luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Audi TTS 2015

Audi TTS 2015

KOKONAISARVIO: 93 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 94 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 92 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 88 pistettä

Omistamisen hinta: 80 pistettä

Urheilullisuus: 91 pistettä

Mukavuus: 78 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  92 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 85 pistettä

Imagoarvo: 88 pistettä

Symppispisteet: 80 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2014-

Moottori: 2.0 L

Huipputeho: 310 hv 228 kW

Kiihtyvyys 1-100km: 4.6 s

Huippunopeus: 280 km/h

Hintahaitari: 42.000€-49.000€

Puolesta: Audin Quattro-neliveto ja yleinen laadukkuus, ajo-ominaisuudet, suorituskyky, ajoasento

Vastaan: Edelleen liian kova alusta. Muovinen, huonosti aikaa kestävä sisusta.

Vaihtoehto: BMW 650 XDrive 2013

Yhteenveto: Uusin versio Audin klassikko autosta on edeltäjiään parempi, mutta edelleen turhan ahdas, äkkipikainen ja kova, mutta toisaalta niin iloisen ärhäkkä ja käteen sopiva että hymyilyttää. Sisätilat ovat uudistuneet ja vastaavat hyvin tämän päivän vaatimuksiin, tosin TTS:ssä ei ole lainkaan keskikonsolin näyttöä, vaan kaikki informaatio ja toiminnot on sijoitettu digitaalisen mittariston yhteyteen. Sisätilojen suurin innovaatio onkin Audi Virtual Cockpit, joka on käytössä myös Volkswagenissa Active Info Display -nimellä esimerkiksi uudessa Passatissa. Kuljettajan instrumentit ovat täysin digitaalisia ja yksilöllisesti säädettävissä. Audi TT:ssä navigointinäyttö on myös suoraan kuljettajan näkökentässä yhdistettynä Google Earth -näkymään, tosin Navi ei ole vakiona edes TTS mallissa. Ajoasento on lähes täydellinen ja tilan tuntu on suurempi kuin edeltäjässä, vaikka auto on aiempaa lyhyempi.

Myös ajodynamiikka on parantunut. TTS ohjaus on hyvin looginen eikä siinä’ ole enää edeltäjän “puolikuollutta” aluetta, vaan se välittää jokaisen käskyn välittömästi ja tuntuma tiehen säilyy vaikeissakin mutkissa. Äänimaailmaan on tullut myös rutkasti lisää iloa, varsinkin dynamic-asetuksella urheilullisuus alkaa myös kuulua. Alusta toimii moitteetta nelivedon avustuksella nopeassa ajossa, mutta arkikäyttöön alusta on edelleen liian kova. Edes comfort-asetus ei anna nimensä mukaista helpotusta.

Audi TTS on houkutteleva ostos käytettynä, jota sen hyvä sopivuus ympärivuotiseksi arkiautoksi vain korostaa.

Käytettyjen hintoja ja myyntiaikoja tutkiessa tulee väistämättä johtopäätökseen että TT:n ensimmäinen sukupolvi oli ainoa joka herätti omistamisen intohimoa ja ylpeyttä sekä edusti persoonallista ja uudenlaista aikakautta. Sen jälkeen tulleet uudet TT:n mallit eivät ole yltäneet samaan ja se näkyy erityisesti käytettyjen hinnoittelussa ja haluttavuudessa. Tosin tällä viimeisen sukupolven autolla on kaikki edellytykset menestykseen myös käytettyjen markkinoilla.

Ainoa todellinen este on sen varsin kallis uushankintahinta ja erityisesti vakiovarusteiden vähäisyys sekä lisävarusteiden hinnoittelu. Tämä näkyy siinä, että autoja on varsin vähän käytettyjen markkinoilla ja ne ovat monesti varsin vaatimattomasti varusteltuja. Käytettyä TTS:ään hankkiessa kannattaakin erityisesti kiinnittää huomiota varusteiden ja omistajien määrään. TTS hankitaan uutena monesti työsuhdeautoksi, jolloin erityisesti 2-3 vuotiaat yksilöt ovat hyvin pidettyjä, mutta tuon ajan jälkeen omistamisen aika lyhenee huomattavasti, ja jo 7-vuotiaalla autolla on voinut olla ollut 3-5 omistajaa. Tutkimusten mukaan mitä lyhyempi on auton omistusaika, sitä huonommin siitä pidetään huolta.

Muutaman omistajan kohtuullisesti ajettu ja hyvin varusteltu TTS on hyvä ostos kun haluaa urheilullisen talviauton arkikäyttöön.

Kilometrilukema testin päättyessä: 66 732km

Omistettu: 2x

Koeajettu: 4x

Testattu (3-7 päivää) : 3x

Ferrari Testarossa 1985

Ferrari Testarossa 1985

BMW 640d 2014

BMW 640d 2014