luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Chervolet Corvette Z06 Stingray 2014

Chervolet Corvette Z06 Stingray 2014

KOKONAISARVIO: 70 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 50 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 93 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 80 pistettä

Omistamisen hinta: 70 pistettä

Urheilullisuus: 92 pistettä

Mukavuus: 65 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  80 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 65 pistettä

Imagoarvo: 85 pistettä

Symppispisteet: 70 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2014 - 

Moottori: 6.2 L V8

Huipputeho: 659 hv 485 kW

Huippuvääntömomentti: 878 Nm

Kiihtyvyys 1-100km:  3.4s

Huippunopeus: 330km/h

Hintahaitari: 126.000€-160.000€

Puolesta:  Äänimaailma, moottori, muotoilu, ohjaamo, mittaristo, ajoasento 

Vastaan: Laatu, hinta, riittämättömät ajo-ominaisuudet suhteessa auton tehoon

Vaihtoehto: Ferrari 430

Yhteenveto: Corvetella on kautta aikojen ollut kaksi haastetta. Ensimmäinen niistä on maailman laajuinen, eli auton keskiverto laatu ja toinen on kotimainen, eli hinta. Kuvissa esiintyvä käytetty Corvette Z06 maksaa lähes 160 000 euroa. Se on yli kaksinkertainen hinta verrattuna uuteen autoon omassa kotimaassaan ja lähes nelinkertainen vastaavaan käytettyyn verrattaessa.

Uusi Corvetten C7-sarja on hyvä ja jopa laadukas ostos Amerikassa, missä sen hintaverrokkeina ovat BMW 5-sarjan ja Mercedeksen E-sarjan perusmallit, jotka maksavat Suomessa noin 60.000 euroa. Jos Corvette kilpailisi täällä samassa hintaluokassa kuin kotimaassaan tilanne olisi aivan toinen. Amerikassa BMW 528 2014 vuodelta maksaa noin 38.000 dollaria ja Corvette 36.000 dollaria, vastaavat lukemat Suomessa ovat 42.000 ja 139.000 euroa. Tärkeä kysymys kuuluukin - miksi maksaa lähes kolminkertainen hinta noin 40.000 euron arvoisesta autosta? Ainuttakaan järkevää syytä ei mielestäni ole. Mikään muu myynnissä olevista autoista ei ole näin räikeän ylihinnoiteltu.

Ylihinnoittelu tekee Corvetelle myös vääryyttä. Kotimaamme autolehdet vertaavat sitä luonnollisesti saman hintaluokan autoihin, vaikka sitä kuuluisi ominaisuuksiensa puolesta verrata lähes kolme kertaa edullisempiin autoihin. Useinmiten nuo arviot eivät ole kovinkaan mairittelevia Corvetelle. 

Jos uusi Corvette maksaisi Suomessa perus BMW 5-sarjan verran, se vietäisiin käsistä. Sen verran hyvännäköinen ja -oloinen paketti uusi Corvette on. Erityisesti auton sisusta on vihdoinkin sitä tasoa mitä ulkomuoto antaa odottaa - tuntuma on laadukas ja edistyksellinen. Myöskin moottorin äänimaailma, joka on sisältä säädettävissä, on mielialaa kohottava, kuten myös lukuisat muut auton ajettavuuteen vaikuttavat säätömahdollisuudet. 

Corvetelle antamani arvosana ei ole oikeudenmukainen - 70 pistettä. Se johtuu suurelta osin auton erityisen huonosta hinta-laatusuhteesta. Jos hintalappu olisi edes puolta pienempi, olisi auton ansaitsema pistemäärä 95. Tuntuu kohtuuttomalta, että vuoden 2014 Corvette ja kaikilla herkuilla varustettu saman ikäinen Bentley maksavat käytettynä saman verran, vaikka Bentley on lähes neljä kertaa kalliimpi auto kaikkialla muualla maailmassa.

Toisaalta nyt arvioinnin kohteena oleva Corvette ei ole perusmalli, vaan 650-hevosvoimainen erikoismalli. Vaikka hintalappu tekee edelleen vääryyttä niin itse autolle kuin ostajallekin, ei mitään vastaavan tehoista modernia urheiluautoa saa samalla hinnalla.

Tiedoksi: Samalla rahalla saa Ferrari Californian tai Bentley GT Speedin.  

Porsche Cayenne Turbo S 2007

Porsche Cayenne Turbo S 2007

Maserati Levante 3.0 V6 Diesel 2017

Maserati Levante 3.0 V6 Diesel 2017