luetuimmat autoarviot


Uusimmat arviot

AUDI R8 4.2 2006

AUDI R8 4.2 2006

KOKONAISARVIO: 84 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 86 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 92 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 84 pistettä

Omistamisen hinta: 70 pistettä

Urheilullisuus: 93 pistettä

Mukavuus: 55 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  85 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 85 pistettä

Imagoarvo: 90 pistettä

Symppispisteet: 65 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2006- 2016

Moottori: 4.2L V8

Huipputeho: 420 hv 319 kW

Huippuvääntömomentti: 430 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 4.6 s

Huippunopeus: 301 km/h

Hintahaitari: 75.000€-92.000€

Puolesta: Ajo-ominaisuudet, neliveto, nopea, huipputehokkaat jarrut, tekniikka, ideaali painojakautuma

Vastaan:  Sisätilojen arkisuus ja muovisuus, kovuus varauksin, äänimaailma, kaksoiskytkin vaihteisto

Vaihtoehto: Porsche 911 Carrera 4S

Yhteenveto: Audi R8 on yksi parhaista vaihtoehdoista suomalaisille jotka haluavat autoltaan kaikki superauton huippuominaisuudet ilman superauton brändiä ja naapurin kateutta. Uutena hieno ja hyvin käyttäytyvä, mutta 5-10 vuoden ikäisenä ja V8-moottorilla varustettuna R8 ei kuitenkaan enää vakuuta. Valitettavasti nuo lisävuodet tuovat yleensä lukuisia uusia omistajia ja monenlaisia ajotapoja. Yllättäen ainakin alkuvuosien R8 kestääkin mielestäni selvästi huonommin ikääntymistä kuin muut huippu Audit. Ilmeisesti tiuhaan tahtiin vaihtuvat omistajat kokeilevat auton voimavaroja ja rajoja herkemmin kuin muiden Audien omistajat. Varsinkin ohjaamon muovisuus ja sen aiheuttamat ärsyttävät narinat sekä kolinat voimistuvat vuosien myötä. Ollakseen loistava ostos R8 vaatii täydellisen huoltokirjan ja mahdollisimman vähän entisiä omistajia. R8 on myös yksi niistä harvoista superautoista joilla ajetaan talvella. Se jättää väistämättä jälkensä ja vaikka R8 on Audi laatua, ovat monet muut, talvet levänneet, saman ikäiset superautot yleensä vähemmillä kilometreillä ja paremmalla yleiskunnolla varustettuja.

R8 on lisäksi mielestäni liian kova, matala ja äänekäs arkikäyttöön. Erityisesti talvi on haasteellinen vaikka valmistaja mainostaakin autoa ainoana superautona jolla voi ajaa ympäri vuoden. Voi toki ajaa, mutta mielyttävyys ja hyvä käytettävyys on siitä kaukana. Myös jälleenmyynti, eritoten yksityishenkilönä, on vaikeaa ja saattaa kestää pitkään. Kuten muitakin superautoja yksityisenä myydessä, saa R8 huomiota kaikenlaisilta renkaanpotkijoilta, joilla ei ole edes aikomustakaan taikka mahdollisuutta ostaa autoa. R8 myyntiaika on yksi Audien huonoimpia ollen keskimäärin yli 8 kuukautta. Mikäli et voi vastustaa R8:n synnyttämiä rationaalisia syitä sen hankkimiseen, muista että tärkein superauton hankintaan ja valintaan vaikuttavan syyn pitäisi olla Tunne!

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 9

Kori 8

Sisusta 5

Bugatti Chiron 2017

Bugatti Chiron 2017

Ferrari 550 Maranello 1999

Ferrari 550 Maranello 1999