luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Maserati Quattroporte GT 2009

Maserati Quattroporte GT 2009

Kokonaisarvio: 89 pistettä

Hinta-laatusuhde: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 75 pistettä

Omistamisen hinta: 60 pistettä

Urheilullisuus: 92 pistettä

Mukavuus: 88 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  60 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 75 pistettä

Imagoarvo: 94 pistettä

Symppispisteet: 95 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2003 - 2012

Moottori: 4.2 L V8

Huipputeho: 400 hv 294 kW

Huippuvääntömomentti: 490 Nm

Kiihtyvyys 1-100km:  5.2s

Huippunopeus: 275km/h

Hintahaitari: 20.000€-59.000€

Puolesta: Brändi, äänimaailma, moottori, muotoilu, tyylitaju, käsityön laatu, ajettavuus

Vastaan: Ajo-asento varauksin, lyhyet huoltovälit, kallis ylläpitää, vikaherkkä, kotimaamme käytetyt ovat yleensä huonosti pidettyjä, pitkään seisoneita yksilöitä

Vaihtoehto: Porsche Panamera S

Yhteenveto: Myönnän, olen heikkona Maserateihin ja erityisesti Quattroporteen. Minulla on ollut niitä kourallinen ja yhä vieläkin iskee kaipuu kun Quattroporten kuulee taikka näkee. Quattroporte on tyylikäs ja persoonallinen, neliovinen urheiluauto Ferrarin moottorilla. Kaunis päältä sekä sisältä ja se äänimaailma -bravo!  Maseratin sävykäs äänimaailma on mielestäni parasta mitä on tarjolla, mutta kaikella hyvälläkin on aina kääntöpuolensa. Quattroportessa on italialaiseen tapaan hiukan outo ajoasento, hyvin vikaherkkä tekniikka ja se on erittäin kallis ylläpitää. Quattroportea harvemmin vaivaa mikään iso ongelma - moottori ja vaihteisto vikoja en ole kohdannut ainuttakaan, sen sijaan pieniä, mutta varsin kiusallisia sähkövikoja usein, aivan liian usein. Yksikään omistamistani autoista ei ole viettänyt yhtä paljon aikaa korjaamolla kuin Quattroporte.

 Quattroporte tarjoaakin omistajalleen elämyksellistä, inhimillistä kumppanuutta. Jokainen aamu Quattroporten seurassa on hiukan erillainen. On hyviä ja huonoja aamuja, kuten meillä kaikilla. Quattroportella on luonnetta, herkkyyttä ja päättäväisyyttä. Nyt kun käytettyjen Quattroportien hinnat alkavat jo 20.000 eurosta, on se useimpien erikoisautonostajien ulottuvilla. Quattroporte on hyvä ostos, jos on valmis hyväksymään korjaamopäivät ja erittäin pitkän myyntiajan. Paras hinta-laatusuhde on autoilla, joilla on ajettu säännöllisesti, korkeintaan 80 000km ja ne on huollettu Suomessa maahantuojalla sekä niissä on aito, normaali automaattivaihteisto. Vältä viimeiseen asti Duo-Select-manuaalivaihteistoa. Se on melko hidas, varsinkin talvella ja vikaherkkä sekä erityisen kallis uusia ja huoltaa. Vältä myös pitkään seisoneita yksilöitä. Paras tapa pitää Maseratit kunnossa on ajaa niillä. Suomessa on myytävänä myös ulkomailla kolaroituja autoja, jotka on Virossa uudelleen kasattu  - varo erityisesti näitä yksilöitä. Kuvan yksilö on paras kotimaassa kohtaamistani Quattroporteista.

Kyseinen Quattroporte on taas myynnissä - se oli paras yksilö joka minulla on ollut . Klikkaa tästä autolöytöön.

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 9

Kori 9

Sisusta 9

Range Rover Sport Supercharged Stormer Edition  2010

Range Rover Sport Supercharged Stormer Edition 2010

Cadillac STS 4.6 2006

Cadillac STS 4.6 2006