luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Alfa Romeo 4C Launch Edition  2013

Alfa Romeo 4C Launch Edition 2013

KOKONAISARVIO: 74 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 70 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 55 pistettä

Omistamisen hinta: 75 pistettä

Urheilullisuus: 95 pistettä

Mukavuus: 40 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  80 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 80 pistettä

Imagoarvo: 95 pistettä

Symppispisteet: 85 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2013-

Moottori: 1.75L 

Huipputeho:  240hv  180kW

Kiihtyvyys 1-100km: 4,5 s

Huippunopeus: 258km/h

Hintahaitari: 65.000€-85.000€

Puolesta: Moottori, design, ajotuntuma, yksilöllisyys, hetkellinen hurmio

Vastaan: Hinta käytettynä, ajomelu, kovuus, raskas ohjaus, tavaratila, ajoasento

Vaihtoehto: Lotus Exige

Yhteenveto:  Alfa Romeo 4C on auto josta autolehdet kirjoittavat koeajon jälkeen hurmioituneita kommentteja ja miksipä ei. Onhan se yksilöllinen, tuntuu nopeammalta kuin onkaan, räyhäkkään äänekäs, useampien mielestä kauniskin ja tietysti aito Alfa Romeo. Parhaiten sitä mielestäni kuvaa sana - hauska. Sitä se on ensimmäiset kaksi tuntia.

Seuraavat tunnit, päivät ja viikot ovatkin sitten vähemmän hauskoja. Pisin aika, jonka pystyin istumaan yhtäjaksoisesti 4C:n ratin takana, oli kolme tuntia ja sen jälkeen en viikkoon koskenut autoon. 4C on rasittava auto. Se pitää kaikenlaista melua ja paljon. Sen "pieni" moottori huutaa korvien takana vihlovan kovaa lähes millä tahansa vaihteella, kori resonoi pahasti ja alusta päästää kaikki tien ja renkaiden äänet sisään - kakofonia teki useimman kyytiläiseni pahoinvoivaksi. Erityisen kova ja paukahteleva alusta sekä huonosti tukevat penkit vielä tehostivat yleistä pahoinvointia auton sisällä. 4C ei sovi arkikäyttöön eikä yli 50-vuotiaille. Se saa kuljettajan rauhattomaan ja hermostuneeseen tilaan alle tunnissa ja on siksi vaaraksi muulle liikenteelle. Ainut paikka missä se palkitsee kuljettajansa on kilparata.

Entisen kotitaloni autohallissa oli sattumalta kaksi Alfa Romeo 4C autoa. Niiden parkkiruudut eivät kertaakaan olleet tyhjinä. 4C on kallis auto käytettynä. Sen hinnalla saa käytännössä minkä tahansa urheiluauton Ferrarista Aston Martiniin. Alfa Romeo 4C onkin auto joka kannattaa käydä koeajamassa, muttei ostamassa!

Maserati Levante 3.0 V6 Diesel 2017

Maserati Levante 3.0 V6 Diesel 2017

Aston Martin Vantage 2008

Aston Martin Vantage 2008