luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Jaguar XKR 2008

Jaguar XKR 2008

KOKONAISARVIO: 94 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 94 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 97 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 92 pistettä

Omistamisen hinta: 75 pistettä

Urheilullisuus: 92 pistettä

Mukavuus: 80 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  90 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 85 pistettä

Imagoarvo: 94 pistettä

Symppispisteet: 88 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2006 - 2008

Moottori: 4.2L V8

Huipputeho: 420 hp  313 kW

Huippuvääntömomentti: 560 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 4.9 s

Huippunopeus: 250km/h

Hintahaitari: 39.000€ - 65.000€

Puolesta: Muotoilu, ajettavuus, vaihteisto, alusta, korin laadukkuus. äänimaailma, moottori, ajoasento

Vastaan: Mielikuvitukseton ohjaamo, rengasäänet

Vaihtoehto: Maserati GT Coupe

Yhteenveto:  Moottoriurheilun lehdistö otti ensimmäisen XKR:n vastaan hurmiossa vuonna 1998, ja malli pysyi tuotannossa pidempään kuin mikään R-tyypin auto tähän päivään mennessä. Tullessaan myyntiin sillä oli kaikista Jaguarin siihen mennessä valmistamista standardituotannon autoista nopein kiihtyvyys, ja se oli markkinoiden nopein automaattivaihteistolla varustettu auto. Se käytti samaa 370hv:n, 4,0-litran turboahdettua Jaguar AJ-V8-moottoria kuin porrasperäinen XJR, ja tämän tavoin myös XKR piti ulkoiset viittaukset suorituskykyynsä hienovaraisina. Ainoina viitauksina R-malliin olivat hienovaraiset konepellin ilmanottoaukot paremman jäähdytyksen takaamiseksi, punaiset kyltit Supercharged-tekstillä, tuumaa suuremmat renkaat ja pieni spoileri edessä. Moottorin koko nousi 4,2:een litraan ja teholukemat kasvoivat 400hv:aan vuonna 2003. Itselläni on ollut muutamakin XKR. Se on mielestäni yksi kauneimmista aikakautensa autoista. Myös siinä yhdistyy, kuten XJR:ssä, edustusauton pehmeys ja materiaalien laadukkuus erittäin tehokkaaseen suorituskykyyn, ja bonuksena saa coupen uhkeita kaaria, kauniita mittasuhteita ja ajatonta kauneutta.

Nykyisen täysalumiinisen XK:n ahdettu versio ylpeili ensin 420hv:n versiolla 4,2-litraisesta V8:sta, joka yhdistettynä uuteen kevyeen alumiinikoriin pudotti 0–100km/h ajan alle viiteen sekuntiin. Kun kolmas sukupolvi ilmestyi vuonna 2009, R:n täytyi jälleen päivittää olemustaan. Se teki sen 5,0-litraisella, 510hv, V8-moottorilla, joka ampui XKR:n 100km:n tuntivauhtiin 4,6 sekunnissa ja aina edelleen rajoitettuun 250km/h huippunopeuteen.

Alumiinikorinen XKR on ollut tuttu näky pihassani niin avona kuin coupenakin. Tällä hetkellä ajossa jo kolmas XKR. Se on edelleenkin mielestäni paras yhdistelmä tyylikkyyttä, urheilullisuutta ja tehoa, mitä Jaguar on koskaan tarjonnut. Ainoan poikkeuksen tekee E-Type. Onkin helppo yhtyä Jaguarin velhon, pääsuunnittelija Ian Callumin ajatuksiin:

“Urheiluauton jokainen kolmiulotteinen muoto antaa meille mahdollisuuden luoda jotain visuaalisesti jännittävää; niin sisäisesti kuin muotonsakin puolesta. Minulle urheiluauton muotoilun määritelmä on se, että se soveltuu tarkoitukseensa kietoen sekä matkustajansa että mekaniikkansa ja tekniikkansa kauneimpaan, jännittävimpään ja aistillisimpaan mahdolliseen pakettiin ilman tarpeettomia pintoja tai koristeluita.

Muotoilun tulisi kertoa tarina, ja tämän takia Jaguarin jokaisella linjalla on alku, suunta ja päätös. Jos jokaista linjaa lähestyy yksilöllisesti ja onnistuu saamaan ne esteettisiltä suhteiltaan mahdollisimman oikeiksi, muotoilu tulee kestämään ajan haasteet, aivan kuten E-Type on hyvin osoittanut.”

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 9

Kori 8

Sisusta 9

Tesla S 85 Performance  2014

Tesla S 85 Performance 2014

Ferrari F50 1995

Ferrari F50 1995