luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Aston Martin Lagonda 1981

Aston Martin Lagonda 1981

KOKONAISARVIO: 85 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 65 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikon jälkeen: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuoden jälkeen: 90 pistettä

Omistamisen hinta: 55 pistettä

Urheilullisuus: 75 pistettä

Mukavuus: 85 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  65 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 95 pistettä

Imago-arvo: 95 pistettä

Symppispisteet: 92 pistettä

 

Valmistusvuodet: 1976-1990 

Moottori: 5.3L V8

Huipputeho: 284hv  209 kW

Kiihtyvyys 1-100km:  8.9s

Huippunopeus: 230km/h 

Hintahaitari: 70.000€-260.000€

Puolesta: Ajo-ominaisuudet, futuristisuus, muotoilu, ajamisen hauskuus, moottori, tilava matkustamo, äänettömyys, tyylikkyys

Vastaan: Tekniikka, epäluotettavuus, hinta

Vaihtoehto: Bentley Mulsanne 1984

Yhteenveto:  Nyt vuosikymmeniä myöhemmin on helppo ymmärtää nuorta miestä, joka palavasti halusi itselleen Aston Martin Lagondan - aikakautensa futuristisimman auton. Vielä tänäänkin Lagonda poikkeaa muotoilullaan valtavirrasta ja on haluttu keräilykohde. Aston Martin Lagonda oli toinen ostamani auto. Vaihdoin silloisen sulavaliikkeisen ja kauniin Jaguar E-Typeni kömpelöön ja oudon kulmikkaaseen jättiläiseen - enkä katunut. 

Muistan yhä sen kiehtovan tunteen kun käänsin ensimmäistä kertaa Lagondan virta-avaimesta ja valtava, ennenkokematon led-valojen ja näyttöjen meri aukeni eteeni. Lagondan ohjaamo oli lähimpänä Star Trek U.S.S. Enteprise-aluksen tunnelmaa kuin mikään muu nelipyöräinen 1980-luvulla. Lagonda oli myös mittasuhteiltaan vaikuttava ilmestys - auto oli yhtä pitkä kuin Rolls-Royce Mulsanne, mutta matalampi kuin Porsche 911. Muotoilu oli veitsenterävää ja jakoi mielipiteet yleensä jyrkästi kahtia, sitä joko jumaloitiin taikka vihattiin. Lagondassa oli ensimmäisenä tuotantoautona "digitaalinen mittaristo" Tv-ruuduilla sekä oikea ajotietokone. Lagonda rakennettiin lähes kokonaan käsityönä. Yhden auton rakentamiseen kului yli 2200 tuntia, mikä on nykypäivän mittareilla käsittämätön luku. Lagondaa valmistettiinkin sen 14 vuoden tuotannon aikana ainoastaan 645 kappaletta.

Parasta Lagondassa on, ehkä yllättäen, sen ajo-ominaisuudet. Ohjaustuntuma on erinomainen ja tarkka. Suuren korin liikkeet ovat vähäisiä ja alusta toimii hyvin. Ainoastaan Cryslerin valmistama kolmivaihteinen automaattivaihteisto tuntuu epäsopivalta suureen Lagondaan. Lagonda ei ole edes kallis, ainakaan klassikko Aston Martiniksi. Hyvän yksilön voi saada omakseen reippaasti alle 100 000 eurolla. Kallis ja vaikeasti ylläpidettävä se tosin on. Koriosia on lähes mahdoton hankkia ja sanotaan että maailmassa on enää vain yksi henkilö elossa, joka pystyy pitämään Lagondan digitaalitekniikan kunnossa.  

Kotimaassamme on muutama hyvin pidetty Lagonda. Ne vaihtavat yleensä omistajaa Aston Martin -clubin sisällä, joten Lagondaa halajavan on tehtävä hankintansa joko Amerikasta taikka Englannista. Myytävänä on jatkuvasti useita yksilöitä. Esim. Ebayssä on nyt myytävänä vain 42.000 mailia ajettu, restauroitu yksilö 60.000 punnalla. Klikkaa tästä ja osta omaksesi.

Maserati Quattroporte 2005 Duo-Select

Maserati Quattroporte 2005 Duo-Select

Chervolet Camaro RS 2014

Chervolet Camaro RS 2014