luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Ferrari F12  2013

Ferrari F12 2013

KOKONAISARVIO: 92 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 85 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 99 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 92 pistettä

Omistamisen hinta: 55 pistettä

Urheilullisuus: 98 pistettä

Mukavuus: 60 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  90 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 75 pistettä

Imagoarvo: 100 pistettä

Symppispisteet: 77 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2012 - 

Moottori: 6.3L V12

Huipputeho: 740 hp  544 kW

Huippuvääntömomentti: 690 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 3.1 s

Huippunopeus: 340km/h

Hintahaitari: 385.000€ -521.000€

Puolesta: Muotoilu, suorituskyky, ajettavuus, vaihteisto, moottori, teknologia, äänimaailma

Vastaan: Hinta käytettynä, käyttökulut, alustan kovuus, renkaiden pito

Vaihtoehto: Aston Martin DB11

Yhteenveto:  Tämä 599 GTB:n seuraaja F12 Berlinetta on poikkeuksellinen superauto, jonka ratin takana hengitys kiihtyy, verenpaine nousee, näkökenttä kapenee mutta pulssi pysyy normaaleissa lukemissa. Yllättäen F12 rauhoittaa kokemattomankin kuljettajan, vaikka ohjaamon ulkopuolella riehuu pyörremyrsky 740:n hevosen voimalla. 

F12 Berlinetta on varustettu uuden sukupolven Ferrarin 12-sylinterisellä, 6,3 litran vapaasti hengittävällä 740-hevosvoimaisella V-moottorilla.  F12 on itse asiassa voimakkain ja suorituskykyisin katuauto (erikoissarjat poislukien), minkä Ferrari on koskaan lanseerannut. F12 ampaisee 0–100km/h 3,1 sekunnissa, 0–200km/h 8,5 sekunnissa ja nopeusmittarin neula pysähtyy vasta 340km/h kohdalla. Pelottavia lukemia takavetoiselle, etumoottoriselle autolle.

Toisin kuin 599 GTB, F12 ei ole pelottava, vaan melkeinpä ystävällinen. Vaikka huipputehoa on huomattavasti enemmän kuin 599 GTB:ssä, onnistuu F12 välittämään sen tiehen selkeästi napakammin ja pitävämmin. Kuljettajalla säilyy tiukassakin kaarteessa tunne auton hallittavuudesta. Tosin tuo tunne on tavallaan harhaa, sillä useimmissa tiukoissa tilanteissa F12 hallitsee itse itseään, kuljettajan siitä edes tietämättä. Suurin syy tähän on F12 Berlinettan uusi tekniikkka, jonka viimeistelevät Ferrarin kolmannen sukupolven hiili-keraamiset jarrut (CCM3) ja uusin versio iskunvaimennuksen kontrollisysteemistä (SCM-E). Ferrarin tämän päivän tyylin mukaan vaihdelaatikon, moottorin, jarrujen, jousituksen, luistoneston ja aerodynamiikan ohjausjärjestelmät on integroitu. Kaikki nämä alijärjestelmät huomioivat toisensa maksimoidakseen auton kokonaissuorituskyvyn - ja sen todella huomaa. F12 on erittäin tasapainoinen auto.

Moottorin lisäksi autossa on myös "vallankumouksellinen" kori. Scagliettin koripaja suunnitteli täysin uuden alumiinisen rungon ja korin käyttäen 12:a erilaista metalliseosta, joista jotkut otettiin nyt ensimmäistä kertaa käyttöön autosektorilla. F12 Berlinetta onkin 70 kiloa kevyempi kuin 599 GTB, ja samalla korin vääntöjäykkyys on parantunut 20:llä prosentilla. 

F12 Berlinetta on supercoupén voimakkaan virtaviivaiset linjat ja kompaktit ulkoiset ulottuvuudet kätkevät sisäänsä yllättävän tilavan ohjaamon. Uusi Frau-nahkainen sisustus korostaa edistyneen tekniikan ja hienostuneiden, käsinvalmistettujen yksityiskohtien tasapainoa. Kevyen ja kapean kojelaudan keskellä sijaitsevat uudet hiilikuitu-alumiini-tuuletusaukot, jotka ovat selkeästi saaneet inspiraationsa ilmailun puolelta. 

Monet aikaisemmat etumoottoriset modernit Ferrarit, kuten 599 GTB, 550 Maranello ja 575 GTB, ovat pitäneet arvonsa eritoten Ferrareiksi huonosti. Käytetyn 599GTB:n hinnasta oli jo muutaman vuoden ikäisenä kulunut pois kolmannes, enkä ainakaan itse usko että F12 tulee tekemään tässä suurta poikkeusta. Tosin nyt kun sen toimitusajat ovat yhä pitkiä, on tilanne vielä toinen - markkinoilla on ollut jo myytävänä käytettyjä, muutama tuhat kilometriä ajettuja yksilöitä, joista on maksettu nopean toimitusajan vuoksi enemmän kuin uudesta. Ferrari F12 on maamme toiseksi kallein auto uutena - perusvarusteltuna noin 573.000 euroa! Autoveron osuus hinnasta on 276.000 euroa, jolla samaisen Ferrarin saisi jo omakseen Ruotsissa.

 

Jaguar S-Type R  2005

Jaguar S-Type R 2005

Jaguar F-Type Convertible 2013

Jaguar F-Type Convertible 2013