luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Volvo XC90 Recharge 2021

Volvo XC90 Recharge 2021

KOKONAISARVIO: 93 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikon jälkeen: 92 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuoden jälkeen: 94 pistettä

Omistamisen hinta: 80 pistettä

Urheilullisuus: 75 pistettä

Mukavuus: 85 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  90 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 90 pistettä

Imagoarvo: 85 pistettä

Symppispisteet: 80 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2014-

Moottori: 2.0L Turbo + Electric Motor

Huipputeho: 402 hv 

Kiihtyvyys 1-100km: 5.6 s

Huippunopeus: 230 km/h

Hintahaitari: 85.000€-130.000€

Puolesta: Turvallisuus, luotettavuus, ergonomia, näytöt ja niiden toimivuus, 7-paikkaisuus, tilankäyttöä, soveltuvuus Suomen oloihin

Vastaan: Rengasäänet, hinta

Vaihtoehto: BMW X5

Yhteenveto: 2000-luvun vaihteessa silloinen mainostoimistoni vastasi vuosia Volvon markkinoinnista ja mainonnasta. Tämä tarkoitti mielenkiintoisen työn ohella myös sitä, että minulla ja perheelläni oli aina Volvo käytössä. Vuonna 2002 sain käyttööni yhden ensimmäisistä Suomeen saapuneista XC90-autoista, joka oli tehokas tuplaturbolla varustettu T6-malli, mikä myöhemmin vaihtui ensin D5-malliin ja lopulta V8-malliin. Uutena XC90 osoittautui edistykselliseksi ja turvalliseksi perheautoksi. Auto ei koskaan jättänyt pulaan, eikä uusille malleille tyypillisiä lastentauteja myöskään ilmaantunut. Oli siis myös hyvin luontevaa ja omakohtaisesti perusteltua edistää Volvo XC90:n myyntiä.

Kymmenen vuotta myöhemmin, kun muutimme kaupungista maalle hankin perheelleni, vanhasta tottumuksesta, käytetyn XC90 V8-mallin. Käytimme sitä lähinnä lasten kuljetusvälineenä kouluun ja harrastuksiin. Aika oli selvästi kullannut muistot, sillä vaikka XC90 toimikin luotettavasti, oli aika myös ajanut sen ohi. Polttoaineen kulutus, verrattuna tänään myytäviin suuriin luksusmaastureihin, oli ja on valtava. Kesäkuukausina XC90:n keskikulutus ylittää 17l/100km ja talvella lukema on vielä suurempi. Myös hallintalaitteet ja varusteet ovat vanhentuneet nopeasti. Toisaalta XC90 käsiteltävyys on mielestäni aina ollut helppoa ja ulkomitat helposti hahmotettavissa. Tavaratila on suuri ja seitsenpaikkaisuus plussaa. Suurimmat moitteet auto on saanut sisätilojen muovisuudesta, vanhahtavasta ajoasennosta, onnettomasta navigaattorista ja penkkeihin käytetyn nahan huonosta laadusta ja liukkaudesta. 

Nyt taas kymmenen vuotta myöhemmin hankin kestotestiin arkiautokseni vähän ajetun vuoden 2021 Recharge-mallin. Vanhat tunnesiteeni olivat vahvat ja odotukseni olivat suuret, olivathan Volvot yleisestikin kehittyneet valtavasti viimeisen kymmenen vuoden aikana, erityisesti designissa ja moottoriteknologiassa.

En pettynyt, yllätyin jopa positiivisesti. Ajoasento ja ergonomia ovat nykyään moitteettomat, samoin turvajärjestelmät. Nyt kun voimanlähteenä on uusimman sukupolven lataushybridivoimansiirto, voi XC90 Rechargella ajaa yli 70 kilometriä varsin äänettömästi. Matkanteko on entiseen tapaa vakaata ja yllätyksetöntä sekä vaivatonta. Tosin ilmajousitus ei aina tunnu olevan ajantasalla ja tienpinnat värinät välittyvätkin ajoittain sisälle yhdessä rengasäänien kanssa. Auto tuntuu selvästi edelliseen malliin verrattuna kokoaan pienemmältä ja ketterämmältä kaupungin ahtailla kaduilla. Viimeistely on myös ottanut huimia askelia eteenpäin, kuten myös sisätilojen muotoilu. Erityisen kiitoksen saa Volvon infojärjestelmä ja sen käyttöliittymän selkeys sekä helppokäyttöisyys, joka on mielestäni kilpailijoitaan toimivampi. Myös äänentoistoltaan ja akustiikaltaan loistava Bowers & Wilkinsin 1 400 watin äänentoistojärjestelmä tarjoaa ylellisen kokemuksen.

Ajoin autolla puolen vuoden aikana yli 8000 km ja kaikki toimi moitteetta - käyttöjärjestelmään ihastuin, samoin äänentoistoon. Myös neliveto toimi talviolosuhteissa ajettaessa moitteetta sähköä ensijaisesti käyttävässä Pure-ajotilassa. Poissa oli vuosimallien 2015-2018 ajoittain nykivä ja sekava eteneminen.

Volvo XC90 on pitkään ollut yksi myydyimmistä isoista maastureista Suomessa, joten myös käytettyjen tarjonta on runsasta. Nykyisten XC90-mallien sisätilojen laadukkuus ja kehittynyt moottoriteknologia sekä auton edistykselliset käyttöjärjestelmät tekevät siitä käytettynä hyvin halutun ja hyvän ostoksen. Vuodessa Volvo XC90 Rechargen hinnasta häviää jo kymmeniä tuhansia euroja. Vuoden vanhan XC90 Rechargen hinnat alkavatkin käytettyinä jo 75.000 eurosta - mielestäni XC90 Recharge onkin juuri käytettynä erityisen hyvä ostos.

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 10

Kori 10

Sisusta 10

Omistettu: 6x

Koeajettu: 6x

Testattu (3-7 päivää) : 2x

Mittarilukema: 19.348km

Jaguar F-Type Coupe S 2014

Jaguar F-Type Coupe S 2014

Maserati Quattroporte 2008

Maserati Quattroporte 2008