luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Cadillac Allanté Convertible 1993

Cadillac Allanté Convertible 1993

KOKONAISARVIO: 82 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 80 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 75 pistettä

Omistamisen hinta: 75 pistettä

Urheilullisuus: 75 pistettä

Mukavuus: 85 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  70 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 80 pistettä

Imagoarvo: 85 pistettä

Symppispisteet: 85 pistettä

 

Valmistusvuodet: 1987-1993 

Moottori: 4.6L V8 

Huipputeho: 305 hv

Huippuvääntömomentti: 440 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 6.4 s

Huippunopeus: 230 km/h

Hintahaitari: 6.000€-29.000€

Puolesta: Harvinaisuus, moottori, erikoisuus, ajoasento, mukavuus, helppo huoltaa ja ylläpitää

Vastaan: etuvetoisuus varauksin, sisustan laadukkuus, elektroniikan epävarmuus

Vaihtoehto: MB SL 500  1992

Yhteenveto: Allante on Cadillacin kaikkien aikojen kallein auto. Cadillac toi sen markkinoille vuonna 1987 haastamaan Mercedeksen SL-mallisto sekä Jaguarin XJ-S Convertiblen. Cadillac halusi autosta tyylipuhtaan GranTurismon ja antoi auton muotoilun Pininfarinan tehtäväksi. Luotiin ennennäkemätön ilmasilta Detroitista Italian Torinoon. Allanten alustat lennätettiin Jumbojeteillä Italiaan Pininfarian studiolle, jossa Pininfarinan muotoilema ja valmistama kori istutettiin siihen. Tämän jälkeen autot pakattiin uudelleen Jumboon ja lennätettiin takaisin Detroitiin. Siellä autoon istutettiin Northstarin V8-moottori ja elektroniikka. Vuosina 1987-1993 Jumbojetit lensivät satojatuhansia kilometrejä Allantet uumenissaan. Allantet olivatkin ainoita uusia autoja maailmassa, joilla oli takanaan kymmeniä tuhansia kilometrejä, ilman että niillä oli ajettu vielä metriäkään. 

Valtavat tuotantokulut vaikuttivat luonnollisesti Allanten hintaan, joka oli vuonna 1993 61 000 dollaria. Se olikin ylivoimaisesti kallein Cadillac koskaan. Tosin se oli silti melkoisesti edullisempi kuin sen pahimmat kilpailijat. Uusi SL500 Mercedes Benz maksoi tuolloin yli 90.000 dollaria. Allanten lisävarustelista oli harvinaisen lyhyt. Ainoastaan kovakatto ja autopuhelin olivat ekstraa, kaikki muu kuului vakiovarustukseen.

Tämä 1993 malli on Allanten viimeinen mallivuosi. Tuolloin se sain keulalleen uuden moottorin, maineikkaan Northstar V8:n sekä sen ajettavuutta että elektroniikkaa uudistettiin. Vuoden 1993 malli onkin kaikkein halutuin ja harvinaisin. Vain noin 3000 yksilöä valmistui tuolloin tehtaalta. 

Allante on tänään haluttu keräilymalli. Se on osoittautunut luotettavaksi ja helpoksi ylläpitää, erityisesti vuoden 1993 mallit ovat hyvässä maineessa. Alkuvuosien mallit kärsivät tehottomasta moottorista (170hv) sekä huonosti istuvasta ja vuotavasta katosta. Allanten hintahaitari Suomessa on laaja, alkaen noin 6.000 eurosta päättyen kuvan yksilön 26.000 euroon. Kuvassa esiintyvä auto on todellinen harvinaisuus. Sillä on ajettu ainostaan 19.000km. Koko maailmassa ei ole yhtä vähän ajettua yksilöä myytävänä. Maailmalla vähän ajetut 1993 mallit maksavat 15.000 ja 25.000 euron välillä ja hinnat ovat  nousussa.

Allante on ikäisekseen mukava ajaa. Ajoasento ja penkit ovat hyvät sekä sähkösäätöinen alusta toimii hienosti. Katto on melko hankala käyttää. Kovakatto onkin erinomainen lisävaruste. Allante on helppo huoltaa ja kaikkia alkuperäisosia on yhä saatavissa. Suomessa on myytävänä useitakin Allanteja. Pääsääntöisesti niillä on ajettu paljon eikä niistä ole huolehdittu auton arvoisella tavalla. Itse etsin vuosia hyväkuntoista Allantea, mutta vastaani tuli vain valitettavan huonoja yksilöitä. Poikkeuksiakin oli kuten tämä löytämäni yksilö. Jos Allante kiinnostaa, hylkää alkuvuosien mallit ja etsi mahdollisimman vähän ajettu vuoden 1993 malli kovalla katolla ja täydellisellä huoltokirjalla. Varaudu kuitenkin siihen että Allantella on pitkä jälleenmyyntiaika. Keskiarvo on yli vuoden. Tämä ei mielestäni johdu auton laadukkuudesta taikka ominaisuuksista, vaan ostajien tiedon puutteesta ja paljon ajettujen yksilöiden ylihinnoittelusta.

Porsche Cayenne Turbo S 2006

Porsche Cayenne Turbo S 2006

Lamborghini Countach LP5000 S QV 1987

Lamborghini Countach LP5000 S QV 1987