luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Bentley Arnage Twin-Turbo  2001

Bentley Arnage Twin-Turbo 2001

KOKONAISARVIO: 94 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 90 pistettä

Omistamisen hinta: 45 pistettä

Urheilullisuus: 65 pistettä

Mukavuus: 95 pistettä

Luotettavuus käytettynä: 85 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 85 pistettä

Imagoarvo: 100 pistettä

Symppispisteet: 85 pistettä

 

Valmistusvuodet: 1998-2009

Moottori: 6.75L V8 Twin-Turbo 

Huipputeho: 459 hv  342 kW

Kiihtyvyys 1-100km: 5.5 s

Huippunopeus: 274 km/h

Hintahaitari: 44.000€-99.000€

Puolesta: Käsityön laatu, moottori, sisustus, mukavuus, tehokkuus, kestävyys, hinta, brändi

Vastaan: Ylläpitokulut, kulutus 

Vaihtoehto: Mercedes Benz Maybach 2003

Yhteenveto: Lähdin etsimään parasta ja laadukkainta käytettyä vaihtoehtoa uudelle Audi A4 3.0 Quattrolle, jonka hinta alkaa noin 67.000 eurosta kohoten hiukan paremmin varustettuna yli 80.000 euron. Se on paljon rahaa pienestä keskiluokan autosta, olkoonkin Audi. Halusin löytää samalla rahalla maksimaalista luksusta, tilaa, mukavuutta, tehoa ja erityisesti hyvää hinta-laatusuhdetta sekä jälleenmyyntiarvoa. Paras löytämäni oli tämä Bentley Arnage - hinta 56.000€

Kun pienehkön Audin hinnalla saa tänään yhden maailman arvostetuimmista autoista, joka on uutena maksanut yli 400.000 euroa, ja on taidolla ja kiireettä käsityönä valmistettu, vähän ajettu sekä huippukuntoinen, herää väistämättä kysymys, miksi Arnaget ovat usein kuukausia myymättä? Samaan aikaan on kuitenkin myyty satoja Audeja tai vastaavia. 

Onko syynä suomalainen vaatimattomuus, naapurin kateuden pelko vaiko vain helppouden ja turvallisuuden tunteen tarve? 

Ensinnäkin: Bentleyn lähes 5.5-metrinen jyhkeä, arvokkuutta huokuva olemus ei todellakaan korosta omistajansa vaatimattomuutta. Sen sijaan se kertoo yksilöllisyyden, perinteiden, käsityötaitojen ja kestävän kulutuksen arvostamisesta. 

Toiseksi: Naapurin kateutta herättää tutkitusti eniten uusi auto. Käytetty, olkoonkin Bentley, on kuitenkin aina käytetty auto ja siten vähemmän kateutta herättävä. Keskustelua se kyllä herättää, mutta sitähän useimmat naapurisuhteet tarvitsevat.

Kolmanneksi: Bentley on helppo. Se on helppo huoltaa kotimaassamme ja se on rakennettu kestämään aikaa sekä käyttöä aivan toisin kuin nykypäivän uudet autot. Väittäisin tämän jo 13-vuotiaan Arnagen olevan yhä liikenteessä silloin kuin tänään ostettua uutta Audi A4:ää viedään romuttamolle.  

Bentley, jos yleensäkään mikään auto voi luoda turvallisuuden ja rauhallisuuden tunnetta, tekee sen. Vaikka sen konepellin alla on valtava 6.75 litran tuplaturboinen V8 -moottori, vain harvoin kierroslukumittari nousee yli 3000 kierroksen. Kiireettömyys, rauhallisuus, luotettavuus ja huolettomuus ovat Benleyn kuljettajalle tuttuja adjektiiveja. Eivätkö nuo ole juuri niitä samoja määreitä, joita jokainen perheenpää haluaa autoonsa liitettävän. Lisäksi Bentley Arnagella pienikin matka tuntuu erityiseltä. Se myös antaa omistajalleen valtavasti tilaa, mukavuutta, laatua, 450 hevosvoimaa tehoa, se on jo tehtaalla täydellisesti varustettu sekä sen arvonpudotus seuraavan kolmen vuoden aikana on pienempi kuin Audi A4:n.

Kun hankkii tämän auton jo mainitun Audi A4:n sijaan jää hinnan erotuksesta käteen vielä noin 15.000 euroa. Sen luulisi poistavan viimeisenkin huolen Bentleyn ostajalta. Tuo rahasumma riittänee hyvin bensa- ja huoltokuluihin seuraavan kolmen vuoden aikana.

Ylläolevan arvion kirjoitin kaksi vuotta sitten - nyt 8/2019 sain käyttööni jo kolmannen, juuri myyntiin tulleen, pääkuvassa esiintyvän yksilön, joka vahvisti vielä käsityksiäni Arnagen erinomaisuudesta ja varsinkin käsittämättömästä hinta-laatusuhteesta. Tällä täysin moitteettomalla yksilöllä on takana vasta 48. 000 kilometriä ja hinta hiukan yli 55.000 euroa - 1/9 osa sen uushankintahinnasta.

Ennustin tuolle edelliselle yksilölle kaksi vuotta sitten että se tuskin löytää ostajaa ennen joulua - ei löytänyt ja on yhä myymättä. Tämän yksilön kohdalla en usko ennustukseni toteutuvat - se on mitä mainioin joululahja - ehkäpä jopa itselleni.

Autolöytö: Klikkaa tästä.

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 9

Kori 9

Sisusta 9

Huoltokirja:10

Kilometrilukema testin loppuessa: 49.556km

 

 

Renault Avantime 3.0  2002

Renault Avantime 3.0 2002

Jaguar XK 2008

Jaguar XK 2008