luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Jaguar XFR-S 2013

Jaguar XFR-S 2013

 

KOKONAISARVIO: 88 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 85 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 93 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 85 pistettä

Omistamisen hinta: 70 pistettä

Urheilullisuus: 90 pistettä

Mukavuus: 65 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  75 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 65 pistettä

Imagoarvo: 85 pistettä

Symppispisteet: 60 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2012 - 

Moottori: 5.0L V8

Huipputeho: 550 hp  400 kW

Huippuvääntömomentti: 500 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 4.4 s

Huippunopeus: 299km/h

Hintahaitari: 125.000€ - 165.000€

Puolesta: Hauskuus, ajettavuus, vaihteisto, alusta. äänimaailma, moottori, takapenkit

Vastaan: Hinta, ohjaamon arkisuus, rengasäänet 

Vaihtoehto: BMW M5

YhteenvetoRetrolookkisen S-Typen korvasi täysin uusi ja moderni XF vuonna 2008. Sen R-versio valmistui vuonna 2010. Ensimmäistä kertaa neliovisen Jaguarin teholukemat nousivat yli 500 hv ja kiihtyvyys 0–100km/h alitti viiden sekunnin.

Shokki, jonka XJ220 hyperauton tehoisen moottorin istuttaminen tavalliseen coupéeseen saa aikaan, voidaan ylittää vain istuttamalla sama moottori porrasperäiseen perheautoon. Jo valmiiksi nopea XFR piti miettiä kokonaisvaltaisesti uudelleen. Sen kaarevan konepellin alle istutettiin kompressoriahdettu 550hv, 5,0-litrainen V8. XFR-S -merkintään oikeuttavat lisähevosvoimat saatiin uudistamalla imu-ja pakojärjestelmiä, sekä kehittämällä moottorin ohjausjärjestelmää. Jousitus ja vaihteisto ammentavat siitä, mitä Jaguar oppi XKR-S:n ja F-Typen kanssa; edelliseltä XFR-S ottaa kauniisti työstetyt ja mittojen mukaan tehdyt etujousituksen osat, jälkimmäiseltä kahdeksanvaihteisen Quickshift-vaihteistonsa, jonka erityisenä etuna ovat nopeat ja pehmeät usean vaihteen yli tapahtuvat alaspäinvaihdot. Lisäteho vaatii myös aerodynamiikalta paljon ja aerodynaamisten muutosten ansiosta noste vähenee 68%:lla – tarpeellista viimeistään silloin, kun elektronisesti rajoitettu 300km:n huippunopeus lähestyy. Tämän tason suorituskyky tekeekin XFR-S:stä yhden merkittävimmistä Jaguarin R-autoista.

Kotimaassamme on muutama XFR-S ja yksi on myös parhaillaan käytettynä myytävänä. XFR-S on uutena kalliimpi kuin BMW M5 ja käytettynäkin selvästi hintavampi vaikka sen haluttavuus ei yllä samalle tasolle, kuten ei myöskään ajettavuus. Kannattaa odotella vielä muutamia vuosia kunnes hinta on selvästi alle 80 000 euron - tuolloin vähän ajettu yksilö antaa hyvän vastineen hinnalleen, tänään se ei sitä anna.

BMW 750 Li XDrive 2016

BMW 750 Li XDrive 2016

Bugatti Chiron 2017

Bugatti Chiron 2017