luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Maserati GranCabrio Sport  2012

Maserati GranCabrio Sport 2012

 

KOKONAISARVIO: 95 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikon jälkeen: 96 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuoden jälkeen: 92 pistettä

Omistamisen hinta: 75 pistettä

Urheilullisuus: 90 pistettä

Mukavuus: 92 pistettä

Luotettavuus käytettynä: 85 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 92 pistettä

Imagoarvo: 99 pistettä

Sympis pisteet: 90 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2010 - 

Moottori: 4,7L V8

Huipputeho: 450hv  331kW

Huippuvääntömomentti: 510 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 5,0 s

Huippunopeus: 285 km/h

Hintahaitari: 95.000€-145.000€

Puolesta: Ulkonäkö, äänimaailma, laadukkuus, käytännöllisyys, ajettavuus, tilat, brändi

Vastaan: Paino, lyhyet ja hintavat huoltovälit, hinta käytettynä(vaikka onkin vain puolet uuden hinnasta)

Vaihtoehto: Ferrari California 2011

Yhteenveto: Maserati GranTurismo on mielestäni kaunein oikeasti nelipaikkainen urheiluauto. Paljon sanottu, mutta en ole yksin tuon tuntemukseni kanssa. Maserati GranTurismo oli vuosia unelma-autoni ja eikä toisin kuin moni muu unelma, jäänyt täyttymättä. Auto myös vastasi niitä kaikkia odotuksia joita olin siihen vuosien mittaan ladannut. Erittäin tasapainoinen, tyylikäs ja hienostunut kokonaisuus, jonka kruunaa vivahteikkaat ja voimaa uhkuvat moottorin äänet.

Nyt useamman GranTurismon jälkeen on ilahduttavaa todeta, että auton laadukkuus ja kestävyys myös käytettynä on erinomainen. Kaikki yksilöt, joita olen päivittäin käyttänyt, ovat toimineet moitteetta, toisin kuin saman valmistajan Quattroportet. GranTurismo pitää myös hyvin arvonsa ja haluttavuutensa. Myös sisustan materiaalit ja design on kestänyt aikaa hyvin. GranTurismo ja sen avoversio GranCabrio ovat poikkeuksellisia urheiluautoja, sillä ne ovat myös mukavia matkustaa ja käyttää. Kotimaamme teillä liikkuu kymmenkunta yksilöä ja niistä jokainen ajamani on ollut erinomaisessa kunnossa sekä säännöllisesti huollettu.

Kaikkien Maseratien yhteinen voimavara on niiden Ferrarin rakentama moottori. Se poikkeaa kaikista muista erityisesti siksi että se soittaa mieltä herkistäviä, voimakkaita aarioitaan jo pienillä nopeuksilla ja kierroksilla. Maserati onkin ainoa autoa joka ei tarvitse raskasta kaasujalkaa ja huimia nopeuksia kuulostaakseen urheiluautolta, jo kaupunki nopeudet riittävät siihen. Tämä on myös yksi syy miksi käytetyt GranTurismot ja GranCabriot ovat yleensä poikkeuksellisen hyväkuntoisia. Niitä ei ole "poljettu loppuun" kuten monia muita urheiluautoja. En kuitenkaan suosittele GranCabriota niille jotka haluavat olla omissa oloissaan - selkään taputtelijoita ja uteliaita riittää niin huoltoasemien kuin markettien pihoissa. 

 

Nissan 350Z   2005

Nissan 350Z 2005

Mercedes Benz SLK 55 AMG  2014

Mercedes Benz SLK 55 AMG 2014