luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Facel Vega Face II 1963

Facel Vega Face II 1963

Kokonaisarvio: 94 pistettä

Hinta-laatusuhde: 84 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 98 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 94 pistettä

Omistamisen hinta: 50 pistettä

Urheilullisuus: 75 pistettä

Mukavuus: 85 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  65 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 100 pistettä

Imagoarvo: 98 pistettä

Symppispisteet: 95 pistettä

 

Valmistusvuodet: 1962 - 1964

Moottori: 6.3L Chrysler V8

Huipputeho: 390 hv 291 kW

Kiihtyvyys 1-100km: 7,9 s

Huippunopeus: 240 km/h

Hintahaitari: 450.000€-620.000€

Puolesta: Muotoilu, ajettavuus, tyylikkyys, brändi, tehokkuus, äänimaailma, sisutus, mittaristo

Vastaan: ikä ja kotimaa huomioiden kaikki ok

Vaihtoehto: Aston Martin DB4

Yhteenveto: Facel Vega on ranskalaisen Facel Metallon valmistama luksusauto, joka tunnetaan ylellisestä muotoilustaan ja voimakkaasta suorituskyvystään. Tämä klassinen auto edustaa 1960-luvun eurooppalaista luksusta ja hienostuneisuutta.

Facel Vega Face II:ssa on käytössä 6.3 litran Chrysler V8-moottori, joka tuottaa vielä tänäänkin vaikuttavat lukemat -360-390 hevosvoimaa vaihteistosta riippuen. Moottori tarjoaa vääntöä matalilta kierroksilta ja mahdollistaa sulavan ja voimakkaan kiihtyvyyden. Autossa on saatavilla kolme vaihteistovaihtoehtoa: manuaalivaihteisto, automaattivaihteisto tai Facel Vega F2 -laukkuvaihteisto, joka oli aikansa edistyksellinen teknologinen lisävaruste - tämä vaihteisto oli nyt testattavassa autossa.

Koeajossa huomaa, että Facel Vegan suorituskyky on edelleen tallella. Se kiihtyy 0-100 km/h noin 8 sekunnissa, mikä oli huippuluokan suorituskykyä tuohon aikaan. Moottorin ääni on vaikuttava, ja se korostaa auton voimaa ja voimakkuutta. Facel Vega tarjoaa pehmeän ja mukavan ajokokemuksen. Autossa on edelleen hyvä eristys melulta ja tärinältä, mikä tekee matkustamisesta hiljaista ja rentouttavaa. Istuimet ovat mukavat ja tukevat, ja ohjauspyörä on helposti säädettävissä omaan mukavuuteen.

Vaikka Facel Vega on suuri auto, sen ajettavuus on yllättävän ketterä. Ohjaus on tarkka ja helppo hallita, ja auto reagoi hyvin kuljettajan ohjeisiin. Se pysyy vakiona kaarteissa ja tarjoaa luottamusta herättävän ajokokemuksen.

Facel Vega Face II:n muotoilu on klassisen kaunis. Auton pitkä ja virtaviivainen linjaus tekee siitä elegantin ja tyylikkään. Etuosassa on suuri jäähdyttimen säleikkö ja kauniisti muotoillut ajovalot. Sivuprofiili korostaa auton pituutta, ja takavalot ovat yksinkertaisen tyylikkäät. Sisätilat ovat erityisen ylelliset ja hienostuneet. Nahkapäällysteiset istuimet ja puusuojukset luovat ajan hengen luksusta. Mittaristo ja ohjauspyörä ovat selkeitä ja tyylikkäitä. Mielestäni Facel Vegan sisätilat ovat 1960-luvun tyylikkäimpiä.

Facel Vega on harvinainen ja arvostettu klassikkoauto, joka yhdistää voimakkaan suorituskyvyn, ajomukavuuden ja upean muotoilun. Se edustaa aikansa eurooppalaista luksusta ja tyyliä, ja se on edelleen arvostettu keräilykappale. Jo kolmenkin päivän kokemusten perusteella voin todeta, että Facel Vega tarjoaa ikimuistoisen ajokokemuksen ja on legendaarinen osa autohistoriaa.

Kaiken kaikkiaan vuoden 1963 Facel Vega Face II on hieno klassikkoauto, mutta sen käyttö ja omistaminen vaativat omistajaltaan tietynlaista sitoutumista ja ymmärrystä vanhan, ranskalaisen auton erityispiirteistä ja haasteista.

Kun katsoon Facel Vegan aikoinaan ostaneiden kuuluisuuksien listaa, antaa se hyvän kuvan auton haluttavuudesta ja statuksesta: Pablo Picasso, Ava Gardner, Christian Dior, Joan Collins, Ringo Starr, Max Factor Jr, Stirling Moss, Tony Curtis, Dean Martin, Fred Astaire, Danny Kaye, François Truffaut, Robert Wagner, Anthony Quinn ja Frank Sinatra

60-luvun alussa Facel Vega Face II sai monilta autolehdiltä positiivista huomiota sen luksuksen ja suorituskyvyn ansiosta. Se oli tunnettu vahvasta V8-moottoristaan ja tyylikkäästä muotoilustaan. Tässä on joitakin esimerkkejä siitä, mitä autolehdet kirjoittivat Facel Vega Face II:sta 60-luvulla:

  1. Road & Track (1962): "Facel Vega Face II yhdistää ranskalaisen luksuksen ja amerikkalaisen voiman yhteen hienostuneeseen pakettiin. Sen 6.3 litran V8-moottori tarjoaa vaikuttavaa suorituskykyä ja sen sisätilat ovat täynnä hienostuneita yksityiskohtia. Se on auto niille, jotka haluavat erottua massasta."

  2. Car and Driver (1963): "Facel Vega Face II on kulkuneuvo niille, jotka vaativat huippuluokan luksusta ja voimakasta suorituskykyä. Se tarjoaa vertaansa vailla olevan yhdistelmän voimaa ja tyyliä, ja sen kuljettajat nauttivat jokaisesta ajosta."

  3. Motor Trend (1964): "Facel Vega Face II on yksi niistä harvoista autoista, jotka onnistuvat yhdistämään eurooppalaisen hienostuneisuuden ja amerikkalaisen voiman ilman kompromisseja. Se on todellinen klassikko, joka vetoaa autoharrastajiin ympäri maailmaa."

Facel Vega 1963 on legendaarinen ranskalainen luksusauto, joka edustaa 1960-luvun tyylikkyyttä ja voimaa. Tässä on arvostelu tästä ikonisesta autosta:

Facel Vega 1963 on ulkonäöltään vaikuttava ja hienostunut. Auton design on aikansa kuva, ja se yhdistää hienostuneen eurooppalaisen tyylin ja amerikkalaisen voiman. Pyöristetyt linjat ja hienostunut etuosa antavat autolle elegantin ulkonäön. Facel Vega 1963:ssa oli eri moottorivaihtoehtoja, mutta yleisesti ottaen auton moottorit tarjosivat vahvaa suorituskykyä ja voimaa. Auton V8-moottorit tarjoavat voimakkaan kiihdytyksen ja vauhdin, ja se onnistui kilpailemaan aikansa suurten luksusautojen kanssa.

:Facel Vega 1963:n sisätilat ovat yhtä hienostuneet kuin sen ulkonäkökin. Laadukkaat nahkaverhoilut ja puumateriaalit luovat ylellisen ympäristön matkustajille. Auton mukavat istuimet tarjoavat hyvän tuen pitkillä matkoilla, ja tilaa on riittävästi. Vaikka Facel Vega 1963 oli aikansa huippuluokan auto, sen teknologiset ominaisuudet eivät ole verrattavissa nykypäivän autoihin. Kuitenkin aikakaudelleen se oli hyvin varusteltu, ja siinä oli muun muassa ilmastointi ja tehokkaat jarrut. Polttoainetaloudessa Facel Vega 1963 ei ollut erityisen vakuuttava, mutta se ei ollut sen pääpaino. Tämä oli auto, joka tarjosi voimaa ja tyyliä, ja sen suorituskyky oli sen päätarkoitus.

Facel Vega 1963 on legendaarinen luksusauto, joka edustaa 1960-luvun tyyliä ja voimaa. Se houkuttelee niitä, jotka arvostavat klassista tyylikkyyttä ja eksklusiivisuutta. Vaikka se ei ole käytännöllinen päivittäiseen ajamiseen ja sen polttoainetalous voi olla haaste, se on arvostettu keräilykohde ja kulttuurinen ikoni, joka jää elämään autonhistorian sivuilla.

Aston Martin DB 11 2018

Aston Martin DB 11 2018

Mercedes Benz CL 600 2008

Mercedes Benz CL 600 2008