luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Lexus LS600 Hybrid AWD  2008

Lexus LS600 Hybrid AWD 2008

Kokonaisarvio: 93 pistettä

Hinta-laatusuhde: 93 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 85 pistettä

Omistamisen hinta: 65 pistettä

Urheilullisuus: 75 pistettä

Mukavuus: 95 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  85 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 80 pistettä

Imagoarvo: 90 pistettä

Symppispisteet: 75 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2006 -2012

Moottori: 5.0L V8 + sähkömoottori

Huipputeho:   445 hv  327kW

Huippuvääntömomentti: 520 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 5.7 s

Huippunopeus: 250 km/h

Arkikulutus: 9.7L/100km

Hintahaitari: 33.000€ -59.000€

Puolesta: Laadukkuus, moottori, äänettömyys, mukavuus, neliveto, varustetaso, kestävyys, ylläpidon helppous

Vastaan: Kuljettajan penkki ja ajoasento 

Vaihtoehto: Mercedes Benz S 400 Hybrid

Yhteenveto: Lexsus LS 600 on erinomainen auto. Olen itse hankkinut sen jo kahdesti ja tätä arviota kirjoittaessa autoa tulee jopa hiukan ikävä. Tässä Lexuksen huippumallissa on kaikki mitä voit edustusautolta toivoa, mutta silti se ei ylpeile olemuksellaan. Sen ei tarvitse.

Tänään voit hankkia Lexus 600h AWD:n jo noin 35.000 eurolla ja 50.000 eurolla saat vain 50.000 kilometriä ajetun huippuyksilön kaikilla mahdollisilla varusteilla kuten led-valot, neliveto, kokonahkasisustus, Mark Levison-audiojärjestelmä, säädettävä ilmajousitus, lämmitettävät, tuuletetut ja hierovat sähköpenkit, myös takana ja tietysti kaikki muut luksusauton perusvarusteet kuten avaimeton sisäänkäynti ja käynnistys, kattoluukku, takapenkkiläisten viihdejärjestelmä ym. lista on loputon. Uutena auto maksoi perusvarusteisena noin 150.000 euroa.

Lexus on ajossa hiljainen ja pehmeä. Siinä on jatkuva neliveto. Voiman annostelusta akselistojen välillä huolehtii Torsen-järjestelmä. Vaihteisto on portaaton, sähköisesti ohjailtu E-CVT. Kulun mukavuuden varmistaa aktiivinen ilmajousitus. Iskunvaimennuksen voi vakioasetuksen sijasta säätää joko huippumukavaksi tai jämäkän urheilulliseksi. Ohjaustuntuma on mielyttävä. Sähköisesti tehostettu ohjaus on välitykseltään muuttuva siten, että ohjaus on maantievauhdeissa selvästi hitaampi kuin taajamassa. Jarrujärjestelmä on sähköhydraulinen ja yhdistetty hybridijärjestelmään. Jarrutusenergia otetaan talteen, ja hitaissa nopeuksissa lähes koko jarrutusvoima aiheutuu generaattorista. Viihdepuolesta vastaa erinomainen Mark Levinsonin multimediajärjestelmä. Se tarjoaa laadukasta ääntä 19 kaiuttimesta. Takana voi katsella katosta laskeutuvasta näytöstä vaikkapa elokuvia.

Ainoa miinus Lexukselle tulee ajoasennosta ja kuljettajan penkistä. Ajoasento on "italialainen", eli ratin, penkin ja polkimien suhde ei tunnu luontevalta 180 senttiselle. Takapenkkiläisillä on sen sijaan asiat huomattavasti paremmin ja jos auto on vielä varustettu hinnakkaalla, aikanaan 34.000 euroa maksaneella President-paketilla, takapenkkiläiset voivat matkustaa kuten Maybachilla konsanaan - lähes makuuasennossa, jalat suorina.

Lexuksen ylläpito ei ole luksusautoksi kallista ja Lexuksen huolto on monesti valittu maa parhaaksi. Myös katsastustilastot puhuvat Lexuksen puolesta. Se on lähes kaikissa tilastoissa aina kolmen vähävikaisimman joukossa. Lexus ei myöskään ärsytä ketään ja Hybridinä saa joskus jopa hyväksyviä katseita. Se onkin omassa luokassaan täydellinen käytettyauto. 

 

Jaguar XJ Supercharged 2011

Jaguar XJ Supercharged 2011

BMW M3 Cabriolet 2008

BMW M3 Cabriolet 2008