luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Bugatti Chiron 2017

Bugatti Chiron 2017

KOKONAISARVIO: 97 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 100 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 101 pistettä

Omistamisen hinta: 25 pistettä

Urheilullisuus: 100 pistettä

Mukavuus: 80 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  95 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 100 pistettä

Imagoarvo: 100 pistettä

Symppispisteet: 95 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2017-

Moottori: 8.0L W16

Huipputeho:  1500 hv 

Kiihtyvyys 1-100km: 2,5 s

Huippunopeus: 420km/h

Hintahaitari: 3.200.000€+

Puolesta: Moottori, äänimaailma, laadukkuus, design, ajettavuus, yksilöllisyys, brandi, tekniikka 

Vastaan: Hinta, käyttökulut, julkisuus

Vaihtoehto: Pagani Huayra

Yhteenveto: 

Kun Volkswagen loi Bugatti Veyronin vuonna 2004, se asetti superauto käsitteen uusiksi, joten kun yrityksen päämies Wolfgang Durheimer sanoi haluavansa seuraajan sille, joka olisi parempi joka suhteessa, tiesin Chironin olevan jotain aivan erityistä, jopa Veyroniin verrattuna.

Vaikka uuden Chiron moottorin perustiedot ovat identtiset oistuvan Veyronin kanssa: 8 litraa, 16-sylinteria ja neljä turboahdinta, kyse on siitä mihin samankaltaisuus päättyy. Chironin insinöörit kertoivat ylpeinä vierailun aikana hirvittävän määrän teknistä tietoa joista erityisesti mieleeni jäivät seuraavat lukemat jotka Chironilla ovatkin ihan omaa luokkaansa, vai miltä kuulostaa nollasta 200 km/h 6,5 ekunnissa? Täydessä vauhdissa sen 10 ilmanottoaukkoa imevät joka sekunti 1000 litraa ilmaa sisäänsä pitääkseen moottorin oikean lämpöisenä, moottorin vesipumppu voisi täyttää kylpyammeen 11 sekunnin välein samalla kun Chironin 100 litran polttoainesäiliö tyhjennee alle kahdeksassa minuutissa.

Ohjauspyörän takana kiihtyvyys kirjaimellisesti painaa rintakehääni 100 kilon voimalla vaikeuttaen hengittämistä, ja jarruttaminen saa silmäni näkemään värillisiä pisteitä, jotka syntyvät kun veri pakkautuu päähäni liian suurella vauhdilla. Kokemus on hyvin samankaltainen mitä astronautti tai top-fuel drag race-kuljettaja kokee lähdön aikana.

Kun 320 km tuntivauhdissa kaarre lähestyy 90 asteen kulmassa, ylivirittyneet vaistot saavat oikean jalan painamaan jarrupoljinta aivan liian innokkaasti, kunnes vauhti laskee 100 km tunnissa, vaikka siihen ei mitään järkisyytä ollutkaan, ainoastaan pelko oman olemassaolon hetkellisyydestä. Vaikka Chiron tuntuukin välillä hirviöltä, on se kuitenkin Disney-elokuvien hirviö joka välittää kuljettajastaan, vaikkei kaunotar olisikaan.

On pakko pahoitella Ferrarin, McLarenin, Porschen ja Paganin puolesta, sillä eivät edes LaFerrari, P1, 918 Spyder ja Huayra BC kuulu samalle colosseumille taistelemaan Chironin kanssa paikastaan polttavimman auringon alla.

Ps. Ainoa asia verrattuna Veyroniin, jonka painoa Bugatti vaati kasvattamaan, oli eturistikon ”rintanappi”, joka on nyt kiinteä, kolmiulotteinen titaanista veistetty pala.

Jaguar XFR-S 2013

Jaguar XFR-S 2013

AUDI R8 4.2 2006

AUDI R8 4.2 2006