luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Porsche Cayenne Turbo 2012

Porsche Cayenne Turbo 2012

KOKONAISARVIO: 95 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikon jälkeen: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuoden jälkeen: 90 pistettä

Omistamisen hinta: 65 pistettä

Urheilullisuus: 90 pistettä

Mukavuus: 80 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  95 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 75 pistettä

Imago-arvo: 90 pistettä

Symppispisteet: 60 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2011 - 

Moottori: 4.8L V8

Huipputeho: 490hv  370 kW

Kiihtyvyys 1-100km:  4.7s

Huippunopeus: 278km/h 

Hintahaitari: 64.000€-98.000€

Puolesta: Laadukkuus, tehokkuus, monikäyttöisyys, kestävyys, neliveto, ohjaamo

Vastaan: Ulkonäkö, hinta

Vaihtoehto: Maserati Levante S

Yhteenveto: Olen monesti harkinnut uuden sukupolven Porsche Cayenne Turbon ostamista, mutta se on aina jäänyt tekemättä. Edeltävä Cayenne Turbo S oli yksi parhaista arkiautoista joita minulla on ollut. Vaikka tämä uudempi Cayenne suoriutuu lähes kaikesta paremmin, häviää se kuitenkin itselleni kahdessa merkittävässä asiassa - hinnoittelussa ja persoonallisuudessa. Erityisesti sen ulkoinen olemus on menettänyt luonnettaan muistuttaen nyt aasialaisia katumaastureita liiaksi asti. Tämä on tietysti makuasia, joten unohdetaan se, sillä autona Cayenne Turbo hipoo täydellisyyttä.

Itselläni on ollut useita tehokkaita maastoautoja kuten Range Rover Sport Supercharged, Mercedes Benz ML AMG 63 ja BMW X5M. Autot ovat aina menneet vaihtoon odotettua nopeammin ja syy on selkeä: epäsuhta tehon ja ajo-ominaisuuksien välillä. Cayenne Turbo on tasapainoisin ajamistani yli 450 hevosvoimaisista maastureista. Porsche on onnistunut loihtimaan auton, jossa yhdistyvät saumattomasti urheiluauton suorituskyky, luksusauton varustelu ja hyvän maastoauton ominaisuudet. Cayenne Turbon 4,8-litrainen kaksoisahdettu V8-moottori tuottaa tehoa 370 kW (490 hv), ja auto kiihtyy 0-100 km/h 4,7 sekunnissa, ja pystyy 278 km/h huippunopeuteen. 

Cayennen myynti on ylittänyt kaikki odotukset: vuosien 2002 ja 2010 välillä valmistettiin 276 000 ensimmäisen sukupolven autoa, ja vuonna 2010 lanseeratun toisen sukupolven mallin myynti on ollut tähän mennessä yli 340 000 autoa. Nämä ovat suuria lukuja kun niitä vertaa Cayennea edeltävään Porschen menestykseen. Käytettyjä Cayenneja onkin paljon myytävänä. Porsche Cayenne Turbon, kuten myös Panamera Turbon, käytettyjen hinnat suhteessa ajettuihin kilometreihin ovat maamme korkeimmat. Pääsääntöisesti yksikään muu auto vastaavilla kilometreillä ei maksa yhtä paljon. Käytetty Cayenne Turbo on siis kallis hankinta. Noin 90 000km ajetun Turbon saa parhaimmillaan hiukan yli 70 000 euron. Uusi perusvarusteltu maksaa yli 230 000 euroa. Vaikka Porsche pitää yleensä hyvin arvonsa, Cayenne Turbo ei sitä tee. Jo kahdessa vuodessa auton arvosta saattaa hävitä satatuhatta euroa, eikä edes tuolla jäljelle jäävällä hinnalla sen myynti ole helppoa.

Turbo Cayenne kannattaakin ostaa käytettynä. Tuolloin se antaa hinnalleen paljon vastinetta.

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 10

Kori 9

Sisusta 9

Aston Martin Rapide  2012

Aston Martin Rapide 2012

Bentley GTC Speed 2010

Bentley GTC Speed 2010