luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

BMW i8  2015 Pure Impulse

BMW i8 2015 Pure Impulse

KOKONAISARVIO: 98 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikon jälkeen: 100 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuoden jälkeen: 95 pistettä

Omistamisen hinta: 75 pistettä

Urheilullisuus: 93 pistettä

Mukavuus: 80 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  95 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 95 pistettä

Imago-arvo: 100 pistettä

Symppispisteet: 90 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2014 - 2020

Moottori: 1.5L R3 Turbo - sähkömoottori

Huipputeho: yhteensä 362hv  266 kW

Kiihtyvyys 1-100km:  4.4s

Huippunopeus: 225km/h 

Hintahaitari: 65.000€-125.000€

Puolesta: Ajettavuus, laatu, kulutus, moottorinohjaus, äänettömyys, kestävyys, helposti jälleenmyytävä, neliveto, muotoilu

Vastaan: Kovahko etuistuin, sisätilat, tavaratila, alustan kovuus varauksin

Vaihtoehto: Porsche 918

Yhteenveto: Yritän testata BMW i8:n kerran vuodessa. Paljolti siksi, että se on varsin miellyttävä kokemus, mutta myös varmistaakseni kestääkö sen viehetys ja ominaisuudet aikaa. Kestää, sillä BMW i8 saa edelleen tämän sivuston toistaiseksi parhaat pisteet - 98 pistettä! Yllättävästä syystä: siinä on kaikkea sopivasti. Se on sopivan eksoottisen ja urheilullisen näköinen, sopivan nopea, sopivan hintainen superautoksi, sopivan erilainen sähkömoottoreineen, sopivan tyylikäs sisältä ja sopiva myös Suomen talvisiin olosuhteisiin. i8:ssa ei ole mitään liikaa, eikä siitä puutu mitään. Se on harvinainen auto, sillä sen voi hankkia yhtälailla tunteella kuin järjellä. 

Vaikka BMW i8 on lähes täysin äänetön, herättää se silti erityisen paljon huomiota. Auto on ulkoisesti tyrmäävä! Futuristinen muotoilu jatkuu sisätiloissa, kaikki hallintalaitteet ovat BMW:n tapaan juuri oikeissa paikoissa. Muotoilu on selkeää ja ilmavaa. Akuston tuoman lisäpainon kompensoimiseksi auton matkustamo on valmistettu hiilikuitukomposiittimateriaalista. Sisään ja ulos kapuaminen vaatii lokinsiipiovien takia harkintaa ja notkeaa selkää. Ajoasento on mitä parhain, vaikka itse penkki ei ole parasta BMW:tä. Ainoa suurempi miinus tulee tavaratiloista. Mukaan saa pakattua ainoastaan yhden lentolaukun.

BMW i8 on plug-in hybridi. Auton ajo-ominaisuudet ja ohjaustunto ovat mainioita, ajaminen helppoa ja lähes täysin äänetöntä. Tosin karkeapintaisella asfaltilla rengasmelu on häiritsevää. 

i8 on täysiverinen superauto varustettuna ominaisuuksilla, joita on vaikea löytää edes kaksi kertaa kalliimmista superautoista. Vähäpäästöisyyttä, turvallisuutta ja helppokäyttöisyyttä kun harvoin yhdistetään tehokkaaseen ja eksoottiseen keskimoottoriseen superautoon.

Käytettyjä i8 autoja on jatkuvasti myynnissä. Tosin kestää vielä pitkän tovin ennen kuin i8 käytettyjen hinnat laskevat useimpien erikoisautoista haaveilevan kukkarolle sopivaksi. Muutaman vuoden ikäisen i8:n hinnalla saa kaksitoista vuotta vanhan Bentley GT Speedin, seitsemäntoista vuotta vanhan Ferrari 360:n, kahdeksan vuotta vanhan Audi R8:n taikka yhdeksän vuoden ikäisen Jaguar XKR-S:n. Oma valintani on helppo - BMW i8.

Siiinä on sopivasti kaikkea mitä superautolta haluan. Noissa muissa vaihtoehdoissa on monia tärkeitä ominaisuuksia joko liikaa taikka liian vähän. BMW i8 on mielestäni tähän ajankohtaan tasapainoisin urheiluauto - juuri sopiva.

Nyt testattu täydellinen yksilö myynnissä täällä!

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 10

Kori 10

Sisusta 10

Kilometrilukema testin päättyessä: 22.314km

Omistettu: 1

Koeajettu: 4x

Testattu (3-7 päivää) : 4x (Viimeksi 2/24)

Porsche Taycan Turbo Cross Turismo  2021

Porsche Taycan Turbo Cross Turismo 2021

Nissan GT-R  2009

Nissan GT-R 2009