luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

BMW X6 50i Twin-Turbo 2009

BMW X6 50i Twin-Turbo 2009

Kokonaisarvio: 90 pistettä

Hinta-laatusuhde: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 93 pistettä

Omistamisen hinta: 75 pistettä

Urheilullisuus: 85 pistettä

Mukavuus: 90 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 85 pistettä

Imagoarvo: 85 pistettä

Symppispisteet: 75 pistettä

 

Valvistusvuodet: 2008 - 2014

Moottori: 4.4L V8 Twin-Turbo

Huipputeho: 407 hv 300 kW

Huippuvääntömomentti: 600 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 5.4 s

Huippunopeus: 250 km/h

Arkikulutus: 12.8L/100km

Hintahaitari: 38.000€-64.000€

Puolesta: Ajettavuus, nelivetotekniikka, laadukkuus, mukavuus, äänimaailma, vaivattomuus, monikäyttöisyys, kuljettajan ymmäristö

Vastaan: Näkyvyys taakse, "kömpelyys", ylläpitokulut

Vaihtoehto: Porsche Cayenne S

Yhteenveto: Kun BMW X6 tuli markkinoille vuonna 2008, pidin sen ulkomuotoa lähes vastenmielisenä. Kauneus ja sopusuhtaisuus olivat siitä kaukana. Olin varma etten koskaan tulisi kyseistä autoa hankkimaan. Kuitenkin joitakin vuosia myöhemmin kotipihastani löytyi X6 M.

X6 M:ssä ei ole tavallaan mitään järkeä ja sitten kuitenkin on. Se nimittäin onnistuu puhuttelemaan autonostajaa ihan omalla salakielellään. Itselläni ja monilla ystävilläni, joilla on tallissa useampia autoja erilaisiin turhamaisiin tarkoituksiin hankittuina, sykkii useinmiten syvällä sielussa vilpitön toive yhdestä autosta, joka täyttäisi kaikki tarpeet ja tuntemukset. X6 M on sellainen auto, tai ainakin kaukaa katsottuna se voisi olla. Se on nopeampi kuin useimmat Ferrarit, yhtä tilava kuin perheen iso maasturi, muotoilultaan se muistuttaa urheilullista coupea enemmän kuin laatikkoa, se on teknisesti erittäin kehittynyt ja turvallinen, se kuulostaa urheiluautolta ja M-merkin poistamalla se näyttää lähes tavalliselta X6-mallilta. 

Valitettavasti X6 M on myös harvinaisen epämukava ajettava, matkustajien mukavuudesta puhumattakaan. Sillä ajaminen on yhtä rauhatonta kuin Ferrarilla. Tämän lisäksi vielä auton korkeus ja erityisen kova alusta ravistelevat kuljettajaa ja matkustajia moninverroin matalaan Ferrariin verrattuna. Auto on moottoritiellä ajettaessa verraton, mutta kaikkialla muualla sen kyydissä tuntuu samalta kuin myrskyllä Ruotsinlaivan alakannen ikkunattomassa hytissä. Olen joutunut jopa pysähtymään X6 M:llä muutaman kerran tien varteen koska kuljettaja ja matkustajat voivat pahoin. X6 M ei siis ole mielestäni ratkaisu ainoaksi autoksi joka täyttäisi kaikki urheilullisen perheenpään tarpeet. 

X6 50i sen sijaan on! Se on lähes yhtä nopea ja kuulostaa mielestäni jopa vielä urheilullisemmalta kuin M. Moottorikin on samasta puusta veistetty V8 Twint-Turbo, mutta alusta ei, mikä onkin edustusautomaisen mukava ja rauhallinen. X6 50i:tä ajaa jo ihan mielellään päivittäin ja kun tulee tarve menevämpään ajoon, löytyy siitä myös Sport-nappi, joka säätää alustaa, vaihteistoa ja moottoria urheilullisemmaksi. Vuosien myötä myös silmä on tottunut X6 50i:n muotoihin. Se näyttääkin tänään lähes kauniilta, ainakin muihin maastureihin verrattuna.

Mielestäni kaikista kokemistani autoista X6 50i tarjoaa hinta- ja kokoluokassaan parhaiten urheilullisuutta, monikäyttöisyyttä, liikkuvuutta, tilaa, muotoilua ja laatua. Se on suurista, maasturiluokan autoista tasapainoisin ja eniten tuntoaisteja positiivisesti kutitteleva. Erityisesti käytettynä 40.000 euron hintaluokassa se on hyvä ja laadukas ostos. Vertailun vuoksi X6 M maksaa käytettynäkin lähes tuplasti enemmän. Parasta X6 50i.ssä on äänimaailma ja "kaikki on mahdollista"-tunne, huonointa kulutus ja ylläpitokulut.

Mercedes Benz CL 600 Lorinser F01  2001

Mercedes Benz CL 600 Lorinser F01 2001

Ferrari 456M GTA  1999

Ferrari 456M GTA 1999