luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

Porsche Cayenne Turbo S 2007

Porsche Cayenne Turbo S 2007

 

Kokonaisarvio: 95 pistettä

Hinta-laatusuhde: 94 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 91 pistettä

Omistamisen hinta: 50 pistettä

Urheilullisuus: 92 pistettä

Mukavuus: 88 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  92 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 82 pistettä

Imagoarvo: 94 pistettä

Symppispisteet: 70 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2006 - 2007

Moottori: 4.5L V8

Huipputeho: 521 hv 405 kW

Huippuvääntömomentti: 750 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 5.2 s

Huippunopeus: 271 km/h

Hintahaitari: 20.000€-34.000€

Puolesta: Moottori, äänimaailma, ketteryys maasturiksi, maastureiden kuningas, kiihtyvyys, monikäyttöisyys, sopii perheen ainoaksi autoksi, hinta käytettynä, brändi

Vastaan: Kulutus, korjauskulut

Vaihtoehto: Mercedes Benz ML 65 AMG

Yhteenveto: Edellisestä 2006-2007 Cayenne Turbo S -testistä on kulunut jo yli kolme vuotta. Tuolloin auton hinta oli yli kaksinkertainen verrattuna nykyiseen. Nyt kun sen hintalappu alkoi kakkosella, oli pakko hankkia Turbo S toistamiseen - hankinta, jota en katunut!

Vaihdoin faceliftatun, vähemmän ajetun, erittäin hyväkuntoisen vuoden 2008 Cayenne S:n tähän Turbo S:ään. Yllätyksekseni sain auton joka ei ollut ainoastaan tehokkaampi, vaan joka suhteessa parempi: sisältä ja ulkoa lähes uudenveroinen, koriltaan ja ajoltaan vakaampi sekä tukevampi, ei ylimääräisiä korin taikka sisustan ääniä ym. Auton joka tuntui lähes uudelta, vaikka kilometrejä oli mittarissa jo 200 000. Vakuuttava osoitus Porschen laadusta sekä kestävyydestä ja silti monet samanikäiset, samoilla kilometreillä, uutena vain puolet Cayenne Turbo S:n hinnasta maksaneet autot, ovat tänään korkeammalle hinnoiteltuja käytettyinä kuin Cayenne Turbo S. Harvinainen ilmiö. Väittäisinkin että Porsche Cayenne Turbo S omaa parhaan hintalaatu-suhteen kun sitä verrataan samanhintaisiin vastaaviin taikka lähes vastaaviin autoihin - tosin kilpailijat ovat vähissä.  

Tänään uusi Cayenne Turbo S maksaa perusvarusteilla 320 000 euroa, pelkä Turbomalli 70 000 euroa vähemmän - sama korkea hinnoittelu näkyi pitkään myös käytettyjen markkinoilla. Nyt aika on leikannut terävimmät särmät pois kummankin hinnasta. Maastoautoksi Turbo S saa monesti kokea poikkeuksellisen paljon kaasujalkaa, varsinkin jos auto on kotoisin Euroopan rajoittamattomilta moottoriteiltä, joka näkyy tai pikemminkin kuuluu erillaisina ärsyttävinä natinoina ja sivuääninä auton sisällä sekä alustan väsymisenä. 

Porsche Cayenne Turbo S tyydyttää sekä kuljettajan että muunkin perheen tarpeet hyvin arkikäytössä, erityisesti käytettynä. Hintojen alkaessa nyt 20.000 eurosta, se tarjoaa erityisen paljon vastinetta hinnalleen, mielestäni enemmän kuin mikään muu vastaavan hintainen käytetty auto. Turbo S:n kohdalla Suomi-historia ja maahantuojan huoltokirja rauhoittavat ostajan mielen, tosin Turbo S maastureita on hankittu maahamme uutena vain muutama ja ovat harvoin myynnissä. Myyntiaika on turhan pitkä, keskimäärin yli 10 kuukautta.

Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series 2010

Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series 2010

Chervolet Corvette Z06 Stingray 2014

Chervolet Corvette Z06 Stingray 2014