luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Mercedes Benz E CGI 350 Brabus Coupe 2010

Mercedes Benz E CGI 350 Brabus Coupe 2010

KOKONAISARVIO: 80 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 85 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 75 pistettä

Omistamisen hinta: 70 pistettä

Urheilullisuus: 75 pistettä

Mukavuus: 80 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  85 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 90 pistettä

Imagoarvo: 85 pistettä

Symppispisteet: 50 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2009-2015

Moottori: 3.5L V6

Huipputeho: 292 hv 

Huippuvääntömomentti:  350 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 6.8 s

Huippunopeus: 250km/h

Hintahaitari: 29.000€ - 49.000€

Puolesta: Ulkonäkö, laatu, kulutus, ohjaamon hiljaisuus

Vastaan: "Tehottomuus" odotuksiin nähden, ohjaamon muovisuus, takatilat, moottorin äänettämyys

Vaihtoehto: Audi S5

Yhteenveto: On heti alkuun pakko tunnustaa että ostin tämän Mercedes Benz 350 CGI BE Brabus Coupen pelkästään ulkonäon perusteella. Turhamaista, mutta niin totta. Brabuksella kun on taito saada hyvinkin pienillä kori- ja tehomuutoksilla tavallisemmatkin autot näyttämään ja tuntumaan haluttavilta urheiluautoilta. E-sarjan Coupe, vaikkei olekaan ruma ankanpoikanen, muuttuu Brabuksen käsittelyn jälkeen muuta liikennettä vaanivaksi haukaksi, ainakin visuaalisesti. Vaikka auton moottori eikä alusta ole Brabuksen rakentama, tuntuu ja näyttää auto eritoten katsojista paljon kiehtovammalta ja urheilullisemmalta kuin onkaan. Olinpa sitten tankkaamassa tai vain muun liikenteen seassa ajamassa, sai Brabus Mersuni yhtä paljon huomiota kuin kolme kertaa kalliimmat autot.

Voimaa ja nopeutta uhkuva ulkonäkö on hyvä myyntivaltti, ja tämän yksilön kohdalla se toimi ainakin omalla kohdallani. Valitettavasti Brabuksella kuorrutetun korin alta löytyy vain ihan tavallinen perhemersu, ei sentään klassinen diesel, vaan 3.5 litran V-6 bensakoneella varustettu yksilö. Hallintalaitteet, penkit ja ajo-ominaisuudet ovat hyvän henkilöauton tasoa, ulkonäön synnyttämää urheilullista mielikuvaa ne eivät kuitenkaan tue, päinvastoin. Ajossa Brabus Mersu onkin pettymys. Autona sitä kuvaa parhaiten sana kallis kompromissi - se ei ole kovinkaan urheilullinen eikä myöskään erityisen mukava taikka tilava. Näyttävä ja tyylikäs se on, mutta kun  samassa 40-50.000 euron hintaluokassa on monia oikeita urheiluautoja kuten BMW M6, Audi RS5, Maserati Coupe, Aston Martin DB7, Jaguar XKR, on vaikea perustella Brabus Mersun hankintaa oikeastaan millään järkevällä syyllä - ei edes tunteella. 

Ferrari 250 GT  Pininfarina Coupe 1959

Ferrari 250 GT Pininfarina Coupe 1959

Lamborghini 350 GT 1965

Lamborghini 350 GT 1965