luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Porsche Cayenne Diesel 2011

Porsche Cayenne Diesel 2011

KOKONAISARVIO: 92 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 92 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikon jälkeen: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuoden jälkeen: 92 pistettä

Omistamisen hinta: 75 pistettä

Urheilullisuus: 75 pistettä

Mukavuus: 85 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  95 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 80 pistettä

Imago-arvo: 90 pistettä

Symppispisteet: 60 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2011 - 2017

Moottori: 3.0L V6

Huipputeho: 240hv  180 kW

Kiihtyvyys 1-100km:  7.8s

Huippunopeus: 217km/h 

Hintahaitari: 36.000€-77.000€

Puolesta: Laadukkuus, kulutus, monikäyttöisyys, kestävyys, neliveto, ohjaamo, penkit

Vastaan: Ulkonäkö

Vaihtoehto: Maserati Levante Diesel

Yhteenveto:  Olen monesti harkinnut uuden sukupolven Porsche Cayenne Turbon ostamista, mutta se on aina jäänyt tekemättä. Edeltävä Cayenne Turbo S oli yksi parhaista arkiautoista joita minulla on ollut. Nyt päätin olla järkevä ja hankkia Turbon sijasta Dieselin, enkä katunut.

Vaikka tämä uudempi korinen Cayenne suoriutuu lähes kaikesta edeltäjäänsä paremmin, on sen ulkoinen olemus on menettänyt luonnettaan edelliseen malliin verrattuna muistuttaen nyt aasialaisia katumaastureita liiaksi asti. Tämä on tietysti makuasia, joten unohdetaan se, sillä maastoautona Cayenne hipoo täydellisyyttä.

Itselläni on ollut useita tehokkaita maastoautoja kuten Range Rover Sport Supercharged, Mercedes Benz ML AMG 63 ja BMW X5M. Autot ovat aina menneet vaihtoon odotettua nopeammin ja syy on selkeä: epäsuhta tehon ja ajo-ominaisuuksien välillä. Cayenne Dieselin kohdalla tätä haastetta ei ole. Se on erittäin tasapainoinen auto. Teho suhteessa kokoon ja ajo-ominaisuuksiin on kohdallaan, eikä Turbo versiota tule edes haikailleeksi - ainakaan aluksi. Porsche on onnistunut loihtimaan auton, jossa yhdistyvät saumattomasti urheiluauton tunnelma, luksusauton varustelu ja hyvän maastoauton ominaisuudet. 

Cayennen myynti on ylittänyt kaikki odotukset: vuosien 2002 ja 2010 välillä valmistettiin 276 000 ensimmäisen sukupolven autoa, ja vuonna 2010 lanseeratun toisen sukupolven mallin myynti on ollut tähän mennessä yli 450 000 autoa. Nämä ovat suuria lukuja kun niitä vertaa Porschen aikakauteen ennen Cayennea. Käytettyjä Cayenneja onkin paljon myytävänä. Porsche Cayenne Dieselin hinnat ovat vihdoinkin lähes jokaisen maastoautoa havittelevan ulottuvilla, alkaen noin 36.000 eurosta.  

Cayenne Diesel on hyvä ostos käytettynä ja se antaa hinnalleen paljon vastinetta. Sen luotettavuus on käytettyjen maastoautojen joukossa parasta mitä on tarjolla, ja Porschen logo keulalla saa matkanteon tuntumaan paljon vauhdikkaammalta kuin mitä se itseasiassa onkaan.

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 9

Kori 8

Sisusta 8

Porsche 911 Targa  1996

Porsche 911 Targa 1996

Jaguar XJ-D TwinTurbo 2007

Jaguar XJ-D TwinTurbo 2007