luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

McLaren 720S Spider 2018

McLaren 720S Spider 2018

KOKONAISARVIO: 97 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 93 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 100 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 95 pistettä

Omistamisen hinta: 50 pistettä

Urheilullisuus: 98 pistettä

Mukavuus: 78 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  90 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 95 pistettä

Imagoarvo: 100 pistettä

Symppispisteet: 95 pistettä

Valmistusvuodet: 2015-

Moottori: 4.0L V8 Twin-turbo

Huipputeho: 720 hv 530kW

Huippuvääntömomentti: 770 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 2,9 s

Huippunopeus: 341 km/h

Hintahaitari: 360.000€-465.00€

Puolesta: Muotoilu, ajo-ominaisuudet, keveys, laadukkuus, brändi, tehokkuus, äänimaailma

Vastaan: Hinta

Vaihtoehto: Ferrari 488 Spider

Yhteenveto:  Onko riemulla rajoja? McLarenin ratin takana ei. Testasin kolmatta kertaa McLarenin 720S superautoa ja nyt alla oli Spider, eli avoversio ja testipaikkana Italian kumpuileva Toscana. Suurin syy rajoja rikkovaan riemuun oli yllättäen ajamisen helppous.

Vietin edellisen, varsin hikisen ja pelokkaan päivän Pagani Zondan kanssa ja siihen verrattuna McLarenin ajettavuus oli vaivatonta ja auton käsittely vaativissakin olosuhteissa helppoa. Siinä missä Zonda nosti verenpainetta ja herätti vihaa jokaista kuoppaa ja tien epätasaisuutta kohtaan, McLaren tuntui suorastaan nauttivan italialaisen tieston ja liikennekulttuurin haasteista. On erittäin harvinaista, että yli 700 hevosvoimaisen superauton tiukan istuimen syleilyssä voi rentoutua. Edellisen kerran koin vastavaanlaisen helpotuksen tunteen Bugatti Veyronin kanssa.

Spiderin nelilitrainen tuplaturboahdettu moottori on jo itsessään taideteos. Sen tuottaman 720 hevosvoiman siivittämänä Spider kiihtyy 0-200km/h alle kahdeksassa sekunnissa. On vain muutamia superautoja, joilla on sama suorituskyky niin avoversiona kuin kovakattoisenakin - yksi niistä on 720S Spider. Sen Monocage II-S hiilikuiturunko on niin vahva, ettei avomuunnokseen tarvittu painoa nostavia lisävahvisteita.

Spider yllätti myös sisätilojen avaralla ja valoisalla tunnelmalla - tämäkin on superautoille harvinainen ominaisuus. Sisään ja ulos pääsee ilman suurempaa akropatiaa, kiitos A-pilareihin saranoitujen, yläviistoon reilusti aukeavien ovien. Sisusta on tuttua McLarenia, eli hyvin kilpa-automaisen minimalistinen ja täynnä viimeisteltyä alcantaraa sekä hiilikuitua. Digitaalinen mittaristo tarjoaa pienen yllätyksen, sillä napin painalluksella se kääntyy ympäri ja tarjoaa kilpailuhenkisemmän, vain oleellista informaatiota sisältävän näytön.

720S Spider on vaikuttavan moniulotteinen auto. Ajatus McLarenista arkiautona on vähintäänkin absurdi, muttei mahdoton. Ainakin se toisi arkisiin työmatkoihin roimasti eksotiikkaa, josta kuljettajan lisäksi pääsisivät nauttimaan myös muut teillä liikkujat. McLaren sai Ferrarin kotikulmilla niin paljon peukutuksia ja hymyjä, että välillä unohti istuvansa englantilaisessa superautossa.

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 10

Kori 10

Sisusta 10

Huoltokirja:10

Kilometrilukema testin loppuessa: 5.167km

Testattu: 3x

Omistettu: -

Koeajettu: 1x

Hiukan historiaa ja tietoja:

McLaren 720S Spider on brittiläisen superautonvalmistajan McLarenin tarjoama huippuluokan avoauto. Se esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2017 McLaren 720S Coupe -mallin rinnalla. McLaren on pitkään tunnettu innovatiivisista ja huippusuorituskykyisistä autoistaan, ja 720S Spider ei ollut poikkeus.

McLaren 720S Spider on varustettu tehokkaalla 4.0 litran V8-moottorilla, joka hyödyntää kahden turboahtimen tehoa. Tämä moottori tuottaa vaikuttavat 710 hevosvoimaa ja 568 lb-ft vääntömomenttia. Tämä voimanlähde mahdollistaa vaikuttavan kiihtyvyyden, ja 720S Spider voi saavuttaa 0-100 km/h nopeuden alle 3 sekunnissa. Huippunopeus yltää yli 325 km/h, mikä tekee siitä yhden nopeimmista avoautoista maailmassa. Autossa on 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto, joka tarjoaa nopeat ja sulavat vaihdot, lisäten ajonautintoa ja suorituskykyä.

McLaren on tunnettu erinomaisesta ajodynamiikastaan, ja 720S Spider ei ole poikkeus. Auto hyödyntää monipuolista jousitusasetusta, aktiivista aerodynamiikkaa ja erilaisia ajoasetuksia, jotka tarjoavat kuljettajalle mahdollisuuden mukauttaa ajokokemusta tarpeidensa mukaan. Lisäksi 720S Spider on takavetoinen, mikä parantaa takaosan painon jakoa ja ohjattavuutta.

McLaren 720S Spiderin muotoilu on silmiähivelevä ja aerodynaaminen. Avoauto säilyttää 720S Coupe -mallin sulavat linjat ja virtaviivaisen profiilin. Katto on taitettava ja se voidaan laskea sähköisesti muutamassa sekunnissa, mikä tekee avoajosta entistä nautinnollisempaa. Etuosa on aggressiivinen, ja siinä on suuri jäähdyttimen säleikkö ja LED-ajovalot. Sivuprofiili on virtaviivainen ja dynaaminen, ja takaosa on yksinkertainen ja tyylikäs. 720S Spider on saatavana useilla eri värivaihtoehdoilla ja vanteilla, joten omistajat voivat räätälöidä ulkonäköä oman mieltymyksensä mukaan.

McLaren 720S Spider on huippuluokan avoauto, joka yhdistää voimakkaan suorituskyvyn, upean muotoilun ja erinomaisen ajodynamiikan. Se on tarkoitettu kuljettajille, jotka arvostavat nopeutta ja eksklusiivista tyyliä. 720S Spider edustaa McLarenin sitoutumista huippuosaamiseen ja innovaatioon superautojen maailmassa. Se on houkutteleva valinta niille, jotka haluavat nauttia avoajosta vailla kompromisseja suorituskyvyssä ja mukavuudessa

Audi S8 2013

Audi S8 2013

BMW Z8 2001

BMW Z8 2001