luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Maserati Quattroporte 2005 Duo-Select

Maserati Quattroporte 2005 Duo-Select

KOKONAISARVIO: 87 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 88 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 70 pistettä

Omistamisen hinta: 55 pistettä

Urheilullisuus: 92 pistettä

Mukavuus: 88 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  55 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 75 pistettä

Imagoarvo: 94 pistettä

Symppispisteet: 95 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2004 - 2012

Moottori: 4.2 L V8

Huipputeho: 400 hv 294 kW

Huippuvääntömomentti: 490 Nm

Kiihtyvyys 1-100km:  5.2s

Huippunopeus: 275km/h

Hintahaitari: 29.500€-55.000€

Puolesta: Brändi, äänimaailma, moottori, muotoilu, tyylitaju, käsityön laatu, ajettavuus

Vastaan: Ajo-asento varauksin, Duo-Select vaihteisto, lyhyet huoltovälit, kallis ylläpitää, vikaherkkä, monet kotimaamme käytetyt ovat yleensä huonosti huollettuja, pitkään seisoneita yksilöitä, Japanin tuonnin ilman dokumentoitua huoltohistoriaa

Vaihtoehto: BMW 750i

Yhteenveto: Oman sieluni on ottanut pitävään otteeseen kerta toisensa jälkeen Quattroporte, Maseratin ainoa edustusauto. Ensimmäinen Quattroporteni oli vuoden 2005 Duo-Select manuaalivaihteistolla varustettu malli. Nyt kun käytettyjen Quattroportien hinnat alkavat kohta jo alle 20.000 eurosta, on se useimpien erikoisautonostajien ulottuvilla ja on myös uuden arvioinnin aika. 

Nyt arvioitu auto edustaa Quattroporten viidettä sukupolvea, jonka Maserati toi markkinoille vuonna 2003.  Siinä yhdistyivät herkyys ja voimakkuus tavalla, jota en ollut kohdannut vielä yhdessäkään ajamassani neliovisessa sedanissa. Quattroporten tunnistaa parhaiten sen moottorin äänimaailmasta, joka on luokassaan aivan ylivertainen. Quattroporten äänimaailma onkin saanut kaikki autotoimittajat ympäri maailmaa polvilleen ja vaikka itse autosta ollaan oltu montaa mieltä, sen äänimaailmasta ei. Se on yksinkertaisesti mykistävän sielukas.

Vuosien 2004-2007 Quattroportessa on italialaiseen tapaan hiukan outo ajoasento ja hidas toiminen sekä vikaherkkä Duo-Select vaihteisto. Quattroportea harvemmin vaivaa mikään muu iso ongelma - moottori vikoja en ole kohdannut ainuttakaan, sen sijaan pieniä, mutta varsin kiusallisia sähkövikoja usein, aivan liian usein. Yksikään omistamistani autoista ei ole viettänyt yhtä paljon aikaa korjaamolla kuin Quattroporte.

Quattroporte tarjoaakin omistajalleen elämyksellistä, inhimillistä kumppanuutta. Jokainen aamu Quattroporten seurassa on hiukan erillainen. On hyviä ja huonoja aamuja, kuten meillä kaikilla. Quattroportella on luonnetta, herkkyyttä ja päättäväisyyttä.  Quattroporte on hyvä ostos, jos on valmis hyväksymään mahdolliset korjaamopäivät ja erittäin pitkän jälleenmyyntiajan. Paras hinta-laatusuhde on autoilla, joilla on ajettu säännöllisesti, korkeintaan 100 000km ja ne on huollettu Suomessa maahantuojalla sekä niissä on aito, normaali automaattivaihteisto. Täydellinen huoltokirja on Quattroporten kohdalla "must" - ilman sitä älä hanki autoa, oli hinta sitten mikä tahansa. Vältä viimeiseen asti Duo-Select-manuaalivaihteistoa, varsinkin jos aiot käyttää autoa talvella. Se on melko hidas, varsinkin talvella ja vikaherkkä sekä erityisen kallis uusia ja huoltaa. Vältä myös pitkään seisoneita yksilöitä. Paras tapa pitää Maseratit kunnossa on ajaa niillä. Tosin, jollen väärin muista, ensimmäisen Maseratini huoltokirjassa oli isolla kirjoitettu: Vältä auton käyttöä alle 5 asteen pakkasessa.

Mercedes Benz  SL 500 AMG55-edition 2002

Mercedes Benz SL 500 AMG55-edition 2002

Aston Martin Lagonda 1981

Aston Martin Lagonda 1981