luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Mercedes Benz SLS AMG  2010

Mercedes Benz SLS AMG 2010

KOKONAISARVIO: 97 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 97 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 92 pistettä

Omistamisen hinta: 75 pistettä

Urheilullisuus: 96 pistettä

Mukavuus: 85 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 85 pistettä

Imagoarvo: 100 pistettä

Symppispisteet: 80 pistettä

 

Valvistusvuodet: 2009 - 2014

Moottori: 6.2L V8

Huipputeho: 563 hv 420 kW

Huippuvääntömomentti: 650 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 3.7 s

Huippunopeus: 317 km/h

Hintahaitari: 220.000€-310.000€

Puolesta: Design, laadukkuus, mukavuus, moottori, ajo-ominaisuudet, arkikäyttö, tasapainoisuus, elämyksellisyys, äänimaailma

Vastaan: Hinta käytettynäkin

Vaihtoehto: Ferrari 599GTB

Yhteenveto: SLS on hallittu sekoitus menneisyyttä ja nykyaikaa. Sen puhutteleva muotokieli ja ylös avautuvat lokinsiipiovet ovat peräisin yli 60 vuoden takaa 300 SL-mallista. SLS on auto, jonka jokainen autoista vähänkään kiinnostunut ystäväni on halunnut omistaa, itseni mukaan lukien. Jos minun täytyisi valita yksi auto loppuelämäkseni, olisi se Mercedes-McLaren SLR, jonka seuraaja on SLS. Ajoltaan SLS ei ole yhtä elämyksellinen kuin SLR, mutta kauas se ei jää, paitsi hinnaltaan, joka on "vain" puolet SLR:n hinnasta. McLarenin rakentamasta SLR:stä poiketen SLS:n runko on hiilikuidun sijaan alumiinia. Moottori on AMG:n rakentama upea 563 hevosvoiman ja 6,2 litran V8. Ääni muistuttaa ukkosen jylinää, joka kääntää katseita jo kaukaa. 

SLS sopii hyvin arkikäyttöön. Mikään ihanteellinen talviauto se ei ole, mutta ainakin itselläni auto pysyi hyvin tiellä kunhan vältti pahimpia lumimyrskyjä ja pakkasia. SLS on helppo käsitellä niin taajamissa kuin metsäteilläkin, eikä sen voimaa uhkuvaan ääneen kyllästi koskaan. Mielestäni SLS on erittäin toimiva ja jopa käytännöllinen superauto jokapäiväiseen käyttöön! 

Se pitää myös erittäin hyvin arvonsa, ja SLS onkin kaikkien testien mukaan erinomaisesti rakennettu kestämään kovaakin kulutusta. Valitettavasti käytettynäkin sen hinta Suomessa on kova, noin 100 000 euroa enemmän kuin Suomenlahden vastarannalla. Euroopassa on myytävänä toista sataa yksilöä ja yhteistä niille kaikille on erittäin vähäinen kilometrimäärä mittarissa ja moitteeton kunto. Sama koskee myös kotimaamme yksilöitä. SLS tulee myyntiin muutaman kerran vuodessa Nettiautoon ja on aina löytänyt uuden omistajan nopeasti. 

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 10

Kori 9

Sisusta 9

Audi R8 V10 Spyder 2010

Audi R8 V10 Spyder 2010

Porsche 911 Targa  1996

Porsche 911 Targa 1996