luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Alfa Romeo Stelvio AT8 AWD Super 2017

Alfa Romeo Stelvio AT8 AWD Super 2017

 

KOKONAISARVIO: 82 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 75 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 85 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 78 pistettä

Omistamisen hinta: 65 pistettä

Urheilullisuus: 60 pistettä

Mukavuus: 65 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 80 pistettä

Imagoarvo: 90 pistettä

Symppispisteet: 80 pistettä

 

Valvistusvuodet: 2016- 

Moottori: 1.9L R4 Turbo

Huipputeho: 197 hv 147 kW 

Huippuvääntömomentti: 330 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 7.2 s

Huippunopeus: 215 km/h

Hintahaitari 62.000€- 78.000€

Puolesta: Brändi, ulkonäkö

Vastaan: Alustan kovuus, ajoasento, tilat, kääntöympyrä, kevys ohjaus, tunteettomuus, laatuvaikutelma

Vaihtoehto: Jaguar F-Space

Yhteenveto: Lyhyesti: Kovat odotukset -suuri pettymys. Positiiviset tuntemukset jäivät kokonaan puuttumaan.

Stelvion alusta on tukeva, mutta epämielyttävän kova - auto on rauhaton moottoritielläkin, jota myös erityisen kevyt ohjaus vielä korostaa. Mutta toisaalta kääntöympyrä on isompi kuin Audi Q7:ssa. Ajoasento ei ole huonointa Alfaa, mutta vaikea sitä on kehua. Laatuvaikutelma on odotettua heikompi ja sivuääniä ohjaamosta kuuluu aivan liikaa. Muutenkin auto tuntuu vaatimattomalta, varsinkin perusmoottorilla varustettuna. Perus Stelvio on kaikesta vaatimattomuudestaan huolimatta kallis auto - käytettynäkin.

Olin ajatellut hankia Stelvion käyttöautoksi, mutta 10 päivän koeajo loistavissa, aurinkoisissa olosuhteissa, varmisti että niin ei tule käymään. Ajatus Stelviosta kotimaamme talvipakkasilla ja muhkuraisilla teillä ei houkuttele, ei varsinkaan yli 60 000 euron hinnalla. Tuolla hinnalla saa mm. alle 50.000km ajetun uusikorisen Porsche Cayennen kaikilla varusteilla.

Jouduin muutamaa kuukautta myöhemmin tahtomattani uudelleen Stelvion ratin taakse, kun autovuokraamosta varaamani Porsche Macan oli ehditty antamaan muualle. Tällä kertaa sain alleni 210hv dieselmoottorilla varustetun yksilön. Yli 2000km matka Etelä-Italian vuoristoisilla pikkuteillä oli tuskastuttava kokemus johtuen eritoten valtavasta kääntöympyrästä, kovasta alustasta ja huonosta ajoasennosta.

Vaikea ymmärtää miksi autolehdet ovat kehuneet Stelviota - ai niin, sehän on Alfa Romeo ja näyttää hyvältä.

 

BMW 750iL X-drive  2010

BMW 750iL X-drive 2010

Aston Martin DB7 Vantage V12 2000

Aston Martin DB7 Vantage V12 2000