa pidempään kuin mikään R-tyypin auto tähän päivään mennessä. Tullessaan myyntiin se oli markkinoiden nopein automaattivaihteistolla varustettu auto. Se käytti samaa 370hv:n, 4,0-litran turboahdettua Jaguar AJ-V8-moottoria kuin porrasperäinen XJR, ja tämän tavoin myös XKR piti ulkoiset viittaukset suorituskykyynsä hienovaraisina. Ainoina merkkeinä R-mallissa ovat hienovaraiset konepellin ilmanottoaukot paremman jäähdytyksen takaamiseksi, punaiset kyltit Supercharged-tekstillä, tuumaa suuremmat renkaat ja pieni spoileri edessä. Moottorin koko nousi 4,2:een litraan ja teholukemat kasvoivat lähes 400hv:aan vuonna 2003.

Itselläni on ollut muutamakin XKR. Se on mielestäni yksi kauneimmista aikakautensa autoista. Myös siinä yhdistyy, kuten XJR:ssä, edustusauton pehmeys ja materiaalien laadukkuus erittäin tehokkaaseen suorituskykyyn, ja bonuksena saa coupen uhkeita kaaria, kauniita mittasuhteita ja ajatonta kauneutta, eikä edes hinta ole useimmille enää hankinnan esteenä. Alle 100 000km ajettuja autoja on ollut myytävänä jo alle 20.000 euron. Hyvän historian ja huoltokirjan omaava XKR on turvallinen ostos. Se pitää myös hyvin arvonsa ja on melko helppo jälleenmyytävä. Keskimyyntiaika on noin 5 viikkoa.

Ferrari 456M GTA  1999

Ferrari 456M GTA 1999

Lexus SC430 2004

Lexus SC430 2004