luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Porsche Panamera Turbo S 2011

Porsche Panamera Turbo S 2011

KOKONAISARVIO: 94 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 94 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikon jälkeen: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuoden jälkeen: 95 pistettä

Omistamisen hinta: 75 pistettä

Urheilullisuus: 93 pistettä

Mukavuus: 89 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  96 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 86 pistettä

Imago-arvo: 95 pistettä

Symppispisteet: 75 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2011-

Moottori: 4.8L V8

Huipputeho: 550 hv 410 kW

Kiihtyvyys 1-100km: 3.8 s

Huippunopeus: 306 km/h

Hintahaitari: 120.000€-165.000€

Puolesta: Käytännöllisyys, laatu, sisätilat, ajettavuus, äänimaailma, neliveto, sopivuus Suomen oloihin, kestävyys

Vastaan: Hinta, jälleenmyynnin vaikeus, nopea arvonpudotus

Vaihtoehto: Aston Martin Rapide

Yhteenveto: Panamera Turbo S on kadehdittavan täydellinen auto - riittävästi tehoa, brändiä, luksusta, urheilullisuutta, turvallisuutta ja monikäyttöisyyttä. Ainoa vakava kritiikki tulee S-kirjaimesta. Siitä joutuu vielä käytettynäkin maksamaan liikaa, noin 40 000 euroa enemmän kuin tavallisesta Turbosta. Lisäksi Turbo S:n ja tavallisen Turbon ero huippunopeudessa on vain 3km - siinä kaikki mistä maksat! Merkittävin syy S:n hankkimiseen onkin, ettei omistaja tule todennäköisesti koskaan kohtaamaan kotimaamme liikenteessä toista Turbo S Panameraa, kun taas tavallisia Turboja näkee päivittäin - miten tylsää. Yksilöllisyydestä on moni valmis maksamaan, Panameran kohdalla se ei kuitenkaan ole hintansa arvoista, edes käytettynä. Kannattaakin odottaa vielä viitisen vuotta, jolloin Turbo S:n hinta on ihan jotain muuta kuin tänään.

Nyt markkinoille on tullut Panameran seuraava sukupolvi, joka on monessa suhteessa edistyksellisempi ja nautittavampi kokemus kuin ensimmäisen sukupolven autot. Käytetyn Panamera Turbo S hinnalla saa jo hyvin varustetun ja tehokkaan, uuden nelivetoisen Panameran 4 E-Hybridin, mikä saa varmasti monen ostajan harkitsemaan kahdesti käytetyn Turbo S ostamista. Tästä syystä uskonkin että Turbo S:n hinnat tulevat nopeasti laskemaan haluttavalle tasolle.

Mercedes Benz CLS 55 AMG  2006

Mercedes Benz CLS 55 AMG 2006

Mercedes Benz ML 63 AMG  2008

Mercedes Benz ML 63 AMG 2008