luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Audi R8 V10 Spyder 2010

Audi R8 V10 Spyder 2010

Kokonaisarvio: 94 pistettä

Hinta-laatusuhde: 92 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 96 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 90 pistettä

Omistamisen hinta: 76 pistettä

Urheilullisuus: 95 pistettä

Mukavuus: 65 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  94 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 92 pistettä

Imagoarvo: 92 pistettä

Symppispisteet: 82 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2010-

Moottori: 5.2L V10

Huipputeho: 525 hv391 kW

Huippuvääntömomentti: 530 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 4.1 s

Huippunopeus: 313 km/h

Hintahaitari: 95.000€-165.000€

Puolesta: Ajo-ominaisuudet, neliveto, nopea, hienosti toimiva vaihteisto, huipputehokkaat jarrut, laatu, niskan takana kehräävä riemukas V-10 moottori

Vastaan: Hinta, sisätilojen arkisuus

Vaihtoehto: Lamborgini Gallardo

Yhteenveto: Audi R8 on yksi parhaista vaihtoehdoista suomalaisille, jotka haluavat autoltaan kaikki superauton huippuominaisuudet ilman superauton brändiä ja naapurin kateutta. Muutaman vuoden ikäinen R8 on erinomainen auto V10-moottorilla varustettuna, 5-8 vuoden ikäisenä ja V8-moottorilla varustettuna ei niinkään. Valitettavasti nuo lisävuodet tuovat yleensä lukuisia uusia omistajia ja monenlaisia ajotapoja.

Yllättäen ainakin alkuvuosien R8 kestääkin mielestäni selvästi huonommin ikääntymistä kuin muut huippu Audit. Ilmeisesti tiuhaan tahtiin vaihtuvat omistajat kokeilevat auton voimavaroja ja rajoja herkemmin kuin muiden Audien omistajat. Varsinkin ohjaamon muovisuus ja sen aiheuttamat ärsyttävät narinat sekä kolinat voimistuvat vuosien myötä. Ollakseen loistava ostos R8 vaatii täydellisen huoltokirjan ja mahdollisimman vähän entisiä omistajia. R8 on myös yksi niistä harvoista superautoista joilla ajetaan talvella. Se jättää väistämättä jälkensä ja vaikka R8 on Audi laatua, ovat monet muut, talvet levänneet, saman ikäiset superautot yleensä vähemmillä kilometreillä ja paremmalla yleiskunnolla varustettuja.

R8 on lisäksi mielestäni liian kova, matala ja äänekäs arkikäyttöön. Erityisesti talvi on haasteellinen vaikka valmistaja mainostaakin autoa ainoana superautona jolla voi ajaa ympäri vuoden. Voi toki ajaa, mutta mielyttävyys ja hyvä käytettävyys on siitä kaukana. Myös jälleenmyynti, eritoten yksityishenkilönä, on vaikeaa ja saattaa kestää pitkään. Kuten muitakin superautoja yksityisenä myydessä, saa R8 huomiota kaikenlaisilta renkaanpotkijoilta, joilla ei ole edes aikomustakaan taikka mahdollisuutta ostaa autoa. Suosittelenkin tämän tyyppisten superautojen myymisen annettavaksi kolmannen osapuolen, erikoisautokauppiaan, tehtäväksi. Yksi parhaista on Harri Asunta. www.harriasunta.com

 Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 9

Kori 10

Sisusta 9

 

Ferrari LaFerrari 2015

Ferrari LaFerrari 2015

Mercedes Benz SLS AMG  2010

Mercedes Benz SLS AMG 2010