luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Audi e-tron 55 Quattro 2019

Audi e-tron 55 Quattro 2019

KOKONAISARVIO: 88 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikon jälkeen: 92 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuoden jälkeen: 75 pistettä

Omistamisen hinta: 70 pistettä

Urheilullisuus: 65 pistettä

Mukavuus: 95 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  95 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 90 pistettä

Imagoarvo: 85 pistettä

Symppispisteet: 75 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2018-

Moottori: 2x sähkömoottoria

Huipputeho: 202 hv / 300kW

Kiihtyvyys 1-100km: 5.7 s

Huippunopeus: 200/h

Hintahaitari: 69.000€-90.000€

Puolesta: Moottori, neliveto, ilmajousitus, ajettavuus, laadukkuus, mukavuus, äänettömyys

Vastaan: "Tavallisuus", muotoilu, toimintamatka, paino

 Vaihtoehto: Jaguar i-Space 2019

Yhteenveto: Audin ensimmäinen täyssähköauto on monella tavoin täydellinen auto - se on erittäin mukava, äänetön sähköautoksikin, ilmajousitus erinomainen, tilaa ja riittävää nopeutta löytyy - e-tron on kaikkea mitä perhekäyttöön tarkoitetulta sähköautolta voi tänä päivänä toivoa ja odottaa. Mutta miksi tuo kaikki hyvä on pakattu pahuksen harmaaseen pakettiin?

Jos e-tron edustaa, kuten Audi ilmoittaa, sähköautoilun tulevaisuutta, olen huolestunut. Miksi tulevaisuus on muotoiltu jo valmiiksi vanhahtavaan ulkoasuun, miksi sisätilat ja erityisesti ohjaamo muistuttaa lukuisine näyttöineen kaikkia muita nykyautoja - yksilöllisyys ja kolmiuloitteisuus, käyttömukavuudesta ja turvallisuudesta puhumattakaan, on uhrattu kustannustehokkuuden alttarilla?

Jos e-tronin ratin keskiöstä poistaa Audin tunnuksen, voi ohjaamo olla mistä tahansa autosta. Saman pettymyksen tunteen koin Porschen uuden Taycanin ratin takana. Sähköautoista kun on jo valmiiksi poistettu polttomoottoreille ominaiset tunteisiin vetoavat luonteenpiirteet, kiinnostaako ketään enää kenen valmistama sähkömoottori on Audin taikka Porschen voimalähteenä. Ja kun vielä vaihteisto, kaikki näytöt sekä elektroniikka hankitaan monesti samoilta alihankkijoilta, sähköautoista tulee toistensa kopioita, oli merkki mikä hyvänsä. Ainoaksi erottavaksi tekijäksi jää brändi - eli hinta.

Audi on kyllä erinomainen auto ajaa ja omistaa, mutta sen ratin takana tylsyys valtaa helposti mielen, jonka minä ainakin koen liikennettä vaarantavaksi asiaksi. Autosta ei myöskään löydä sormituntumalla montaakaan säätöä, joten katse täytyy aina suunnata tiestä näyttöihin ja toivoa osuvansa sormella oikeaan kohtaan, oikealla voimakkuudella - edelleen katse pois siitä tärkeimmästä, eli liikenteestä.

Kännykän käyttö ajaessa on kielletty, mutta samat toiminnot saa tehdä kyllä auton omilla näytöillä aina tekstiviestien lukemisesta uutispalveluiden käyttämiseen. Miksi?

Tulevaisuudessa liikumme paikasta toiseen ilmeisen persoonattomasti, samojen näyttöjen ja toimintojen ohjaamina kuin kotona ja monesti työpaikoillakin. Ja myös hiljaisesti, sillä kun vielä takapenkilläkin matkustavat saavat pian vakivarusteina omat kosketusnäyttönsä, ei tarvitse enää edes keskustella kanssamatkustajien kanssa. Tervetuloa tyhjyys!

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 10

Kori 10

Sisusta 10

 Hinta laatu-suhde: 8

Kilometrilukema testin päättyessä: 30.117km

Omistettu: -

Koeajettu: 2x

Testattu (3-7 päivää) : 1x

Porsche Panamera 4 E-Hybrid 2020

Porsche Panamera 4 E-Hybrid 2020

Jaguar F-Type Convertible 2013

Jaguar F-Type Convertible 2013