luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Ferrari Dino 246 GT 1973

Ferrari Dino 246 GT 1973

KOKONAISARVIO: 90 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 65 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 90 pistettä

Omistamisen hinta: 65 pistettä

Urheilullisuus: 85 pistettä

Mukavuus: 65 pistettä

Luotettavuus käytettynä: 80 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 100 pistettä

Imagoarvo: 100 pistettä

Symppispisteet: 95 pistettä

 

Valmistusvuodet: 1969-1974

Moottori: 2.4.L V6 

Huipputeho: 195 hv 

Kiihtyvyys 1-100km: 7.1 s

Huippunopeus: 238 km/h

Hintahaitari: 165.000€-460.000€

Puolesta: Design, äänimaailma, ergonomia, vaihteisto, jälleenmyyntiarvo

Vastaan: Hinta, tehottomuus Ferrariksi, Fiatin elektroniikka, ruosteherkkyys

Vaihtoehto: Maserati Bora 1973

Yhteenveto:  Yksi kauneimmista ja tehottomimmista Ferrareista. Pininfarian muotoilema Dino on monesti valittu 70-luvun kauneimmaksi autoksi, eikä syyttä. Sen aistilliset, kevyen poikamaiset linjat ovat Ferraria parhaimmillaan. Vaikka Dinossa oli Ferrariksi pieni, vain 2.4 litrainen V6-moottori, saavuttaa se yli 240km/h nopeuden. Kiihtyvyys sen sijaan on nykypäivän mittapaalujen mukaan varsin vaatimaton Ferrariksi. Nollasta sataan kestää hiukan yli seitsemän sekuntia. Kokonsa ja painonsa puolesta Dino on varsin helppo ja ketterä ajettava. 

Yritin ostaa Dinon itselleni jo kahdeksankymmentäluvun lopulla asuessani Lontoossa, mutta tuolloin sen kysyntä ja hinnat olivat saavuttaneet huippunsa ja se jäi sillä kertaa hankkimatta. Ostin tuolloin kolme kertaa edullisemman Ferrari 400i:n. Kiinnostuin Dinosta uudemman kerran kun yhtiökumppanini hankki sellaisen itselleen. Dino maksoi markkinoille tullessaan Lontoossa noin 16.000 puntaa, saman verran kuin Porschen 911-malli.

Yllättäen Dinon hinnat olivat joitakin vuosia sitten edullisemmat kuin parikymmentä vuotta sitten. Tosin vuodesta 2012 parhaimpien yksilöiden hinnat ovat nousseet noin 250.000 eurosta 400.000 euroon. Halvimmillaan ajokuntoisen Dinon löytää tänään noin 210.000 eurolla. Kotimaassamme on myyty muutama Dino. Niiden myyntiaika on ollut vain joitakin päiviä.

Dino on helppo hankkia. Euroopassa on aina myytävänä kymmeniä yksilöitä. Lähes kaikki nyt myytävänä olevat yksilöt ovat kunnostettuja ja uudelleen maalattuja. Dinon teräskori on herkkä ruostumaan saumoista ja sen maalipinta on poikkeuksellisen ohut. Poikittain auton keskelle asennettu moottori on peräisin Fiatilta ja siksi helppo huoltaa että ylläpitää, tosin tilaa huoltotoimille on mekaanikolla erityisen vähän. Dinojen hinnat ovat edelleen nousussa, ja uskon niin jatkuvan pitkään. 

Dinon V-6 kuulostaa hienolta, ajoasento on hyvä, vaihteisto toimii pehmeästi ja auton arvo on nousussa. Jos tuossa ei ole vielä riittävästi syitä auton hankintaan, positiiviseen ostopäätökseen saattaa johdattaa tieto siitä, että Dino on ainakin oman kokemukseni mukaan hyväksytyin ja pidetyin Ferrari muiden autoilijoiden keskuudessa. Yhtään keskisormea ei ole tullut vastaan.

Mercedes CL600  2001

Mercedes CL600 2001

Porsche Cayenne Turbo S 2006

Porsche Cayenne Turbo S 2006