luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Alfa Romeo 8C 2008

Alfa Romeo 8C 2008

KOKONAISARVIO: 85 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 65 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 80 pistettä

Omistamisen hinta: 65 pistettä

Urheilullisuus: 90 pistettä

Mukavuus: 75 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  80 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 90 pistettä

Imagoarvo: 95 pistettä

Symppispisteet: 85 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2007-2010

Moottori: 4.7L V8

Huipputeho:  450hv  331kW

Kiihtyvyys 1-100km: 4,2 s

Huippunopeus: 292km/h

Hintahaitari: 599.000€-650.000€

Puolesta: Moottori, design, ulkonäkö, yksilöllisyys, hetkellinen hurmio

Vastaan: Hinta käytettynä, ajomelu, ajotuntuma, ajettavuus, kovuus

Vaihtoehto: Ferrari California S

Yhteenveto:  Alfa Romeo 8C on kieltämättä vastustamattoman kaunis auto. Se on myös erityisen kallis auto - yli puoli miljoonaa euroa käytettynä. Suurin syy tähän on tietysti verottaja, mutta se että autoa on valmistettu vain rajoitettu 500 kappaleen määrä coupe-versioita, vaikuttaa hintaan myös melkoisesti.

Kun 8C tuli markkinoille, myytiin sitä vain Torinon pääkonttorista suoraan ostajille eri puolille maailmaa verottomalla 130 000 euron hinnalla. Suurin osa ostajista tilasi auton pelkän kuvan perusteella. Koko 500 auton sarja myytiin kuukausia ennen sen Euroopan ensi-iltaa.

Alfa Romeo 8C: herätetään henkiin punaisella käynnistyspainikkeella. Sen Ferrarin rakentaman V-8 moottorin tyhjänkäyntiääni muistuttaa paljolti Maserati Quattroportea. Tehoakin on saman verran kuin Quattroporten S mallissa, eli 450 hevosvoimaa. Kiihtyvyys 0-100km/h tapahtuu hiukan yli neljässä sekunnissa. 

Vaikka Alfan sisustus on modernin pelkistetty ja sähköistetty, on tallella yhä vanhanaikaisen käsityöläisyyden tunne, jolla on myös varmasti pyritty perustelemaan auton korkeaa hintaa. Kuljettajan mittojen mukaan valmistetut Recaro-istuimet ovat hiilikuitua, eivätkä erityisen mukavat.

Alfa Romeo 8C on enemmänkin näyttävä taideteos, kuin erityisen jännittävä superauto. Myöskään sen ajo-ominaisuudet eivät vastaa sen ulkomuodon ja tekniikan synnyttäviä odotuksia.

Kuten kaikkien Alfa Romeoiden, myös 8 C:n ostamiseen vaaditaan avointa mieltä ja suurta rakkautta. Rakastuminen on helppoa, mutta kestävä rakastaminen vaatii suvaitsevuutta ja kärsivällisyyttä. 8 C on varmasti yksi eniten rakkautta koettelevia autoja, sillä suhteessa sen valmistusmäärään, on yhden liiton kokeneita yksilöitä runsaasti maailmalla vapaana.

Mercedes Benz S600L 2002

Mercedes Benz S600L 2002

Nissan GT-R  2009

Nissan GT-R 2009