luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Maserati Mistral 4.0 Coupe 1968

Maserati Mistral 4.0 Coupe 1968

KOKONAISARVIO: 92 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 88 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 96 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 88 pistettä

Omistamisen hinta: 60 pistettä

Urheilullisuus: 86 pistettä

Mukavuus: 77 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  70 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 95 pistettä

Imagoarvo: 98 pistettä

Symppispisteet: 94 pistettä

 

Valmistusvuodet: 1963 - 1970

Moottori: 4.0 L R6

Huipputeho: 255 hv

Kiihtyvyys 1-100km:  7.2s

Huippunopeus: 245km/h

Hintahaitari: Hintahaitari 120.000€-290.000€

Puolesta:  Äänimaailma, moottori, muotoilu, tyylikkyys, ajettavuus, brändi, hinta

Vastaan: Ajo-asento, raskas kytkin, kuljettajan penkki, kallis ylläpitää, vikaherkkä, 

Vaihtoehto: Aston Martin DB4

Yhteenveto: Kylmien syysöiden jäljiltä maailman ehkä arvostetuimman viinitilan, Château d'Yquemin, aamukasteiset rypäleet kuivattaa viileä pohjoistuuli - Mistral. Se on myös ensimmäisen tuulen mukaan nimetyn Maseratin nimi, joten Maserati Mistralin kuvauspaikaksi Château d'Yquem pihapiiri sopi mitä parhaiten. Matka läpi Bordeauxin vehreiden viiniviljelysten läpi Sauternesin viinialueelle sujui Mistralilla rauhallisesti tunnelmoiden. Äänimaailma on Maseratiksi hillitty. Kuusisylinterisen moottorin vaimea murina, jousituksen ja korinrakenteiden äänien täydentämänä, vie kuljettajan vuosikymmeniä ajassa taaksepäin, aikaan jolloin teitä reunustavat viiniviljelykset hoidettiin käsityönä, ilman koneita. Käsityö näkyy myös auton sisäpuolella - nahka ja kromiosat ovat kauniisti ikääntyneet ja kestäneet hyvin vuosikymmenien käyttöä. Kokonaisuutena Mistral on mitä parhain aikakautensa edustaja ja haluttu malli keräilijöiden keskuudessa.

Maserati Mistral esiteltiin vuoden 1963 Torinon autonäyttelyssä ja sitä pidetään vieläkin yhtenä kaikkien aikojen kauneimmista Maserateista. Mistralia valmistettiin 830 kpl Coupena ja 125 kpl Spyderina. Se maksoi lähes 8 miljoonaa liiraa ja oli siten omana aikanaan yhtiön kallein ja halutuin malli.

Mistralin moottori oli identtinen Sebringin kanssa, mutta suorituskyky oli huomattavasti parempi, koska lyhyt akselivälinen Mistral painoi 200 kg vähemmän kuin Sebring. Vuoden 1968 4,0 litran moottorilla varustettu Mistral olikin aidosti nopea, ja sen huippunopeus oli yli 240km/h.

Mistral oli poikkeuksellisen innovatiivinen, varsinkin visuaalisesti. Sen moottorin ilmanottoaukko on asennettu etupuskurin alle hyläten perinteisen korkean etusäleikön. Auton takaosasta löytyy myös toinen uutuus: lasinen takaluukku. Suuret ikkunat tekivätkin matkustamosta hyvin ilmavan. Suurin osa Mistraleista valmistettiin alumiinistä, mutta vuodesta 1967 lähtien alumiini korvattiin lähes kokonaan teräksellä, ainoastaan konepelti ja ovet olivat vielä alumiiniä. Myös auton alusta oli kokonaan uusi. Sen 2,4 metrin akseliväli oli 10 cm lyhyempi kuin Sebringin ja Vignale Spyderin .

Koska Mistral on ajattomasti muotoiltu, urheiluautoksi ylellisesti sisustettu ja riittävällä suorituskyvyllä varustettu, löytyy se useimman klassikkoautoa etsivän keräilijän listalta, eikä sen hintakaan ole monelle este, ainakaan verrattuna vastaavien Ferrareiden hintoihin. Ajokuntoisten Mistralien hinnat alkavat erittäin kohtuullisesta 120.000 eurosta ja erinomaisen, vain 40 000km ajetun yksilön saattaa löytää alle 200 000 euron.

Aston Martin Vantage 2018

Aston Martin Vantage 2018

Ford Mustang Saleen S-281 E  2005

Ford Mustang Saleen S-281 E 2005