luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Maserati Ghibli GTA 1999

Maserati Ghibli GTA 1999

Kokonaisarvio: 85 pistettä

Hinta-laatusuhde: 89 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 96 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 80 pistettä

Omistamisen hinta: 45 pistettä

Urheilullisuus: 92 pistettä

Mukavuus: 77 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  65 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 75 pistettä

Imagoarvo: 88 pistettä

Symppispisteet: 89 pistettä

 Valmistusvuodet: 1992-1998

Moottori: 2.0 V6 BiTurbo

Huipputeho:  306 hv   225kW

Huippuvääntömomentti:  373 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 5.7 s

Huippunopeus: 255km/h

Hintahaitari:18.000-26.000€

Puolesta: Harvinaisuus, äänimaailma, ohituskiihtyvyys, brändi

Vastaan: Ajoasento, penkit, elektroniikka, kalliit ylläpitokulut, vikaherkä moottori

Vaihtoehto: Alfa Romeo Breda Q4 

Yhteenveto: Auto, jolla on legendaarinen nimi ja velvoite, joka ei valitettavasti toteudu. Olkoonkin Maseratin BiTurbo- aikakauden parhaimpia tuotteita, on se silti vain muisto alkuperäisen vuoden 1971 Ghiblin rohkeista muodoista ja urheilullisuudesta sekä uuden, vuonna 2013 markkinoille tulleen Ghiblin luotettavuudesta ja laadusta. Väliinputoajan asema ei ole helppo, mutta toisaalta kun hintalapussa on 18.000€ hintapyyntö, kuulostaa tämäkin Ghibli houkuttelevalta. Houkutus, johon itsekin lankesin, mutta mitä en yllättäen katunut. Kohdalleni sattui hyvä yksilö joka toimi moitteettomasti ja luotettavasti. Se antoi mukavasti rahalle vastinetta ja kun halusin siitä luopua, löytyi sille uusi ostaja alle viikossa, toisin kuin muille BiTurbo aikauden autoille, joiden myyminen kestää yleensä vuosia. Maseratin hankkiminen vaatii aina roppakaupalla onnea ja tietämystä.

 Ghibli GT 1999, valmistui samana vuonna jolloin Ferrarista tuli Maseratin uusi omistaja. Kauppasumma oli nykypäivänä vaatimattomalta kuulostava 15,4 miljoonaa euroa. Suuren yleisön korvissa Ferrarin ja Maseratin valjastaminen saman katon alle vaikutti ”taivaalliselta liitolta”. Ferrari investoi välittömästi Maseratiin 40 miljoonaa euroa 90-luvun loppuun mennessä toiveenaan elvyttää brändi uuteen kukoistukseen. Maseratin tehdas Modenassa uusittiin täydellisesti, myös sen kokoonpanolinjan työntekijät joko koulutettiin uudelleen tai korvattiin uusilla.

”Maseratin tulee olla auto, jolla on selviä tunnusmerkkejä. Ensiksi - erittäin edistyksellinen teknologia. Toiseksi - sekoitus italialaista intohimoa, maustetta ja urheilua – auto josta heti näkee että se on italialainen. Ja kolmanneksi - suuri suorituskyky, kuitenkin niin että autoa voi käyttää joka päivä kaikenlaisissa olosuhteissa sen tarjotessa myös riittävästi sisätilaa. Jos haluat ajaa autoa vain kerran viikossa, osta Ferrari. Mutta jos haluat auton tuottavan sinulle iloa päivittäisessä ajossa, ja pienellä lisäpotkulla antavan sinulle 400 hevosvoiman mahtavat ominaisuudet, silloin osta Maserati”, toteaa Luca di Montezemolo, uuden Ferrari&Maserati Groupin toimitusjohtaja.

Ghibli GT oli viimeisiä Maseratin Modenan tehtaalla valmistuneita autoja ennen uuden tehtaan rakentamista. Se oli myös viimeinen alkuperäisen Biturbon alustalle rakennettu malli. Auton 2,8-litraisen, tuplaturboilla varustettun V6-moottorin yli 300 hevosvoimaa yhdistettyinä saksalaiseen ZF-nelinopeuksiseen automaattivaihteistoon tekivät siitä yhden aikakautensa nopeimmista autoista. Sen ohituskiihtyvyys 80–120km/h välillä oli kovempi kuin yhdelläkään aikansa Ferrarilla. Säädettävä elektroninen jousitus, ABS-jarrut ja mukautuva ohjaustehostin yhdessä Connollyn kokonahkasisutuksen kanssa tekivät autosta yhden mukavimmista ja ylellisimmistä Maseratin coupeista koskaan.

Itse rakastuin auton yksinkertaiseen agressiiviseen muotoiluun ja mahtava ääniseen moottoriin. Ghibli GT osoittautui myös hyväksi ja luotettavaksi talviautoksi, ja se onkin jäänyt yhdessä Quattroporten kanssa ainoaksi Maseratiksi, joihin olen hankkinut nastarenkaat. Jos ja kun kuvan auto tulee seuraavan kerran myyntiin, suosittelen sitä yllämainitulla hinnalla, mikäli edellinen omistaja on huolehtinut siitä hyvin.  

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 8

Kori 8

Sisusta 8

 

Jaguar XKR-S 2011

Jaguar XKR-S 2011

Cadillac Allante 1989

Cadillac Allante 1989